Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Επίθεση στην Συρία: Οργισμένη Ρωσία – Υβριστικοί χαρακτηρισμοί και απειλές!

«Η Συρία δέχθηκε επίθεση ακριβώς την ώρα που είχε μια ευκαιρία για ειρήνη». Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μερικές ώρες αφότου αμερικανικές, βρετανικές και γαλλικές δυνάμεις σφυροκόπησαν την Συρία με αεροπορικές επιδρομές.
Η συντονισμένη επίθεση έγινε ως απάντηση για μια επίθεση με δηλητηριώδες αέριο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Μια επίθεση για την οποία οι τρεις δυνάμεις κατηγορούν ανοιχτά τον Άσαντ.
«Ο συριακός λαός δοκιμάσθηκε πρώτα από την ‘Αραβική άνοιξη’, μετά από το Ισλαμικό Κράτος, τώρα από έξυπνους αμερικανικούς πυραύλους. Η πρωτεύουσα μιας κυρίαρχης κυβέρνησης, που προσπαθεί επί χρόνια να επιβιώσει υφιστάμενη μια τρομοκρατική επιδρομή, δέχθηκε επίθεση», έγραψε στο Facebook η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
Η οποία στην συνέχεια, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ – ΜΠΕ, πρόσθεσε: «Πρέπει να είσαι πολύ ανώμαλος για να επιτεθείς στην πρωτεύουσα της Συρίας ακριβώς τη στιγμή που είχε μια ευκαιρία για ένα ειρηνικό μέλλον»!
Το κατά πόσο έχει γίνει σωστή μετάφραση στην παραπάνω έκφραση είναι κάτι που έχει… ενδιαφέρον, αφού η ατάκα αυτή -αν ειπώθηκε έτσι- δείχνει πως η διπλωματία πάει… περίπατο!

Ρωσία: «Εκτόξευσαν πάνω από 100 πυραύλους στην Ρωσία! Πολλοί αναχαιτίστηκαν»

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους εκτόξευσαν περισσότερους από 100 πυραύλους εναντίον της Συρίας και «ένας σημαντικός αριθμός» απ’ αυτούς αναχαιτίσθηκε από τις συριακές δυνάμεις», ανακοίνωσε παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Λίγο μετά την έναρξη της επιχείρησης, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με διάγγελμά του ανακοίνωσε ότι διέταξε επιθέσεις ακριβείας ενάντια σε εγκαταστάσεις χ....
CAPITAL.GR
Ακολουθει Αρθρο του φιλου μας Σπυρου Καγκαδη

Σωστά ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την επίθεση κατά των χημικών της Συρίας

 Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και οι συμμαχικές χώρες Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο σωστά, κατά την γνώμη μου, διεξήγαγαν αυτή την προανακοινωμένη σημερινή πρωινή αεροπορική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων χημικού πολέμου του Σύρου Δικτάτορα Προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

 Η με "χειρουργική"ακρίβεια, για να αποφύγουν απώλειες αθώων αμάχων από την διαφυγή αερίων των πληγέντων χημικών όπλων, επίθεση αυτή έγινε κατά την άποψη μου μετά το κλείσιμο του Dow Jones της Παρασκευής έτσι ώστε να μην επιδράσουν αρνητικά στα Χρηματιστήρια που θα είναι κλειστά όλο το Σαββατοκύριακο. Ακόμα, όπως ανακοίνωσαν οι Αμερικανοί στην συνέντευξη τύπου αμέσως μετά την επίθεση στην Συρία είχαν προηγηθεί κρυφές διπλωματικές συνεννοήσεις τους με την Ρωσία η οποία δεν έλαβε μέρος κατά της επίθεσης των Δυτικών Συμμάχων όπως απειλούσε να κάνει. Παρέμβαση που αν πραγματοποιούσε η Ρωσία θα μπορούσε δυνητικά να προκαλέσει ένα Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πιστεύω ότι μέχρι την Δευτέρα που θα ανοίξουν παλι τα Χρηματιστήρια στις ΗΠΑ ότι το όλο θέμα θα έχει λήξει!
 Εκτός βέβαια, όπως διαμήνυσε ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις, ο Σύριος Δικτάτορας Πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ πλήξει ξανά κάποια στιγμή στο μέλλον με θανατηφόρα χημικά όπλα τον ίδιο του τον λαό! Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που τώρα καλώς λόγο της επίθεσης πού έγινε σήμερα εναντίον του θα το ξανασκεφτεί καλά ο Μπασάρ αλ-Άσαντ πριν το επιχειρήσει ποτέ ξανά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου