Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

μας Εφαγε και το ευρυζωνικο συστημα του ΟΤΕ!!


INKEFALONIA.GR



Η εικόνα ίσως περιέχει: φωτιά, νύχτα και κεριά

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΕ,, ΠΟΥ ΕΧΕΙN   ΕΠΙΒΑΛΕΙ   ΠΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΤΙΚΟ 
ΤΟ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΕΙΣΜΟΓΕΝΕς ΝΗΣΙ,, 
ΟΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΠΑΠΑΛΑ ΕΠΟΙΚΙΝΩΝΙΑ !
 Αντι να παμε μπροστα παμε πισω σε εξελιξη τελικα
τους εχω παρακαλεσει ου και λιγες φορες αν μπορω να επανελθω στο παλιο συστημα,, να εχω τουλαχιστον δυνατοτητα αφαιρεσης του ρουτερ, και να εχω τηλεφωνο

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κουστούμι και κείμενο


Η εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, ουρανός, βουνό, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό, φύση και κείμενο

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ  Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΟΤΕ,, ΓΙΑ ΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΗΤΑ"
ΤΗς ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗΣ  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Είναι νέα τεχνολογία τηλεφωνίας με πακέτα δεδομένων που μεταδίδονται μέσω internet.
Οπότε στην ουσία ο χαλκός χρειάζεται πάλι, με τη διαφορά ότι μπορούμε να έχουμε πολύ περισσότερες γραμμές από ένα ζεύγος χαλκού, διότι όλα πλέον είναι δεδομένα.
Μέχρι τώρα στις τηλεφωνικές γραμμές έχουμε ένδειξη τάσης 24 εως 48volt, όσο αφορά τις απλές PSTN γραμμές, ή 100+volt όσο αφορά τις ISDN γραμμές. Φυσικά στην τηλεφωνία χρησιμοποιείται DC τάση, για λόγους ασφάλειας από ηλεκτροπληξία, αφού ξέρουμε ότι στο DC επικίνδυνη τάση για τον άνθρωπο είναι πάνω από 120V. Οπότε τα σήματα φωνής ή internet περνούν καθαρά με τα λιγότερα δυνατόν παράσιτα.
eyrizoniko
Ποιο το πλεονέκτημα των PSTN γραμμών;
Επειδή λειτουργούν οι συσκευές με ρεύμα το οποίο είναι ανεξάρτητο από το δίκτυο της ΔΕΗ, σε περιπτώσεις που έχουμε Black out ή γενικώς διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ, εξακολουθούσαμε να έχουμε τηλέφωνο. Οπότε σε ένα θεοσκότεινο σπίτι, τουλάχιστον είχαμε τηλέφωνο.
Αυτό το πλεονέκτημα ανατρέπεται μετά τις 01 Ιανουαρίου 2018, όπου και όλες οι τηλεφωνικές συνδέσεις της χώρας θα γίνουν Ευρυζωνικές.
Πολλά περιστατικά ήδη, »τρέχουν» στην αγορά. Χωρίς καμία ενημέρωση σε πολλούς καταναλωτές, ο ΟΤΕ, μετατρέπει τη γραμμή σου σε ευρυζωνική χωρίς καμία ειδοποίηση!! Έτσι την πάτησα και γω πριν μερικές ημέρες.
Για μένα υπάρχει και ένα θέμα απάτης εδώ. Μια μικρή ιστορία και θα καταλάβετε και σας την αναφέρω γιατί σίγουρα πολλοί από εσάς θα την αντιμετωπίσατε…
Όποτε άλλαζα πάροχο κατά καιρούς και χρησιμοποιούσα πάροχο Ευρυζωνικό (πχ Cyta), δεχόμουν κάποια τηλέφωνα από τον ‘’αξιόπιστο’’ ΟΤΕ, στα οποία είχαν δασκαλευτεί οι υπάλληλοι από τη διοίκηση (πάντα το κεφάλι φταίει) στα σεμινάρια του 13888 έτσι κι αλλιώς τους δίνουν όλες τις πιθανές απαντήσεις, σε περίπτωση που πέσουν σε ‘’δύσκολο’’ πελάτη και μου έλεγαν τη φοβερή ατάκα: ‘’μα γιατί; Το γνωρίζετε ότι με αυτή τη σύνδεση δε θα έχετε τηλέφωνο σε περίπτωση διακοπής ρεύματος;’’ Ενώ με δική μας γραμμή δε θα έχετε τέτοιο πρόβλημα! Τα τελευταία χρόνια, η ίδια ατάκα κάθε λίγο….
Και ερχόμαστε στο τώρα. Στο σημείο που κατοικώ, δεν υπάρχει κάλυψη από άλλο πάροχο, οπότε αναγκαστικά κάθομαι στον ΟΤΕ. Πριν ένα μήνα (από τη στιγμή που σας γράφω το παρόν) άρχισε να τρελαίνεται το router στα καλά καθούμενα, έκλεινε, ξαναάνοιγε, συνεχόμενες επανεκκινήσεις. Το πιανε η μούρλα για μερικές ώρες. Μετά από δυό – τρείς μέρες με το ίδιο βιολί, πήρα τις βλάβες. Μου είπαν να αλλάξω router. Το αλλάζω αλλά τα ίδια. Και ξάφνου, αφού ήρθε ο τεχνικός στο σπίτι για βλάβη (το δήλωσα βλάβη τελικά) μου είπε, μα …..είναι ευρυζωνικό πλέον εδώ και λίγες ημέρες!!
Παίρνω στον ΟΤΕ και λεω: Δε θέλω ευρυζωνική γραμμή. Φυσικά η απάντηση…’’μα είναι νέα τεχνολογία, σύγχρονες καταστάσεις κλπ!! Και αμα κοπεί το ρεύμα; (τους είπα) ε, εντάξει αυτό είναι ένα θέμα αλλά έχετε τόσα άλλα οφέλη(μου απάντησαν).  Για να μη σας κουράζω όμως άλλο, καταλάβατε….
Πάμε λοιπόν στο ευρυζωνικό. Η γραμμή αυτή ΔΕΝ έχει τάση! Περνούν μόνον δεδομένα. Οπότε αγαπητοί μου, μην περιμένετε να ψάξετε με το όργανο τάσης να βρείτε ρεύμα! Αφού μας έχει υποδείξει ο πάροχος το καλώδιο στον κατανεμητή, το στέλνουμε στον όροφο ή δωμάτιο που θέλουμε. Αν τώρα πάμε για βλάβη και θέλουμε να βρούμε άκρη, τσεκάρουμε πρώτα router, ρεύμα και  απλά τη γραμμή μας με γεννήτρια ακουστικού σήματος και εφόσον είναι εντάξει σαν καλώδιο από το router έως τον κατανεμητή παίρνουμε την τεχνική υποστήριξη του παρόχου ή τις βλάβες.
Βέβαια, όσο αφορά τα εργαλεία, πλέον ο Ηλεκτρολόγος θα χρειαστεί νέου τύπου εργαλεία που θα διευκολύνουν το έργο του σε περιπτώσεις εύρεσης βλαβών σε ευρυζωνικό σύστημα. Εργαλεία που μετρούν σήματα μέσω καλωδίων χωρίς τάση. Ταχύτητες συνδέσεων και άλλες μετρήσεις.
Σχεδιάγραμμα σύνδεσης ευρυζωνικής τηλεφωνίας και ίντερνετ…
ΠΗΓΗ http://www.boutros.gr
eyrizoniko3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου