Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Πέρασε με «151» η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Πέρασε με «151» η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνησηΟι έξι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της κυβέρνησης χειροκροτήθηκαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ
Υπερψηφίστηκε από 151 η ψήφος εμπιστοσύνης που είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ψήφισαν επίσης 148 «όχι» και ένας απών.

Εκτός από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (145) υπέρ της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης τάχθηκαν η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Κώστας Ζουράρις, ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Η Έλενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης ψήφισαν με επιστολική ψήφο. Απουσίαζε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης. 

Σκληρό μπρα ντε φερ Τσίπρα - Μητσοτάκη

Αλέξης Τσίπρας δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι πήρε το ρίσκο να ζητήσει καθαρές λύσεις, ενώ έκανε λόγο για δίλημμα ανάμεσα σε ένα προοδευτικό πόλο από τη μία και «το κόμμα του κ. Βορίδη, του κ. Γεωργιάδη», από την άλλη. 
Παράλληλα, αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία σημείωσε: «Η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει την επιλογή να μετατοπιστεί από τον μεσαίο στον ακραίο δεξιό χώρο... Είστε αξιωματική αντιπολίτευση. Είστε ένα μεγάλο κόμμα. Είναι επικίνδυνο να υιοθετείτε τις απόψεις της ακροδεξιάς». 
Όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Ρωτάτε τι θα κάνουν οι βουλευτές στη Συμφωνία των Πρεσπών. Σήμερα έχουμε την ψήφο εμπιστοσύνης. Οι βουλευτές, φαντάζομαι, ότι θα ψηφίσουν με τη συνείδησή τους. Ο καθένας θα πάρει την ευθύνη του. Και οι 300 θα έχουμε την ευθύνη μας». Την ίδια στιγμή, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε debate για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας: «Θέλετε και στον ΣΚΑΪ να σπάσουμε το εμπάργκο; Θέλετε στη Δημόσια Τηλεόραση; Εγώ έχω επιχειρήματα, εσείς όχι. Εμείς έχουμε τη δύναμη των επιχειρημάτων μας, εσείς τη δύναμη του λαϊκισμού. Να συγκρίνουμε τα επιχειρήματα με τα συνθήματα. Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έρθει σε τηλεοπτική αναμέτρηση μαζί μου». 
Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Λουκά Παπαδήμου, σημειώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πήγε στο νοσοκομείο να τον δει. «Η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν μία πετυχημένη κυβέρνηση και απολάμβανε την εμπιστοσύνη της ελληνικής Βουλής με 255 βουλευτές. Και αργότερα παραλίγο να δολοφονηθεί. Για αυτό πάψτε πια να καλλιεργείτε αυτό το τοξικό κλίμα. Και δεν είχατε την ευαισθησία να πάτε από εκεί να του πείτε περαστικά. Δεν πήγατε καν στο νοσοκομείο», ανέφερε. 
πηγη Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου