Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Οι δύο φοβεροί Δράκοι της Ελλάδας – Ο Δράκος της Ρόδου και ο Δράκος της Κεφαλονιάς…

Αλλά στην Ελλάδα υπήρξε κι ένας ακόμη φοβερός δράκος, ο Δράκος της Κεφαλλονιάς.
Στις αρχές του 16ου αιώνα, λοιπόν, ένα παρόμοιο τέρας ζούσε στο δάσος του Αγίου Νικολάου, στο Ανεμοδούρι της Κεφαλλονιάς. Διέσπειρε τον τρόμο και τον όλεθρο σε ολόκληρο το νησί, διότι κατέτρωγε ζώα και ανθρώπους και μια τεράστια περιοχή είχε πλέον ερημώσει.
Ο τότε Προβλεπτής (ενετικός τίτλος αξιωματούχου) του νησιού, ο Φαντίνος Μαλιπιέρης, διακήρυξε ότι όποιος θα σκότωνε τον δράκο, εκτός άλλων αμοιβών, θα λάμβανε και ένα πελώριο τιμάριο γης, την οποία καταπατούσε το θεριό, δηλαδή όλο το πέριξ δάσος και τις γύρω κατάφυτες περιοχές.
Επιτέλους, δύο αδελφοί, ο Ιάκωβος και ο Βερνάρδος Μπρεσιάνι (Bresciani), που ήταν τότε στρατιώτες στο νησί, αποφάσισαν να κηρύξουν τον πόλεμο στο πρωτοφανές τούτο πλάσμα.
Τελικά, στις 10 Μαΐου του 1509, αφού πήραν τα όπλα και τα εργαλεία που είχαν ζητήσει, μετέβησαν στην ερημιά και αφού κατόρθωσαν να εντοπίσουν το θηρίο, έδωσαν μια άγρια μάχη, έναν πεισματώδη αγώνα, το σκότωσαν και επέστρεψαν θριαμβευτές στην πόλη.
Μόλις διαδόθηκε η είδηση, το πολύβουο πλήθος που πανηγύριζε εκστατικά, συνέρρευσε στις εκκλησίες, όπου εψάλη επισημότατη δοξολογία.
Μάλιστα, στο επίσημο έγγραφο που συνέταξε ο Προβλεπτής της νήσου, στο οποίο εκτίθενται όλες οι απίστευτες λεπτομέρειες, ο Δράκος της Κεφαλλονιάς είχε σώμα μεγαλύτερο από δυο παχιά βόδια και δύο εντυπωσιακά φτερά!
Η είδηση δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “ΙΛΙΣΣΟΣ”, στις 15/12/1868…
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "ΙΛΙΣΣΟΣ", στις 15/12/1868

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου