Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

«ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ» ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: “Έχουμε φτάσει στα όρια μας….” (ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)


1«ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ» ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: “Έχουμε φτάσει στα όρια μας….” (ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)


Τρίωρη στάση εργασίας σήμερα στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς του Σωματείου Εργαζομένων. Δηλώσεις έκαναν η Πρόεδρος του Σωματείου κ. Βάσω Βουτσινά, ο Γραμματέας κ. Κ. Τσιμάρας. και ο εκπρόσωπος του ΕΚΚΙ  Σπύρος Καμπίτσης.

Διαμαρτύρονται για τη λύση των προβλημάτων του νοσοκομείου μας. Η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι σε επίπεδο συναγερμού. Η υποχρηματοδότηση και η τραγική έλλειψη προσωπικού αποψιλώνουν τις παροχές υγείας που το νοσοκομείο μπορεί να εξασφαλίσει. Τα εξαντλητικά και παράνομα προγράμματα εργασίας με 2-3 νύχτες την εβδομάδα, χωρίς ρεπώ και χωρίς να περνούν τουλάχιστον 11 ώρες από βάρδια σε βάρδια, θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα και δημιουργούν συνθήκες επικινδυνότητας για τους ασθενείς.
Να σταματήσουν οι παράνομες εφημερίες του προσωπικού, που δε διασφαλίζουν τη συνεχή παρουσία του προσωπικού στο χώρο εργασίας του, δημιουργώντας επισφαλείς και αβέβαιες συνθήκες περίθαλψης για τους ασθενείς. Οι βοηθοί νοσηλευτών να μη «χρίζονται» υπεύθυνοι βάρδιας και επωμίζονται παράνομα ευθύνες που δεν τους αναλογούν. Επιτέλους η Διοίκηση, οι Διευθύνσεις και τα Συμβούλια του Νοσοκομείου να ζητήσουν προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού εδώ και τώρα και να σταματήσουν να κουβαλούν νερό στο μύλο των μνημονιακών πολιτικών, προκειμένου να αποσπούν θετική αξιολόγηση για τη διατήρηση της θέσης τους στις πλάτες των εργαζομένων. Αντί αυτού επιβάλλουν στο εναπομείναν λιγοστό προσωπικό να αποδίδει εργασία για την οποία χρειάζεται το διπλάσιο προσωπικό, εφόσον μένει ακάλυπτο το 45% των οργανικών θέσεων.
  • Αύξηση των οργανικών θέσεων και ΑΜΕΣΗ προκήρυξη κάλυψής τους.
  • Μονιμοποίηση του συμβασιούχου και επικουρικού προσωπικού.
  • Λειτουργία της ΜΕΘ και της Ψυχιατρικής Κλινικής στην πτέρυγα «Βεργωτή».
  • Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.
  • Διατήρηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και ένταξη του προσωπικού στα ΒΑΕ.
  • Επιδιόρθωση των τεχνικών βλαβών των εγκαταστάσεων και αποκατάσταση του νοσοκομειακού κτιρίου στην προσεισμική κατάσταση.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Τα κοινωνικά αγαθά δε μπορούν να είναι αντικείμενο κέρδους. Υγεία, παιδεία, ενέργεια, συγκοινωνίες, νερό και υποδομές στα χέρια της κοινωνίας προς όφελος των εργαζομένων και του λαού.
  • ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στους εργασιακούς χώρους. Όχι απειλές και εκβιασμοί από το Διοικητή και τους κατέχοντες θέσεις ευθύνης στους εργαζόμενους επειδή διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματά τους.
              
Πηγή: kefalonianews.gr & Aνεξάρτητος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου