Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

ΑΥΡΙΟ Η ΜΕΡΑ ΘΕΛΕΙ ΑΛΙΑΔΑ

Μάλιστα η παραδοσιακή αλιάδα θέλει πολλά σκόρδα αλλά και πολύ λαδάκι για να γλυκάνει από την πολύ αψάδα.
H ετυμολογία από το λατινικό Allium (σκόρδο) στα ιταλικά agliata. και στη βενετική διάλεκτο agiada. Αναμφίβολα η λέξη πέρασε στο κεφαλονίτικο ιδίωμα την εποχή της βενετοκρατίας• αλλά η κεφαλονίτικη, και Όχι μόνο, σκορδαλιά δεν είναι η βενετσιάνικη αλιάδα. Αρχικά βέβαια η αλιάδα ήταν ένα είδος σάλτσας με βάση το σκόρδο. Οι Αρχαίοι Έλληνες την έφτιαχναν με σκόρδα, ελιές μαύρες, τυρί τριμμένο, αυγά. μέλι και λάδι και περίχυναν με αυτή πίτες και βραστά λαχανικά.
Οι Βυζαντινοί, κυρίως οι φτωχοί, χρησιμοποιούσαν τα βασικά συστατικά: σκόρδο, ελιές μαύρες και λάδ
Δείτε σχετικές συνταγες :

συνταγές , Κεφαλονιά, Πόρος, fotis family ,porosnews, γεύση, γλυκό
FOTISFAMILY.BLOGSPOT.COM

συνταγές , Κεφαλονιά, Πόρος, fotis family ,porosnews, γεύση, γλυκό
FOTISFAMILY.BLOGSPOT.COM

συνταγές , Κεφαλονιά, Πόρος, fotis family ,porosnews, γεύση, γλυκό
FOTISFAMILY.BLOGSPOT.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου