Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Νοσοκομείο: Στον εισαγγελέα οι εργαζόμενοι – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Νοσοκομείου Κεφαλονιάς για τα ζητήματα υγείας που ταλαιπωρούν τον νομό Κεφαλονιάς.

Στον εισαγγελέα οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αναγκάστηκαν να καταφύγουν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλονιάς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις βάρδιες, το ωράριο εργασίας τους και τις υπερωρίες. Στην ενέργεια αυτή κατέφυγαν καθώς, όπως ισχυρίζονται, εξαιτίας της υποστελέχωσης σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, αναγκάζονται να εργάζονται σε επικίνδυνες συνθήκες για τους ασθενείς και τους ίδιους. Πιο έντονο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται στη λειτουργία των χειρουργείων.
Όπως τόνισε στη σημερινή συγκέντρωση η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Βάσω Βουτσινά, οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλονιάς με γραπτό υπόμνημα, κάτι που ήταν σε γνώση του διοικητή του Νοσοκομείου, χωρίς μέχρι σήμερα, όπως ή ίδια είπε, να έχει δοθεί απάντηση.
Η συγκέντρωση είχε αρκετό κόσμο και σ’ αυτήν παραβρέθηκαν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου με το σωματείο τους, το Εργατικό Κέντρο με ομιλητή τον Σπύρο Καμπίτση, η ΕΛΜΕ-ΚΙ με ομιλητή τον Δημήτρη Μαντζουράτο, η Κίνηση Πολιτών Σάμης, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ,  ο Νίκος Γκισγκίνης από τη Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Παρίσης μίλησε για τα προβλήματα των ΑμεΑ.
Στα κυριότερα σημεία των ομιλιών, αναφέρθηκαν τα δομικά και λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείου Αργοστολίου, το Μαντζαβινάτειο και τα Κέντρα Υγείας του νησιού, προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την υποστελέχωση και τις περικοπές.
Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα  &  http://anexarttitosblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου