Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΑΡΘΡΟ ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΓΚΑΔΗ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 Î¬Ï„Î¿Î¼Î¿Η νίκη της ΝΔ στις Ευρωεκλογές θα φέρει μια θετική αλλαγή στην οικονομία
Καθώς οδεύουμε με αυξημένη πορεία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, σε μια θεαματική νίκη της φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές της Κυριακής 26 Μαϊου 2019 δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε αν θα έχει το θετικό γεγονός αυτό επίπτωση και στην οικονομία μας;
Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ ότι η νέα κατρακύλα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου ξεκίνησε ξανά λίγο πριν την διαφαινόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές του Μαϊου 2014.
Έτσι, ιστορικά ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) από τα χαμηλά των 476 μονάδων τον Ιούνιο του 2012 ανέβηκε λόγω των θετικών πολιτικών της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά στις 1379 μονάδες τον Μάρτιο 2014 έως που ήρθε η επικείμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές του Μαϊου 2014.
Η αγορά τότε έπεφτε διότι προεξοφλούσε όλα τα αρνητικά που θα έφερνε για την οικονομία μας η πιθανολογούμενη κυβερνητική επικράτηση των αριστερών λαϊκιστών του Αλέξη Τσίπρα. Οποτε και έφτασε τελικά ξανά τις 440 μονάδες τον Φεβρουάριο 2016 μετά τα γνωστά μαύρα γεγονότα με το Γιάνη Βαρουφάκη, το καταστροφικό Δημοψήφισμα, τα capital control και την νέα ανακεφαλαίοποιηση  των τραπεζών κ.α.

Η μετέπειτα άνοδος (+62%) έως τα σημερινά επίπεδα των 713 μονάδων στο ΧΑΑ ξεκίνησε αφού η Νέα Δημοκρατία με τον νέο αρχηγό της Κυριάκο Μητσοτάκη στις αρχές του 2016 πέρασε μπροστά στις δημοσκοπήσεις δίνοντας ρεαλιστική ελπίδα στην Ελληνική αγορά ότι μπορεί να ελπίζει σε μια πραγματική θετική φιλελεύθερη "πολιτική αλλαγή" στη χώρα μας.
Παρατηρώντας λοιπόν ιστορικά τις επιπτώσεις που θα έρθουν στο Ελληνικό Χρηματιστήριο άρα και την Ελληνική οικονομία από την προβλεπόμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές του Μαϊου 2019 δεν μπορούμε παρά να είμαστε πλέον αισιόδοξοι ότι, αν δεν μεσολαβήσει μια νέα διεθνή κρίση, τα οικονομικά πράγματα στην Ελλάδα θα παρουσιάσουν μια αντίθετη πορεία από ότι το 2014-15 και οι τσέπες των όλων ταλαιπωρημένων Ελλήνων θα αρχίσουν να γεμίζουν ξανά χρήματα.
Σπύρος Καγκάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου