Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Πιάνουν τις τσούχτρες με τα χέρια για να τεστάρουν το ειδικό αντηλιακό!Ημερίδα στην Πάτρα για το πρόβλημα

Για το φαινόμενο με τις μέδουσες και τις τσούχτρες που ταλαιπώρησε πέρυσι λουόμενους σε Κορινθιακό και Πατραϊκό

Πιάνουν τις τσούχτρες με τα χέρια για να τεστάρουν το ειδικό αντηλιακό!Ημερίδα στην Πάτρα για το πρόβλημα Για το φαινόμενο με τις μέδουσες και  τις τσούχτρες που ταλαιπώρησε πέρυσι λουόμενους σε Κορινθιακό και Πατραϊκό

Σε εφιάλτη μετατράπηκαν τα περσινά μπάνια στη θάλασσα για πολλούς λουόμενους στην Αχαΐα και ευρύτερα σε Πατραϊκό και Κορινθιακό, λόγω του μεγάλου πληθυσμού από μέδουσες και τσούχτρες που κατέκλυσε τις θάλασσες.

Όλοι θυμόμαστε μικρούς και μεγάλους να έχουν απόχες στα χέρια, να κολυμπούν με ρούχα, ή να μην κολυμπούν επί της ουσίας, ενώ δεν έλειψαν και περιστατικά που κατέληξαν στο νοσοκομείο από τσίμπημα.
Το πρόβλημα όπως όλα δείχνουν θα υφίσταται και φέτος. Στον Κορινθιακό από την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα τοποθετηθούν ειδικά δίχτυα.
Προς το παρόν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχει προγραμματίσει για την Παρασκευή 30 Μαρτίου ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα, στις 10.30 το πρωί .
Τολμηροί Αθηναίοι φαρμακοποιοί βάζουν τα χέρια τους μέσα σε ενυδρείο με τσούχτρες για να τεστάρουν την αποτελεσματικότητα ειδικού αντιηλιακού που υποτίθεται ότι προστατεύει από τα τσιμπήματα!
Οι ιδιοκτήτες περιπτέρου στην έκθεση Φαρμακοποιών που έγινε στη Helexpo 10,11 Μαρτίου είχαν τοποθετήσει ενυδρείο με αληθινές τσούχτρες και οι επισκέπτες, αφού άλειβαν τα χέρια τους με ένα ειδικό αντιηλιακό που υποτίθεται πως προστατεύει από τα επώδυνα τσιμπήματα, μετά τα έβαζαν στο ενυδρείο και έπιαναν τις τσούχτρες για να τεστάρουν την αποτελεσματικότητα του προϊόντος!

Ο Amit Lotan ο εφευρέτης του προϊόντος χρησιμοποίησε το ψάρι Αμφιτρίων γνωστό και ως κλοουνόψαρο η «Νέμο» επειδή αυτό το πορτοκαλί μικρό ψάρι ζει μέσα σε θαλάσσιες ανεμώνες και χρησιμοποιεί τα πλοκάμια τους για προφύλαξη. Ο εφευρέτης απομόνωσε την βλέννα που διαθέτει το ψάρι εξωτερικά και διαπίστωσε ότι η μέδουσα και η θαλάσσια ανεμώνη μπερδεύεται καθώς έχει την αίσθηση πως πρόκειται για προέκταση του εαυτού της.
«Ο εφευρέτης απομόνωσε την χημική ουσία και δημιούργησε ουσιαστικά ένα αντίδοτο που επιτρέπει την απενεργοποίηση του μηχανισμού τσιμπήματος» εξηγεί στο protothema.gr o φαρμακοποιός Παναγιώτης Ντάβος που έφερε το συγκεκριμένο προϊόν και στην Ελλάδα, όταν διαπίστωσε ότι πέρυσι το καλοκαίρι ειδικά στον Κορινθιακό κόλπο μέχρι την Πάτρα και ακόμη παραπέρα είχε δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα από την επέλαση των μεδουσών. 

« Δημιούργησε λοιπόν την φόρμουλα και μαζί με πλαγκτόν την έβαλε μέσα σε ένα εξαιρετικής ποιότητας και αποτελεσματικότητας αντηλιακό, το οποίο κατά την άποψη μας είναι αποτελεσματικότατο».
Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του προϊόντος, η μέδουσα και άλλοι θαλάσσιοι οργανισμοί που ανήκουν στη συνομοταξία της οικογένειας cnidaria, είναι εξοπλισμένοι με κύτταρα τσιμπήματος. Αυτά τα κύτταρα αποτελούνται από μια κάψουλα που περιέχει συμπυκνωμένη, εξαιρετικά διπλωμένη αναστρέψιμη βελόνα με ισχυρές τοξίνες. Η αποδέσμευση αυτής της βελόνας καθοδηγείται από τη συσσώρευση μιας υψηλής εσωτερικής υδροστατικής πίεσης 200 ατμοσφαιρών. Αυτή η πίεση είναι περίπου 100 φορές μεγαλύτερη από την πίεση σε ένα ελαστικό αυτοκινήτου και είναι παρόμοια με την πίεση που υπάρχει στις δεξαμενές κατάδυσης. Όταν οι μέδουσες έρχονται σε επαφή με τον στόχο τους, η διπλωμένη βελόνα εκτοξεύεται από την κάψουλα με μεγάλες επιταχύνσεις. Οι τοξίνες της μέδουσες μεταφέρονται στο θήραμα μέσω της βελόνας, η οποία μοιάζει με δηλητηριώδες βέλος με πολλαπλές κεφαλές.

Το εν λόγω αντηλιακό προϊόν λειτουργεί αδρανοποιώντας τα κύτταρα τσιμπήματος σε διάφορα βιοχημικά σημεία. Μειώνει την επικόλληση πλοκαμιών στο δέρμα, μιμείται την αυτό-αναγνώριση των κυττάρων τσιμπήματος και αλληλεπιδρά με το κυτταρικό σήμα, μειώνοντας την εσωτερική οσμωτική πίεση στη νηματοκυστική κάψουλα. 

πηγη  The Best News
Με πιο απλά λόγια, η λοσιόν καθιστά δύσκολο για τα πλοκάμια να «αγκιστρωθούν» από κάπου και οι χημικές ουσίες στη λοσιόν μπλοκάρουν τα σημεία στα οποία ενεργοποιείται η διαδικασία τσιμπήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου