Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ..?



ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ..?
Μια από τις ωραιότερες παραλίες της Κεφαλονιάς αυτή της Αγ.Κυριακής έβαλε πλώρη για  την λήψη γαλάζιας σημαίας.
Η έλευση επισκεπτών δεν συνιστά δεδομένη υπόθεση. Το μοντέλο ήλιος- ακρογιαλιά , δεν αποτελεί πανάκεια, ούτε αρκετά ισχυρό δέλεαρ εξασφάλισης  παγίας και ικανοποιητικής επισκεψιμότητας στα νησιά μας, πολλών δε σε βάθος χρόνου.

Η τουριστική αγορά καθίσταται απαιτητικότερη με τον χρόνο, αξιολογεί προσθετικά τους προορισμούς, δεν αρκείται στα τετριμμένα , συγκρίνει επιλέγοντας μεταξύ ομοειδών, αυτόν που τολμά να κάνει την διαφορά, μικρή μεγάλη δεν έχει σημασία.
Τιμή, ποιότητα, προδιαγραφές, αυθεντικότητα, καινοτομία, ταυτότητα ,παράδοση, εκσυγχρονισμός είναι μερικές από τις λέξεις κλειδιά, που μπορούν να αξιοποιηθούν κατά περίπτωση για να ξεχωρίσει ο τόπος μας, να παραμείνει προτιμητέος.
Οι επισκέπτες και δει του εξωτερικού προσέχουν την λεπτομέρεια. Ο όρος γαλάζια σημαία, μπορεί για πολλούς από εμάς να περνά απαραίτητος πολλών δε όταν έχουν ιδίαν αντίληψη της ποιότητας και της  εικόνας των παραλιών μας, όμως για τον τουρισμό σημαίνει πολλά.
Πρωτίστως καλλιεργεί την ασφάλεια της επιλογής. Και η λέξη ασφάλεια στις μέρες μας θεωρείται ευρηματικά πολύτιμη, ιδίως όταν συνοδεύεται από διαπιστευτήρια.
Στην βάση αυτή οφείλουμε να διατηρούμε τις γαλάζιες σημαίες των παραλιών μας ουσιαστικά και όχι τύποις αλλά και να προσπαθούμε συλλογικά να τις αυξήσουμε.
Δεν έχει σημασία τελικά που θα την αποκτήσουμε, στην Θηνιά στην Έρισσο, στην Λειβαθώ, στην Παλλική, δεν είναι τοπικό το θέμα. Οτιδήποτε θετικό, οτιδήποτε προσθέτει στην εξέλιξη ενός τμήματος του νησιού μας, συμβάλλει συνεργιστικά στην αναγνωρισιμότητά του, σε όλο το εύρος του. Αντανακλά θετικά στο κύρος, στην παρουσία, στην ανταγωνιστικότητά του, στην τουριστική αγορά.
Κακά τα ψέματα, όταν κάποιος ακούσει για τον Μύρτο θα έρθει στην Κεφαλονιά. Αν έρθει στην Κεφαλονιά, όμως δεν θα πάει μόνο στον Μύρτο. Θα εξαντλήσει τις διακοπές του γνωρίζοντάς την σχεδόν από άκρη σε άκρη. Ας λειτουργήσουμε λοιπόν αλληλέγγυα, με πνεύμα συνεργασίας, αγκαλιάζοντας ο ένας την προσπάθεια του άλλου και ας καλλιεργήσουμε μία διαφορετική συνείδηση η οποία να εμπνέεται από τα καλά παραδείγματα και τις δημιουργικές πρωτοβουλίες όπου τις απαντούμε.
Του χρόνου η Αγ.Κυριακή ευελπιστούμε να ντυθεί γαλάζια και στα χαρτιά και ευελπιστούμε όλους εσάς να αγκαλιάσετε την προσπάθειά μας, ιδιώτες, συλλόγους , φορείς σε οτιδήποτε συμβάλλει στην ανάταση της περιοχής μας.
Ε.Σαμόλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου