Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Συγκέντρωση – ενημέρωση στο. Κ.Υ. Σάμης: «Πάμε για Υγεία Α.Ε.» «Γιατροί του ΕΣΥ, μετά τις εφημερίες τους, κάνουν ιατρείο σε χώρα του εξωτερικού»

πηγη
https://samikefalonias.wordpress.com

1-Κ Υ ΣΑΜΗΣ.JPGΣυγκέντρωση –  ενημέρωση  στο. Κ.Υ. Σάμης.
Ύστερα από κάλεσμα του Ε.Κ.Κ.Ι., του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς και της Επιτροπής Πολιτών Σάμης, έγινε σήμερα συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας ( Κ.Υ. ) Σάμης, με θέμα τα προβλήματα υγείας στη Περιοχή μας και στη Κεφαλονιά  γενικότερα.  Πρώτος μίλησε και ενημέρωσε τους παρεβρισκόμενους, ο Διευθυντής του Κ.Υ.  Βαγγέλης Μαρούλης, ο οποίος και ανέλυσε το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε με την μετακίνηση των γιατρών Λειβαθούς και Κεραμειών, στο Μαντζαβινάτειονοσοκομείο.

Όπως είναι γνωστό οι δυο γιατροί, κάλυπταν εφημερίες στο Κ.Υ. και με την μετακίνησή τους αυτή από την 6η ΥΠΕ, τίθεται σε επισφάλεια   η 24ωρη λειτουργία του Κ.Υ. Έχουν μείνει μόνο δυο γιατροί, για να καλύπτουν όλες τις εφημερίες του μήνα, που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος, το Κ.Υ. Σάμης, να παραμένει κλειστό, κάποια βράδια του μήνα. Είπε πως, τα πράγματα θα χειροτερέψουν, γιατί όποιος βγαίνει στη σύνταξη δεν αντικαθίσταται και πως μέχρι και το 2019, δεν προβλέπεται καμία πρόσληψη!!
Ο κ. Μαρούλης,  αποκάλυψε πως σε συζήτηση με τον Κωστακιώτη,, Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ για τα προβλήματα του Κ.Υ. και σε ερώτησή του « Δεν έχουμε γιατρούς, τι θα γίνει; », ο κ. Κωστακιώτης, του απάντησε «κλείστο»!!!  Η εξωφρενική επίσης αποκάλυψη, από τον κ. Μαρούλη, έγινε, όταν είπε, πως, δυο γιατροί αποσπασμένοι, από περιφερειακό νοσοκομείο της έκτης ΥΠΕ στο Μαντζαβινάτειο, αντί να κάνουν τις εφημερίες τους ξεχωριστά και να καλύπτουν έτσι δεκατέσσερις ημέρες ( 7+7 ), τις κάνουν μαζί. Μετά παίρνουν τα ρεπό τους και πηγαίνουν στο εξωτερικό, κάνοντας ιατρείο εκεί!!!
Όπως είπε μάλιστα ο κ. Μαρούλης, αυτό είναι γνωστό και στη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ!!!
Κλείνοντας, εμφανώς συγκινημένος είπε: «Έχω τριάντα πέντε χρόνια εδώ και δεν θα αφήσω το Κ.Υ. να κλείσει.»
Ο κ. Σιφνάκης, γιατρός του Κ.Υ. αναφέρθηκε στα προβλήματα και του Κ.Υ. και του Νομαρχιακού νοσοκομείου, καθώς επίσης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα του ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς. Ένα ασθενοφόρο στη βάρδια. Αναφέρθηκε επίσης, και στη γραφειοκρατική διαδικασία, κινητοποίησης του ασθενοφόρου Σάμης, όταν υπάρχει ο μοναδικός οδηγός στη βάρδια!!
Η κ. Κοσκινιώτου, μαία του Κ.Υ., αναφέρθηκε στα προβλήματα λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού και στην ακτίνα κάλυψης του Κ.Υ. , από Φισκάρδο μέχρι και Πόρο, κάποιες φορές και Ιθάκη( πολυτραυματίες ), καθώς επίσης το καλοκαίρι τους τουρίστες των περιοχών που προαναφέρθηκαν και επιβάτες από  τα ιστιοφόρα και τις θαλαμηγούς, που ελλιμενίζονται στο λιμάνι της Σάμης.  Είπε πως εδώ και καιρό, πρωινή βάρδια νοσηλεύτριας δεν υπάρχει. Από αυτό τον μήνα ( σήμερα ), μένουν τρία άτομα ( μία μαία, μία νοσηλεύτρια και μια νοσοκόμα ), για να καλύπτουν εικοσιμία βάρδιες την εβδομάδα!!
Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Ε.Κ. Κ.Ι. κ. Γαβρίλης, αναφέρθηκε και αυτός στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν η Κεφαλονιά και η Ιθάκη,  είπε για τις κινητοποιήσεις που το Ε.Κ. Κ.Ι. έχει κάνει για το σοβαρό αυτό θέμα, καθώς επίσης, πως η γενικότερη κατεύθυνση για την υγεία στην Ελλάδα είναι, από δημόσιο αγαθό που είναι, να γίνει «Υγεία Α.Ε.».
Κάλεσε τους παρεβρισκόμενους, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του Ε.Κ.Κ.Ι. και των άλλων φορέων, που έχουν να κάνουν με το θέμα της υγείας και όχι μόνο.
Κάλεσμα απηύθυνε και για την αυριανή στάση εργασίας του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στη Κεφαλονιά και για τη συγκέντρωση ( 11π.μ. – 13.00 ), στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς.
Η κ. Ποταμιάνου, από το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς, με τη σειρά της, απηύθυνε κάλεσμα, για την αυριανή συγκέντρωση στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο.
Ο κ. Διγαλέτος, εκ μέρους της Κίνησης Πολιτών Σάμης,  είπε πως η Κίνηση, θα προβεί σε νέα συγκέντρωση και κινητοποίηση για το θέμα αυτό και θα καλεστεί κόσμος, από όλη την Επαρχία Σάμης.
Η παιδίατρος του Κ.Υ.  κ. Φλαμιάτου, έκανε τη πολύ σωστή επισήμανση: «Η ομαλή λειτουργία των περιφερειακών δομών υγείας στη Κεφαλονιά, θα βοηθήση σημαντικά τη λειτουργία του Νομαρχιακού νοσοκομείου, με την αποσυμφόρηση περιστατικών, που θα καλύπτονται από αυτές».
Όσοι τέλος εκ των παρεβρισκομένων πολιτών, πήραν τον λόγο, συμφώνησαν  και τόνισαν πως, η κατεύθυνση είναι «Υγεία Α.Ε.»
Αποφασίστηκε τέλος να δοθεί αύριο δυναμικό παρών στη συγκέντρωση στο Νομαρχιακό νοσοκομείο Κεφαλονιάς.
Το video με τις τοποθετήσεις των Μαρούλη, Σιφνάκη, Κοσκινιώτου, λόγω όγκου, θα ανέβει αργότερα.
Τάσος Καβαλλιεράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου