Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Η 8η τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Ε.Ε στην Ιθάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας στα πλαίσια των τακτικών γενικών συνελεύσεων οι οποίες έχουν θεσπιστεί να γίνονται ανά νησί του Ιονίου πελάγους κάθε έτος πραγματοποίησε τη γενική συνέλευση του 2018 στην πατρίδα του Οδυσσέα, την Ιθάκη στις 24 Μαρτίου 2018.
Προεδρείο Γ.Σ. - Τηλέμαχος Καραβίας, Νίικος Δαλιέτος, Αθανάσιος Βλαχόπουλος
(παρευρίσκεται και ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε. Δημήτρης Πολλάτος)

Την ίδια μέρα μετά τη γενική συνέλευση έλαβε χώρα και η εκδήλωση με θέμα «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: MIA EΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ» με τους Πολιτιστικούς Φορείς της Ιθάκης και το κοινό και συντονιστή το μέλος του Δ.Σ της Ε.Ε.Ε. και εκπρόσωπο Ιθάκης για την Ε.Ε.Ε., κο Κωνσταντίνο Καραβία.


Γιώργος Κοκκόλης (μέλος Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε.), Κων/νος Καραβίας (μέλος Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε.)

Στην Ιθάκη μετέβησαν ο Πρόεδρος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος και μερίδα μελών του Δ.Σ καθώς και φίλοι, απλά μέλη της Ε.Ε.Ε. προκειμένου να παρακολουθήσουν τη Γενική συνέλευση και την εκδήλωση για τον «Πολιτιστικό τουρισμό». Η φιλοξενία και η φιλικότητα των κατοίκων φάνηκε από την πρώτη ημέρα της μετάβασής τους στο νησί και η  γενική συνέλευση, η οποία έλαβε χώρα στον σύγχρονο κτιριακά δημοτικό κινηματογράφο Ιθάκης, πραγματοποιήθηκε σε ζεστό και φιλικό κλίμα με ανοικτή διαδικασία και με άριστη τεχνική εξυπηρέτηση η οποία χορηγήθηκε από το Δήμο Ιθάκης, ούτως ώστε να την παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τα πρόσωπα και το έργο της μη-κερδοσκοπικής οργάνωσης για τη διάσωση, προβολή και διάδοση του επτανησιακού πολιτισμού.

Η διαδικασία ξεκίνησε με τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό  των δράσεων της Ε.Ε.Ε. για το έτος 2017, από την μέχρι πρότινος πρόεδρο κα Ελένη Κονοφάου και τωρινή Διευθύνουσα Σύμβουλο της Ε.Ε.Ε., με προβολή διαφανειών μέσω των οποίων περιγράφηκε η πλούσια δράση της Ε.Ε.Ε. με λεπτομερή τρόπο. Στη συνέχεια ο νεοεκλεγείς  Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε. κος Πολλάτος Δημήτρης αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει η Ε.Ε.Ε. για το 2018, με τον προγραμματισμό και προϋπολογισμό των υπό ψήφιση από τα μέλη της Ε.Ε.Ε., δράσεων.

Κατά την ώρα της γενικής συνέλευσης συνδέθηκαν μέσω Skype μέλη του Δ.Σ τα οποία λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφεραν να βρίσκονται στην Ιθάκη και η Γ.Σ. ολοκληρώθηκε με σύντομη συζήτηση  που ακολούθησε από  τους παρευρισκόμενους, πάνω σε θέματα που αφορούν τα πεπραγμένα και τα μελλοντικά σχέδια της  Ε.Ε.Ε.

Στους παρευρισκομένους προσφέρθηκαν οι συλλεκτικές πολυτελείς εκδόσεις των ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ α) «Δημόσια Γλυπτική στα Επτάνησα» και β) «Αρχιτεκτονικές Μελέτες: Αποτύπωση Αντιπροσωπευτικών Έργων Επτανησιακής Αρχιτεκτονικής», ενώ στις νέες εγγραφές μελών στην Ε.Ε.Ε., δόθηκε  το διπλό cd «Αφιέρωμα στην Επτανησιακή Μουσική», από τη συναυλία της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ στο θέατρο Badminton.

Μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης ακολούθησε η εκδήλωση «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: MIA EΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ».

Στην εκδήλωση εκτός από μέλη της Ε.Ε.Ε. παρέστησαν κάτοικοι, προσωπικότητες του νησιού όπως πρώην δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών φορέων καθώς και ο Δήμαρχος Ιθάκης κος Διονύσιος Στανίτσας, ο οποίος απεύθυνε και χαιρετισμό. Ο κος Κ. Καραβίας εκτός από τον συντονισμό κατέθεσε και την εισήγησή του με προτάσεις και ιδέες για το θέμα της συζήτησης. Στη συνέχεια κατέθεσε την εισήγησή του ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε. κος Πολλάτος Δημήτρης ο οποίος αφενός παρέθεσε στοιχεία χρήσιμα για τον σχηματισμό οδικού χάρτη για τον πολιτιστικό τουρισμό και τη χάραξη τουριστικής στρατηγικής στα Επτάνησα και αφετέρου κατέθεσε προτάσεις για ωφέλιμο «Πολιτιστικό τουρισμό». Κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων έκαναν παρεμβάσεις επί σημείων με προτάσεις κάτοικοι και πολιτιστικοί φορείς του νησιού.

Συντονιστική επιιτροπή συζήτησης με θέμα «Πολιτιστικός Τουρισμός»
Ελένη Κονοφάου, Κων/νος Καραβίας, Δημήτρης Πολλάτος

Μετά το πέρας της εκδήλωσης το απόγευμα της ίδια μέρας ο Πρόεδρος κος Δ. Πολλάτος, με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο κα Ε. Κονοφάου, τη Γεν. Γραμματέα κα Μαρία Γραμματικού και το μέλος - εκπρόσωπο του Δ.Σ. για την Ιθάκη κο Κώστα Καραβία, μετέβησαν στο Δημαρχείο όπου ήταν προσκεκλημένοι από τον Δήμαρχο Ιθάκης κο Διονύση Στανίτσα. Σε φιλικό κλίμα, συζήτησαν θέματα που αφορούν την Ιθάκη και τα Επτάνησα γενικότερα, που αφορούν τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη, ενώ έγινε και  ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Κατά τη συνάντηση αυτή διαπιστώθηκε η κοινή προσέγγιση για την επίλυση των προβλημάτων των Ιονίων Νήσων καθώς και το κοινό όραμα για τα Επτάνησα για τον ποιοτικό τουρισμό και την εντατικοποίηση δράσεων που θα αναδείξουν τον Επτανησιακό πολιτισμό.


Την επόμενη ημέρα - Εθνική επέτειο και γιορτή της 25ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ παρακολούθησαν το πρωί τη δοξολογία στην Ιερά Μητρόπολη της Ιθάκης, με  τα Ιθακήσια παιδιά - αγόρια και κορίτσια - να φορούν τις παραδοσιακές στολές του 1821 και τις Ελληνικές σημαίες να κυματίζουν σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα με την ομιλία του πρώην Δήμαρχου Ιθάκης κου Σπύρου Αρσένη.

Μητρόπολη Ιθάκης

Μητρόπολη Ιθάκης- Ομιλία Σπύρου Αρσένη, πρώην Δημάρχου Ιθάκης

Μετά τη δοξολογία και υπό έντονη βροχή έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Ε.Ε.Ε. κο Πολλάτο Δημήτρη, ο οποίος ήταν φανερά συγκινημένος, στο μνημείο ηρώων της Ιθάκης. Η παρέλαση λόγω της έντονης βροχής δεν πραγματοποιήθηκε.


Κατάθεση στεφάνου, Πρόεδρος Ε.Ε.Ε. Δημήτρης Πολλάτος

Κατάθεση στεφάνου, Πρόεδρος Ε.Ε.Ε. Δημήτρης Πολλάτος

Ακολούθησε συνάντηση σε τοπικό καφέ στο Βαθύ Ιθάκης, με τον Δήμαρχο, μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. της δημοτικής αρχής και κατοίκους όπου έγινε χαλαρή συζήτηση με αναφορά σε έθιμα και παραδόσεις της Ιθάκης.

Μαρία Γραμματικού, Κων/νος Καραβίας, Ελένη Κονοφάου, Διονύσης Στανίτσας, Δημήτρης Πολλάτος

Αυτές τις δύο ημέρες η φιλοξενία των κατοίκων, η ήρεμη θάλασσα, τα φροντισμένα σπίτια, το υπέροχο καταπράσινο τοπίο καθώς και η εμπειρία από τη γενική συνέλευση και την εκδήλωση που ακολούθησε μετά, θα μείνουν στη μνήμη του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. ως μια όμορφη γενική συνέλευση, με γνήσιο Επτανησιακό χρώμα και πάνω από όλα ωφέλιμη για την Ε.Ε.Ε και τα Επτάνησα.

Γραφείο Τύπου ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου