Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

ΔΑΣ-ΟΤΑ: ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΑ ΕΚΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
Σήμερα, Τρίτη, 12-5-20 πραγματοποιήθηκε εκτάκτως συνάντηση αντιπροσωπείας των καθαριστριών των σχολικών μονάδων Α/Θμιας και Β/Θμιας Εκπαίδευσης του νομού μας με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κο Γ. Τσιλιμιδό.


Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι των σχολείων εργάζονται άοκνα έως τώρα με την απουσία στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων, εν μέσω δυσκολιών λόγω της πανδημίας του κωρονοιού, εκτεθειμένες στον ιό και παραμένοντας στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Σήμερα, για ακόμη μια φορά, ζήτησαν να λάβει τέλος η εργασιακή ομηρία χρόνων που υπέστησαν.  Με αφορμή τη σύσταση νέου Ο.Ε.Υ απαίτησαν να ενταχθούν ως Τακτικό Προσωπικό του Δήμου με Σχέση Εργασίας Αορίστου Χρόνου στο νέο Ο.Ε.Υ και με τη σύσταση ισάριθμων Οργανικών Θέσεων Μόνιμου Προσωπικού , όπως είχε συμβεί παλαιότερα με τους Εργαζόμενους στο "Βοήθεια στο Σπίτι" (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 23-01-2019 με τροποποίηση του τότε Ο.Ε.Υ και μάλιστα ως κατεπείγον θέμα του Δημ. Συμβουλίου).

Ο Αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε από πλευράς Δημοτικής Αρχής ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη των Καθαριστριών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στο νέο Ο.Ε.Υ πριν κατατεθεί προς ψήφιση ο νέος Ο.Ε.Υ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η αγωνιστική-ταξική θέση και στάση των εργαζομένων στα σχολεία θα δικαιώσει τον αγώνα τους! 

Αργοστόλι, 12-05-2020
εκ της ΔΑΣ ΟΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Έφη Διονυσάτου
Οργανωτική Γραμματέας του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφ/νιας & Ιθάκης
Αντιπρόσωπος στο Νομαρχιακό Γραφείο της ΑΔΕΔΥ Κεφ/νιας & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου