Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Δελτίο τύπου της Εταιρείας Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας

Φωτογραφία του χρήστη Εταιρεία Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας.Το Δ.Σ της Εταιρείας Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας με την υπ’ αριθμό 1/10-3-2018 απόφαση του εκφράζει τα θερμά του ευχαριστήρια και την ευγνωμοσύνη του προς τον κύριο Γεράσιμο Βεργωτή του Νικολάου για την πρόσφατη ευγενική του προσφορά να καλύψει το οικονομικό κόστος της διαμονής και των λοιπών εξόδων της επιστημονικής ομάδας του αρχαιολόγου και τ. Εφόρου Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας Ιθάκης και Ζακύνθου Δρ. Αντώνη Βασιλάκη η οποία πρόκειται μέσα στους επόμενους μήνες να ολοκληρώσει την μελέτη του αρχαιολογικού υλικού που προέκυψε κατά τις φάσεις των ανασκαφών του στην θέση Ρίζα Τζαννάτων και συγκεκριμένα του ωοειδούς Μεγάρου της ύστερης εποχής του χαλκού.

Το ΔΣ της Εταιρείας κάνοντας ομόφωνα αποδεκτή την δωρεά των 5.000,00 ευρώ και σε συνεννόηση με την αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία του νομού μας ενημέρωσε τον κύριο Βασιλάκη ότι χάριν της προσφοράς του κυρίου Γεράσιμου Βεργωτή λύθηκε ένα χρονίζον θέμα που είχε να κάνει με την ολοκλήρωση της έρευνας για αυτήν την σπουδαία ανακάλυψη.
Το Δ.Σ έλαβε την διαβεβαίωση από τον ανασκαφέα ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μελέτης του υλικού θα ακολουθήσουν δημόσιες ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά Συνέδρια αλλά και ειδική παρουσία στο νησί μας στο άμεσο μέλλον.
Η Εταιρεία εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της στον κύριο Γεράσιμο Βεργωτή για το συνεχές και έμπρακτό του ενδιαφέρον για όλα τα θέματα που άπτονται της προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού μας αποθέματος πήρε ομόφωνα την απόφαση να τον αναγορεύσει επίτιμο μέλος της Εταιρείας και να τον εγγράψει στον κατάλογο των μεγάλων της χορηγών απονέμοντάς του το μετάλλιο των Πρόννων.
Επίσης το Δ.Σ της Ε.Μ.Π.Κ εκφράζει τις ευχαριστίες της στον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης αρχαιολόγο κύριο Γρηγόρη Γρηγορακάκη για την άμεση και αμέριστη συμπαράστασή του και καλωσορίζει για μια ακόμη φορά τον κύριο Αντώνη Βασιλάκη στο νησί μας.
Για το Δ.Σ της Εταιρείας Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας
Ο Πρόεδρος Γεράσιμος Μεταξάς
Ο Γενικός Γραμματέας Δημήτριος Βανδώρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου