Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

ενημερωση από τον Βασιλη Λορετζατο

Ο Δούρειος Ίππος        των Σκοπίων

MACEDONIA DELENDA EST
Ο τίτλος MACEDONIA DELENDA EST είναι παράφραση του «ET PRETEREA CENCEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM» που ο Κάτων ο πρεσβύτερος, λέγεται ότι, τελείωνε όλους τους λόγους του στη ρωμαϊκή Σύγκλητο, ανεξαρτήτως θέματος, ακόμα κι αν το θέμα της αγόρευσής του ήταν το αίτημα των Ιεροδούλων της Ρώμης για απαλλαγή από την φορολόγηση των υπηρεσιών τους. 
Σημαίνει «Και εκτός αυτού, φρονώ ότι πρέπει να καταστραφεί η Καρχηδόνα». Η φράση του Κάτωνα κατέληξε στις μέρες μας σαν «Carthago delenda est» που θα το αποδίδαμε σαν «Η ΚΑΡΧΗΔΟΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ».
Έμμονη ιδέα, λοιπόν στους αρχαίους Ρωμαίους η ΚΑΡΧΗΔΟΝΑ, έμμονη ιδέα και στους κομμουνιστές η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Επί εβδομήντα πέντε χρόνια τους είχε γίνει βραχνάς το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να δώσουν την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στους Σλάβους.
Από τον βραχνά αυτόν ήρθε να τους βγάλει το αποσπασθέν και βιαίως εκδιωχθέν κομμάτι του ΚΚΕ που αντιπροσώπευε εντελώς ακραίες και ύπουλες θέσεις και έθετε σε κίνδυνο το μητρικό κόμμα του ΚΚΕ που είχε, εν τω μεταξύ, ενταχθεί στο «δημοκρατικό τόξο».
Το κομμάτι αυτό που αποσπάσθηκε, έλαβε διάφορα ονόματα και τελικά κατέληξε στο «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ κλπ» και τελικά τελικά στο «ΣΥΡΙΖΑ».
Στον ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, έλαχε η ευτυχία να καταστρέψει την Μακεδονία.
Η Ελληνική και η διεθνής συγκυρία, η οικονομική κρίση, η πιεστική ανάγκη των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ για ένα μικρό προτεκτοράτο προοριζόμενο για τεράστια ΝΑΤΟΪΚΗ ΒΑΣΗ στα Βαλκάνια καθώς και η βουλιμική ανάγκη των ΑΝΕΛ για συμμετοχή στην εξουσία, έδωσαν το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, την ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ και ΓΛΩΣΣΑ στο κρατίδιο των Σκοπίων καθιστώντας το, έτσι, στα μάτια της αδιάφορης και αμόρφωτης διεθνούς κοινότητας, συνιδιοκτήτη της Μακεδονίας που ήταν, μέχρι σήμερα, μία και Ελληνική.
Η επόμενη φάση θα είναι η αμφισβήτηση της Ελληνικότητας της Ελληνικής Μακεδονίας και η προσάρτηση εδαφών στο κρατίδιο, κάτω από άλλες διεθνείς και εγχώριες συγκυρίες και παρεμβάσεις του ξένου παράγοντα.
Κατά τα φαινόμενα, το παιχνίδι έχει ήδη χαθεί διότι όταν έπρεπε να πούμε, σύσσωμοι όλοι οι Έλληνες «SYRIZANEL DELENDA EST»

Panos Leliatsos
Μια πτυχή της συμφωνίας των Πρεσπών που ουδείς δεν έλαβε υπόψιν είναι πως μετά την επικύρωση αυτής αρχίζουν οι ενταξιακές διαδικασίες προσχώρησης στη ΕΕ του γειτονικού κράτους. Η κοινοτική νομοθεσία περί ονομασίας προελεύσεως είναι αυστηρότατη..Μην σας κάνει λοιπόν καμία έκπληξη εάν μετά από λίγα χρόνια οι Ελληνικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία θα συρθούν στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια για την χρήση αυτού του ονόματος και αναγκαστούν να πληρώσουν τεράστια πρόστιμα στην γείτονα χώρα.
Panos Leliatsos
Η τοποθέτηση της ΝΔ περί της συμφωνίας των Πρεσπών μου θυμίζει την κυρά Μαρία που το παίζει καλή πεθερά λίγο πριν την βάφτιση της εγγονής της και λέει στους καλεσμένους εγώ δεν θέλω τα παιδιά να βάλουν το δικό μου όνομα αλλά ως χριστιανοί ας βάλουν το όνομα της Μητέρας του Ιησού.

Ευτυχώς που οι Αλβανοί μας φυλάνε τα Σύνορα !! …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου