Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Ποτίστηκε με αίμα η Λωρίδα της Γάζας! Σκότωναν παιδιά πίνοντας… σαμπάνιες! 52 νεκροί, χιλιάδες τραυματίες

Σε τουλάχιστον 55 ανέρχονται οι νεκροί και σε τουλάχιστον 2.700 οι τραυματίες Παλαιστίνιοι από τον ισραηλινό στρατό στην Λωρίδα της Γάζας, μόνο την Δευτέρα, 14.05.2018. Μια ημέρα ντροπής για την ανθρωπότητα. Μια ημέρα κατά την οποία σε απόσταση λίγων μέτρων χύνονταν ταυτόχρονα ανθρώπινο αίμα και πανάκριβες σαμπάνιες σε πανάκριβα ποτήρια…
Πρόκειται για την πλέον αιματηρή μέρα για τους Παλαιστίνιους έπειτα από τον πόλεμο στην Γάζα το 2014. Τουλάχιστον έξι από τους νεκρούς είναι παιδιά κάτω των 18 ετών. Ένα από αυτά ήταν κορίτσι. Οι 1.360 τραυματισμοί προήλθαν από πυρά. Κοινώς οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις χτυπούσαν… στο ψαχνό!
Αιτία; Οι… κορδέλες του Ντόναλντ Τραμπ! Ο οποίος πριν λίγο καιρό έδωσε μια υπόσχεση, έβαλε «φωτιά» στην διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα και σήμερα την υλοποίησε. Ποια ήταν αυτή; Το να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Και το επιστέγασμα ήρθε με τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ…

Ο ίδιος βέβαια απουσίαζε. Είχε όμως στείλει την… απαστράπτουσα Ιβάνκα στην θέση του. Η οποία, βέβαια, φρόντισε να τα κάνει… θάλασσα στις 35 (!) λέξεις που έπρεπε να πει από μικροφώνου.
Στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, λοιπόν, που έγιναν στην Λωρίδα της Γάζας για τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, συντελέστηκε ένα έγκλημα…

Οι εικόνες από την Λωρίδα της Γάζας είναι «γροθιά στο στομάχι»

Λωρίδα της Γάζας

Νετανιάχου: Αυτοάμυνα τα όσα έγιναν στην Λωρίδα της Γάζας

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, από την πλευρά του, δήλωσε ότι οι ενέργειες του ισραηλινού στρατού στα σύνορα με τη Γάζα, όπου σκοτώθηκαν σήμερα δεκάδες Παλαιστίνιοι κατά τη διάρκεια ογκωδών διαδηλώσεων, αποτελούν αυτοάμυνα εναντίον της οργάνωσης Χαμάς που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα.
«Κάθε χώρα έχει την υποχρέωση να υπερασπίζεται τα σύνορά της» έγραψε ο Νετανιάχου στο Twitter.
«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς διακηρύσσει ότι προτίθεται να καταστρέψει το Ισραήλ και στέλνει χιλιάδες να παραβιάσουν τον συνοριακό φράκτη προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της. Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με αποφασιστικότητα για να προστατεύσουμε την κυριαρχία μας και τους πολίτες».

Η σαμπάνια… σαμπάνια!

Τα εγκαίνια της πρεσβείας, πάντωςμ είχαν πολλά χαμόγελα και φιλοφρονήσεις από Νετανιάχου και Ιβάνκα. Μάλιστα υπήρξε και… προσευχή, στην οποία ευχαρίστησαν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για την πολύ καλή του διακυβέρνηση, και εξήραν την αποφασιστικότητά του στην αντιμετώπιση των εχθρών της χώρας του, μια ευθεία αναφορά στα όσα έχουν γίνει σήμερα.
Με λίγα λόγια οι δεκάδες νεκροί δεν φαίνεται πως δεν χάλασαν τη «ζαχαρένια» τους, και ακολουθήθηκε κανονικά το πρόγραμμα των εγκαινίων. Λωρίδα της Γάζας

Υπερ μιας… ειρηνευτικής διαδικασίας οι ΗΠΑ

Ο ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ και σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ, μίλησε για μια ειρηνευτική συμφωνία Ισραήλ – Παλαιστίνης που θα έχει κέρδη και για τις δύο πλευρές.
«Πιστεύουμε πως είναι δυνατό και για τα δύο μέρη να κερδίσουν περισσότερα απ’ όσα θα δώσουν –έτσι ώστε όλοι οι άνθρωποι να μπορούν να ζήσουν με ειρήνη – ασφαλείς από τον κίνδυνο, ελεύθεροι από τον φόβο και ικανοί να κυνηγήσουν τα όνειρά τους». Βέβαια ήδη οι Παλαιστίνιοι έχουν δώσει εκατόμβες νεκρών.
«Η Ιερουσαλήμ πρέπει να παραμείνει μια πόλη που θα συγκεντρώνει ανθρώπους κάθε πίστης», τόνισε
«Ενώ πρόεδροι πριν απ’ αυτόν υπαναχώρησαν από τη δέσμευσή τους ότι θα μετέφεραν την αμερικανική Πρεσβεία μόλις θα αναλάμβαναν καθήκοντα, αυτός ο πρόεδρος το έκανε. Επειδή, όταν ο πρόεδρος Τραμπ δίνει μια υπόσχεση, την τηρεί», αναφέρει υπερασπιζόμενος την μεταφορά της πρεσβείας.
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters / ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου