Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Αγροτική οδοποιία στην πυρόπληκτη περιοχή Ελειού- Πρόννων 494.832 € : εννέα παρατάσεις και ποτέ δεν τελειώνει!

« Αγροτική οδοποιία στην πυρόπληκτη περιοχή Δ.Ε. Ελειού- Πρόννων» Το έργο θρύλος με ….9 παρατάσεις, που όλο τελειώνει και ….ποτέ δεν τελειώνει !!!
Η ιστορία μας ξεκινάει το μακρινό …μακρινότατο 2011 όταν στις 17/10 οικονομική επιτροπή υπό την Προεδρεία του τότε αντιδημάρχου Δημήτρη Πυλαρινού αποφασίζει να κάνει απευθείας ανάθεση σε τοπικό τοπογράφο έναντι 14.760 ευρώ τη σύνταξη της μελέτης του έργου « Αγροτική οδοποιία στην πυρόπληκτη περιοχή Δ.Ε. Ελειού- Πρόννων», Ειρήσθω εν παρόδω ο εν λόγω μηχανικός στην πορεία του χρόνου και συγκεκριμένα μετά από 4 ½ χρόνια εξελέγη με τις πλάτες του Μεγάρου στην ύπατη ηγεσία πολιτικού κόμματος (ονόματα δεν λέμε… αλλά η απόφασης δημοσιεύτηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ: 45Ο9ΩΕ5-3ΞΧ)

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 25/10/2011αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του έργου στα πλαίσια του άξονα 3 του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 « Αγροτική οδοποιία στην πυρόπληκτη περιοχή Δ.Ε. Ελειού- Πρόννων» με προϋπολογισμό 494.832,00€   (ΑΔΑ: ΒΙΕ7ΩΕ5-ΕΩΔ).
Και για να μην τα πολυλογάμε το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα, δημοπρατείται ….μετά από δύο χρόνια στις 8/10/2013 με 588.037,80 ευρώ και μετά από 6 μήνες στις 5/5/2014 υπογράφεται η σύμβαση με τον εργολάβο στο ποσό των 570.396,66 ευρώ (ΑΔΑ: ΒΙΙΠΩΕ5-ΓΛΜ).
Εδώ σημειώστε ότι σύμφωνα με την σύμβαση ο εργολάβος δεσμεύτηκε «ότι η ολική προθεσμία του έργου έχει καθοριστεί σε τριακόσιες (300) ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της παρούσας Σύμβασης».
Και για να μην ψάχνεστε με προσθέσεις και αφαιρέσεις ο εργολάβος έπρεπε να ολοκληρώσει το έργο μέχρι την 1η Μαρτίου 2015.
Από τότε πόσες 1 Μαρτίου έχουν περάσει ;
Τρεις συν μία αυτή που θάπρεπε να ολοκληρωθεί το έργο, τέσσερεις …. Μάλιστα !
Σήμερα λοιπόν έχουμε 21 Μαρτίου 2018 και το έργο της « Αγροτικής οδοποιίας στην πυρόπληκτη περιοχή Δ.Ε. Ελειού- Πρόννων» ….καλά καταλάβατε ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ !!!
Πρόσφατα μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο με την 6/2-2-2018 απόφασή του χορηγεί (ΝΑΙ !!! ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ !!!) ….την 9η παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου μέχρι 31/3/2018 (ΑΔΑ: 7ΔΓΘΩΕ5-ΙΤΚ) !!!!
Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε ΚΑΝΕΝΑ έργο της παρούσας άξιας, ικανής, αποτελεσματικής (και ό,τι άλλο σχετικό θέλετε) δημοτικής αρχής Παρίση/Λυκούδη από το 2011 νάχει τελειώσει στην προκαθορισμένη ημερομηνία.
Αν υπάρχει …ευχαρίστως να το παρουσιάσω με φωτογραφίες και video..
Όμως είναι βέβαιο ότι το έργο «Αγροτική οδοποιία στην πυρόπληκτη περιοχή Δ.Ε. Ελειού- Πρόννων» με 9 παρατάσεις στην πλάτη, δικαιολογημένα διεκδικεί μία από τις πρώτες θέσεις στον ατελείωτο κατάλογο των δημοτικών έργων στην εποχή της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» που αρχίζουνε και ουδείς γνωρίζει πότε θα τελειώσουν !!!
 Και να ‘τανε μονάχα αυτό!!
Για την ιστορία θυμίζουμε ότι το κορυφαίο όλων έργο, η κορωνίδα της αποτελεσματικότητας της δημοτικής αρχής  που έχει καταντήσει κάτι σαν το «γεφύρι της Άρτας» στην Κεφαλονιά «των άξιων και ικανών» είναι η Α΄ Φάση του νέου κτιρίου του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου που σε λίγες ημέρες κλείνει αισίως…. 6ετία από τότε που σύμφωνα με την σύμβασή του θάπρεπε να έχει ολοκληρωθεί (στις 23/4/2012)!
Και από κοντά βέβαια για μια θέση στο βάθρο η Β΄Φάση του Γηροκομείου που ια έπρεπε νάχει παραδοθεί προ ….3ετίας στις 3/8/2015 !!!!
Η πλάκα είναι (τι «πλάκα» δηλαδή μάλλον για κλάματα είμαστε….) ότι οι αθεόφοβοι εκεί στο Μέγαρο δεν βάζουν με τίποτα μυαλό και κάθε λίγο και λιγάκι και με κάθε ευκαιρία κάνουν και μια εξαγγελία που …ποτέ μα ποτέ δεν επιβεβαιώνεται.
Τελευταίο παράδειγμα το γήπεδο Αργοστολιού και για το οποίο ο κ. Κωνσταντάκης δικαίως διεκδικεί τον τίτλο του Μινχάουζεν της δημαρχιακής παρέας με τις καμιά …..15αριά εξαγγελίες του για ολοκλήρωσής του έργου -παρά την γκαντεμιά που τον δέρνει -δεν λέει να σιωπήσει , και συνεχίζει να κοκορεύεται και να παίρνει στο λαιμό του το έργο τούτη τη φορά με τα «αρχαιολογικά» μπάζα των γκρεμισμάτων του Αργοστολιού του ’53.
Με μια διαφορά.. Όταν τα έργα είναι η βιτρίνα του Αργοστολιού , ολοκληρώνονται (αν και όπως όπως).. Φαίνεται ότι πουλιο όξου από τη θέα του παραθυριού του ο των μεγάλων έργων Αντιδήμαρχος, ουδέν ενδιαφέρον έχει…
Γιάννης Κοσμετάτος
πηγη  Kefaloniapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου