Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Ας μιλησουμε για το υσπεροελλαδικο/μυκηναϊκο ελλειψοειδες μεγαρο που ανασκαφτηκε το 2011



ακολουθει η συζητηση σε ενημέρωση απο την σελιδα του πολ. Συλλογου Τζαννατων

 · ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

4. Υστεροελλαδικό Μυκηναϊκό Ελλειψοειδές Μέγαρο Κατσιβελάτα Ρίζα Τζαννάτων Να ευχαριστήσουμε τον καλό μας φίλο επιστήμονα ΑΝΤΏΝΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ για την παρατήρησή του και να δεχθούμε ότι το ανασκαφέν , από τον ίδιο, υστεροελλαδικό Μυκηναϊκό ελλειψοειδές μέγαρο είναι μεγάλης αρχαιολογικής αξίας και αποδεικνύει ότι στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΕΔΙΟ ο Μυκηναϊκός πολιτισμός εμφανίζεται από την πρωιμη-πρώιμη αρχή του , πριν τον 13 αιώνα πχ . Αγαπητέ μας ΑΝΤΩΝΗ μας συγχωρείς για την παράληψη ,γιαυτό όμως έχουμε καλούς φίλους επιστήμονες να μας διορθώνουν και να μας κατευθύνουν . Κατατάσσουμε το Μέγαρο στα αρχαιολογικούς θησαυρούς του χωριού μας .Σε περιμένουμε Επ`ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τον συγχωριανό μας ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟ ιδιοκτήτη του γηπέδου , το οποίον και παραχώρησε δωρεάν, χωρίς καμία απαίτηση στην αρχαιολογική έρευνα. Η προσφορά του συγκίνησε ολόκληρη την Αρχαιολογική ομάδα Ο Σύλλογος ΤΖΑΝΝΑΤΩΝ τον ευχαριστεί.



Αγαπητοι φιλοι του δραστηριου Πολιτιστικου Συλλογου Τζαννατων. Δευτερο σε σπουδαιοτητα μετα το θολωτο ταφο στο Μπουρτζι ειναι το υσπεροελλαδικο/μυκηναϊκο ελλειψοειδες μεγαρο που ανασκαφτηκε το 2011-13 στα Κατσιβελατα Ριζας! Του αξιζει καποια προβολη καια αγαπη επισης!. Ο φιλος προεδρος Γιαννης Πετρατος γνωριζει γιατι ειχαμε συνεργαστει στην ανασκαφη.

Makis Metaxas Πολύ σωστά Αντώνη !!! καλό είναι να μην ξεχνάμε εμείς οι Κεφαλλήνες πως με την ανασκαφή του κτηρίου αυτού επιβεβαίωσες την παρουσία του μυκηναϊκού πολιτισμού στο νησί μας οχι από τον 13ο αιώνα π.Χ όπως μέχρι πρότινος ήταν αποδεκτό αλλά από την πολύ πρώιμη φάση του.


Αντώνιος Βασιλάκης Μακη, εγω νιωθω την υποχρεωση να τα υπενθυμιζω αυτα με οποιον τροπο μπορω. Γι' αυτο και θεωρω σπουδαια βηματα τοσο τη συμμετοχη στο Πανιονιο Συνεδριο, οσο, κυριως, και στη συμμετοχη με αναρτημενη ανακοινωση (ποστερ) στο εξειδικευμενο 3ο Συνεδριο της Περιφερειας του Μυκηναϊκου κοσμου στη Λαμια, που γινεται μολις 3 μερες πριν απο το Πανιονιο. Και βεβαια, προσβέπω πολυ στην μεγαλυτερη παρουσιαση που υποσχεθηκε οτι θα οργανώσει ο Βεργωτης στα Κουρκουμελατα το καλοκαιρι. Ελπιζω την Πρωτομαγια να ερθουμε να σε δουμε στον Πορο γιατι εχουμε να συζητησουμε πολλα. 
http://porosvress.blogspot.gr/.../%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE...Διαχείριση

POROSVRESS.BLOGSPOT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου