Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Έξαλλος ο Καμμένος για τις Σημαίες στις Βραχονησίδες.

Καταπέλτης ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στη Βουλή για τους νεαρούς που ύψωσαν ελληνικές σημαίες σε βραχονησίδες – «Αυτός που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την βάλει κάπου θα πρέπει να είναι και έτοιμος να την υπερασπιστεί» – Κανέναν δεν ικανοποιεί η εικόνα του γ.γ. του ΝΑΤΟ να ακούει στωικά τις προκλήσεις του Τούρκου

Για όλα μίλησε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Ο κ. Καμμένος κάλεσε την επιτροπή να υιοθετήσει μαι κοινή εθνική θέση. «Ο ελληνικός λαός περιμένει μια εθνική θέση. Μπορεί να έχουμε πολιτικές διαφορές αλλά η διαμόρφωση εθνικής θέσης ιδιαίτερα όταν η πατρίδα προκαλείται από κάποιον που έχει ξεκινήσει έναν υβριδικό πόλεμο είναι αναγκαία η εθνική θέση», είπε.
Για το θέμα της αμφιβήτησης των Ιμίων από την Τουρκία ο κ. Καμμένος μίλησε για παραλήρημα του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας και αφού ζήτησε να διαβάσει την απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια, κάλεσε την Βουλή να υιοθετήσει μια εθνική θέση απέναντι στην Τουρκία.
Τι εννοούσε ο Κουβέλης με τον ακήρυχτο πόλεμο
Για τον υπουργό αναπληρωτή Άμυνας, Φώτη Κουβέλη και την φράση ότι υπάρχει ένας ακήρυχτος πόλεμος στο Αιγαίο, είπε:
«Η δήλωση, έγινε μετά την κηδεία του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Που έπεσε με το Μιράζ εν ώρα υπηρεσίας προασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και την εθνική κυριαρχία. Ήρωας σε έναν ακήρυχτο πολεμο εν καιρώ ειρήνης. Αυτός είναι ο ακήρυχτος πόλεμος που περιέγραψε ο κ. Κουβέλης. Σε αυτό τον πόλεμο δεν πρέπει αν υποκύψουμε. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα οι Ελληνες. Είμαστε μια ισχυρή χώρα που βγαίνει από την κρίση. Δεν εχει να φοβηθεί τίποτα η ελληνική οικογένεια. Δεν κινδυνεύουν ούτε οι Ελληνες ούτε οι τουρίστες. Ο πόλεμος αυτός δεν είναι τουρκικό σήριαλ», είπε ο κ. Καμμένος. Η τελευταία αυτή αναφορά έγινε για όσα αναφέρονται όπως είπε σε ειδήσεις που διαρρέονται μέσω κάποιων μπλογκ και μεταφέρονται ως πραγματικές ειδήσεις από τα κανάλια πρώτης γραμμής. Πρόκειται για ψευδή σενάρια που δεν υπάρχουν ποτέ.»
Οι σημαίες στις βραχονησίδες
Αναφερόμενος στα περιστατικά της ύψωσης της σημαίας από νεαρούς σε βραχονησίδες στο σύμπλεγμα των Φούρνων ο υπουργός Αμυνας είπε: «Ο όρκος που δίνουν οι στρατιωτικοί είναι να φυλάττουν τις σημαίες και αυτό πράττει ο ελληνικός στρατός. Αυτός που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την βάλει κάπου πρέπει να την υπερασπιστεί. Να το ξέρετε ότι θα σας καλέσουμε να την υτπερασπιστείτε. Και θα σας δώσουμε και δυο G3 να την υπερασπιστείτε. Η σημαία αποτελεί σύμβολο. Και η προβολή σημαίας είναι ισχυρή πράξη εθνικής κυριαρχίας. Όταν την τοποθετεί κάποιος κάπου θα να διασφαλίσει ότι θα είναι ενημερωμένες οι ένοπλες δυνάμεις και θα πρέπει να ξέρει ότι πρέπει να την υπερασπιστεί μέχρι τέλους. Η προβολή της εθνικής κυριαρχίας δια της προβολής του εθνικού συμβολου είναι και αυτός που την κάνει να μπορεί στην συνέχει να την στηρίξει. Σημαίες έχουν μπει εκεί που πρέπει να μπουν και τις υπερασπιζόμαστε με ολες τις δυνάμεις μας. Δεν υπάρχει θεμα αμφισβήτησης. Τα νησιά μας προστατεύονται από τις διεθνείς συνθήκες».

Μομφή για τον γ.γ. του ΝΑΤΟ
Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στο θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στις τουρκικές φυλακές. Ο υπουργός Άμυνας στηλίτευσε και την στάση του γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ο οποίος κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν αντέδρασε όταν ο τελευταίος εξαπέλυε επίθεση εναντίον της Ελλάδας.
«Η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει τα δίκαιά της όταν είναι ενωμένη. Στο θέμα των δυο αξιωματικών είναι θέμα που προκάλεσε αρκετές συζητήσεις. Μακάρι να είχα διαψευστεί όταν τους ανέφερα ως ομήρους.
Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που έχει ομήρους μόνο τους Ελληνες αξιωματικούς. Εχει και αμερικανό πολίτη. Τον Πάστορα Μπράνσον. Η χθεσινή απόφαση του ευρωκοινοβουλίου έχει διαιίτερη σημασία γιατί αποδεικνύει την παραβίαση του εθνικού δικαίου και την συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση δυο ευρωπαίων αξιωματικών. Όλοι θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα δυο αυτά στελέχη έκαναν περιπολία στα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα. Τα δυο στελέχη έψαχναν εκείνη την ώρα για διακινητές. Κανέναν δεν ικανοποιεί η εικόνα του γ.γ. του ΝΑΤΟ να ακούει στωικά τις προκλήσεις του Τούρκου. Κάποιοι λένε ότι είμαι εξαφανισμένος. Δεν είναι ο ρόλος του υπουργού Άμυνας να βγαίνει να δίνει συνεντεύξεις. Και δεν θα δινω συνεντεύξεις. Το υπουργείο Άμυνας θα κάνει το καθήκον του έχοντας την πολιτική εποπτεία των ενόπλων δυνάμεων που σας διαβεβαιώ ότι κάνουν το καθήκον τους».
Πηγή: Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου