Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Η τρομοκρατία και οι συνέπειές της στον φόβο, την ισλαμοφοβία, την ασφάλεια, την λογοκρισία και την οικονομία




Η τελευταία τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο με τους επτά νεκρούς και 48 τραυματίες, επιδρά με πολλούς τρόπους σε όλο τον κόσμο αλλά και σε εμάς στην Ελλάδα.
Η τρομοκρατία αποτελεί ένα σύνθετο κοινωνικό και πολιτικό φαινόμενο, που έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πλέον επίκαιρα της εποχής μας λόγω της μαζικής και παγκοσμιοποιημένης διάστασης που έχει λάβει, αλλά και της εξέλιξης της τεχνολογίας, που επιτρέπει τη μεγιστοποίηση της κλίμακας και της ισχύος των τρομοκρατικών ενεργειών. Από την άλλη το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε να συμβαίνουν τρομοκρατικές ενέργειες με όπλα τα οποία δεν μπορούν να ελεγχθούν και να αποκλειστούν, όπως είναι ένα αυτοκίνητο ή ένα φορτηγό. Το χειρότερο επίσης είναι ότι οι τρομοκράτες είναι άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας και είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν και να εντοπιστούν έγκαιρα από τις αρχές.
Ο στόχος δεν είναι απλώς η επικράτηση του τρόμου στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Ο στόχος είναι να διεγείρει την ισλαμοφοβία στην Ευρώπη. Η ακροδεξιά της Ευρώπης έχει εκτιναχθεί και έχει πολυδιάστατη μορφή σε σχέσεη με αυτήν που είχε πολλές δεκαετίες πριν. Μια κατεύθυνση ακροδεξιάς που έχει τα εκάστοτε εθνικά χαρακτηριστικά (ανάλογα με τη χώρα στην οποία εκφράζεται) είναι η ισλαμοφοβική.
Με το πρόσχημα της ασφάλειας των πολιτών μετά από τις πρώτες κιόλας μαζικές τρομοκρατικές ενέργειες, οι προσωπικές ελευθερίες των πολιτών γρήγορα και βίαια καταπατήθηκαν στο όνομα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, ενώ ακόμα και σήμερα, είναι αμφίβολο το κατά πόσο ο κόσμος μας είναι πράγματι, ένα ασφαλέστερο μέρος.
Ένα μέρος που είχε σχετική ελευθερία έκφρασης λόγου φτάνει στο σημείο να καταπατείται στο όνομα της ασφάλειας. Και αυτό είναι το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα.
Από την άλλη η Σαουδική Αραβία δείχνοντας το Κατάρ επιτυγχάνει να διατηρήσει τα προσχήματα απέναντι στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο αγοραστή του πετρελαίου της, ενώ παράλληλα θέτει σε ισχύ τη συμφωνία εκατοντάδων δισεκατομμυρίων που σύνηψε με τον Ντόναλντ Τραμπ. .....................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου