7 σχόλια:
- Γιώργο, για να γράψω το συγκεκριμένο ,δεν μπορείς να φανταστεις πόσες ώρες αφιέρωσα στα σπουδαστήρια της φιλοσοφικης σχολης των Αθηνών. Την απάντηση όμως να θυμάσαι δε θα την δώσουμε εμείς οι φιλόλογοι αλλά άλλοι επιστήμονες. Θα πω μόνο κάτι και τίποτε άλλο και κράτα το " μαύρος " .ΑπάντησηΔιαγραφή
- δεν μπορω να το αποκρυπτωγραφησω το μαυρος,,εγω εκεινη την περιοδο περιπου ημουνα εβρο φανταρος (Εννοω το 1990) που ξεκινησε η υπόθεση!,, ελαβα τα νεα σε γραμμα ,, και με εκπληξη μπηκα στην διαδικασια να αρχισω να μελεταω την υπόθεση! Τωρα και μετα οσα διαβασα-ειδα και ακουσα ειναι κατι σαν το σπηλαιο του πλατωνα που πρεπει να εχεις ακουσει, Ξερεις την αληθεια αλλα δεν μπορεις να το αποδειξεις στους αλλους
τελος αναρτησης,,φυσικα νεα σχολια! Καντε και το δικο σας
Παράδειγμα το Παλλάς με τη Παλική!
Μπας και έχει και κάνα Παρθενώνα στον Αθέρα και δε τόνε πήρα πρέφα, γιατί από έδεκει έχει κάτι δειλινά μούρλια και θα μας έβγει και η Παλλάδα θεά του σκότους σιγά – σιγά! Χα χα.
Τη δική μου θεωρεία τα περισσότερα στοιχεία που αναφέρετε την ευνοούν αφάνταστα, αλλά μερικά δεν ευσταθούν και άλλα ανατρέπονται πανεύκολα!
Κουά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα
Το Παλλάς σημαίνει παρθένος κόρη αν και κάποιοι αρχαίοι απέδωσαν το όνομα στο το δόρυ που κρατούσε, εκ του πάλλω, « η πάλλουσα το δόρυ» δηλαδής – δηλαδής.
Τώρα οι «πεπαιδευμένοι» είχαν αναρτήσει το ίδιο άρθρο ή το συμπέρασμα του άρθρου ?
Ας γνωρίζουν όμως ότι δεν μπορούμε να παραβλέψουμε όλα τα γεωγραφικά στοιχεία της Οδύσσειας τα αναφερόμενα στην επικράτεια της αρχαίας Ελλάδας γιατί τα περισσότερα έχουν ταυτοποιηθεί.
Έπειτα από τους Αλεξανδρινούς που πέρασε το έργο, θα άφηναν την Ιθάκη άγνωστο και μπερδεμένο νησί??
Κατά τη γνώμη μου το μπέρδεμα έγινε από τους Ρωμαίους λόγω της δήθεν καταγωγής τους από τον Αινεία, την πόλη του οποίου κυρίευσε και κατέστρεψε ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ και τόνε έκαμε «λαθρομετανάστη»! χα χα.
Άσπονδος εχθρός των Ρωμαίων λοιπόν για αυτό εξαφάνισαν ότι τον θύμιζε ακόμα και το όνομα ΙΘΑΚΗ !!
Κάτι που αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς αν διαβάσει την Αινειάδα του Βιργίλιου.
Κουά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα
Το είχα γράψει σε ηλικία 19 ετών φοιτητής.
Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009 - http://egersis.blogspot.com/2009/08/blog-post_4515.html?zx=1888561454ec762c
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ Η ΓΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ
Μια ολόκληρη εκστρατεία, μια μεγάλη πόλη, 10 χρόνια πολέμου τελείωσαν μέσα σε μια νύχτα. Η Τροία μια πόλη με τεράστια εμπορική αξία λόγο γεωγραφικής θέσης, έπεσε μετά από μια δεκαετία αιματηρών μαχών χάρη στο σχέδιο του πολυμήχανου Οδυσσέα. Ο Δούρειος Ίππος ανοιξε τις πύλες της που η ανδρεία του Αχιλλέα, του Διομήδη και του Αιαντα δεν μπόρεσαν.
Τελειώνοντας λοιπόν αυτή την αιματοχυσία όλοι οι βασιλείς ξεκίνησαν την επιστροφή στην πατρίδα τους . Όλοι αργά η γρήγορα επέστρεψαν όλοι εκτός από αυτόν , τον Θειο Οδυσσέα ο οποίος προτού επιστρέψει στην πατρίδα του περιπλανήθηκε επί 10 έτη ανά την υφήλιο συναντώντας πολλά ανεξήγητα για κάποιους φαινόμενα και πλάσματα. Ο Όμηρος όπως φαίνεται από την Οδύσσεια γνώριζε την σφαιρικότητα της γης από τις Ορφικές διδασκαλίες πράγμα που φαίνεται μέσα στο Έπος.
Ο Οδυσσέας ακλούθησε μια πορεία που όποιος την παρατηρήσει θα δει μια πλειάδα “σημείων” τα οποία σύμφωνα με τις “ σύγχρονες” επιστήμες ( γεωγραφία, αστρονομία, φυσική κ.λ.π) αντιστοιχούν σε νησιά, κινήσεις πλανητών, λιμάνια και πηγές επ’αυτων, βουνά, ηφαίστεια και πολλά άλλα πράγματα που σημαίνει ότι οι πανεπιστήμονες ΕΛΛΗΝΕΣ είχαν γνώση επί των θεμάτων αυτών και τα είχαν καταγράψει λεπτομερώς. Ο Οδυσσέας λοιπόν περιπλανώμενος επί δέκα έτη σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης από την Ίμβρο και την Λιβύη εως την Κούβα, τον κόλπο του Μεξικού και την Ισπανική Μαδέρα και όλα αυτά διασχίζοντας το ρεύμα του κόλπου του Μεξικού (Gulf Stream) έφτασε τελικά στην πατρίδα του.
Η Κεφαλονιά λοιπόν είναι το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου στο οποίο κατά την δεκαετία του 90 έγιναν σε αυτό σπουδαίες ανακαλύψεις που στηρίζουν την άποψη ότι ο Οδυσσέας ήταν βασιλιάς Κεφαλληνίας Σάμης και Ιθάκης. Πριν τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 90 η περιοχή του Πόρου που ανήκει στον δήμο Ελειου – Προννων ήταν κυρίως γνωστή για την παρουσία της κατά την Κλασσική αρχαιότητα τότε που το νησί ήταν διαιρεμένο όπως είπαμε πριν σε τέσσερις πόλεις ( Πάλη, Σάμη, Προννοι, Κρανια).
Η περιοχή των Προννων περιελάμβανε όλη την ΝΑ πλευρά του νησιού ως τα μεσόγεια μαζί με το λιμάνι του Πόρου, τον Ελειο, τον Κατελειο και την Σκάλα. Η ισχυρή παρουσία μαρτυρούν οι 2 ισχυρές ακροπόλεις στην περιοχή μια στο λόφο Παχνί (στον Πόρο) και μια στο κάστρο της Συρίας στο σημερινό Παλαιοκαστρο σημείο που ήταν και το κέντρο της πόλης – κράτους των Προννων και επόπτευε όλη την περιοχή. Όποιος έχει διασχίσει από την Άνω στην Κάτω Παχνι θα έχει παρατηρήσει ότι η οχύρωση καλύπτει όλη την περιοχή και κοντά στην ΒΔ γωνία της ακρόπολης σώζεται πύλη αποτελούμενη από μεγάλους πολυγωνικούς ογκολίθους. Στην ευρύτερη περιοχή έχουν βρεθεί κατάλοιπα οικισμών, εργαλεία από πυριτόλιθο και κεραμική των πρωτοελλαδικών χρόνων (3000 – 2000 π.χ.) πράγμα που δείχνει ότι η περιοχή είχε ζωή από τα προϊστορικά χρόνια . Οι Προννοι από τότε ως τα Ιστορικά χρόνια ήταν μια ισχυρή στρατιωτική δύναμη ( συμμετείχε στην Β’ αθηναϊκή συμμαχία 357π.χ) αρκετή για να αποτρέψει τον Φίλιππο Δ’ να την πολιορκήσει. Πιο συγκεκριμένα ο αρχαιολόγος Δρ Κολώνας ανακάλυψε στο διάστημα 92- 94 δυτικά της ακρόπολης των Προννων στην θέση Μπούρτζι Τζαννατων βασιλικό θολωτό τάφο με τα ευρήματα να συμφωνούν ανάμεσα στο 1400 – 1350 π.χ. Μέσα σε αυτόν βρέθηκαν πολύτιμα χρυσά και ασημένια κτερίσματα και σφραγιδόλιθοι. Αργότερα στα ελληνιστικά χρόνια ο τάφος χρησιμοποιήθηκε για τελετές ηρωολατρείας.
Μετά από όλα αυτά λοιπόν τίθεται το ερώτημα γιατί οι Έλληνες αρχαιολόγοι αδιαφορήσαν για όλα αυτά; Τόσο φοβίζει το κατεστημένο η απόδειξη ότι ο Οδυσσευ ητο βασιλεύς Κεφαλλήνιας, Σάμης και Ιθάκης και όχι απλά της Ιθάκης όπως όλοι χείριστα στηρίζουν; Αναμένουμε την απάντηση...
ΠΗΓΕΣ:
Ιωάννου Πασσά:Η Αληθινή προιστορία
Ενριέττα Μέρτζ:Ατλαντίς
Φυλλάδιο πεζοπορικής διαδρομής Πόρου Κεφαλλονίας Δήμου Ελειού- Πρόννων
ΣΧΟΛΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΟY:
ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.
1 σχόλιο:
Οποτε γιατι λετε οτι αποκρυπτεται? Ειναι πασιγνωστο!
2) Το ομηρικο κειμενο αναφερει σαφεστατα οτι γυρω απο την πρωτευουσα της Ιθακης υπηρχαν 3 λιμανια, υπογραμμιζοντας τα χαρακτηριστικα του καθενος. Τετοια λιμανια υπαρχουν μονο στη σημερινη Ιθακη.
Ο ημετερος ή πολυβενθης (Οδυσσεια, π473 & π324)
Ο δημοσιος ή κοινοχρηστος (Οδυσσεια, β407 & β433)
Ο ρειθρου (Οδυσσεια, α 185-186) (σημερινο λιμανι Φρικες)
3) Οδυσσεια, ι 19-28: αποδεικνυεται οτι η Κεφαλονια (Σαμη) βρισκεται προς δυσμας της Ιθακης, συμφωνα με την περιγραφη του Οδυσσεα προς τον Αντινοο (βασιλιας Φαιακων).
Υπαρχουν και αλλα επιχειρηματα που αποδεικνυουν την ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ του ποστ οπου καποιος κεφαλονιστης προσπαθει να παραποιησει την αληθεια.
Ο στοχος ειναι απλος: ο Ομηρος δεν ηξερε τι του γινοταν!
Οποτε αν δεχτουμε τους ισχυρισμους τους τοτε ας αμφιβαλλουμε και για οτι ξεραμε για τον Τρωικο πολεμο.
Μηπως τελικα οι Τρωες ηταν αρχαιοι Τουρκοι?
Τι αλλο θα ακουσουμε.
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010
ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ...
Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω τους αναγνώστες που μας τίμησαν αυτά τα 2,5 χρόνια διαβάζοντάς μας, τους συντάκτες που με ανέχτηκαν, τους διαδικτυακούς φίλους που μας προέβαλαν αλλά κι αυτούς που δεν μας γουστάρανε για τους δικούς τους λόγους.
Κλείνω αυτή τη προσπάθεια έχοντας αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες και έχοντας διδαχτεί πολλά.
Παντού μέχρι τώρα το όνομα Κεφαλληνία συναντάται ότι πρωτοαναφέρθηκε από τον Ηρόδοτο δηλαδή κάπου στα 450 π.χ., ενώ την αναφέρει ο Ησίοδος 300 χρόνια πιο πριν! Χα χα
Αυτό είναι βασικότατο αρχαιολογικό στοιχείο για την ταυτοποίηση της Ομηρικής Ιθάκης ή όχι??
Για ποιές σοβαρές αρχαιολογικές μα και ιστορικές έρευνες συζητάμε??
Η προσωπική μου άποψη επί του προκειμένου είναι ότι ισχύει το γνωστό:
«Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ό,τι αρπάξει ο …» και εύχομαι να είμαι λάθος.
Και άμα βρεθεί κάτι περί αυτού από Ελληνικές αρχαιολογικές έρευνες να μου «γράψετε». Χα χα χα χα
Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα
Ισως τελικα η κατασταση με τον ιο,, να μας ξανακανει να ξαναζησουμε λιγο φυσιολογικη ζωη!!! Και "Αλεξη" σκεφτομαι να παρω και μια μπαλα,, να ξανακαμω και τον μπασκεμπολιστα καπου καπου χαχα!
Εντομεταξυ Αλεξη δεν ξερω πως,, μαλλον η εργασια σου ηταν οντως παρα πολυ καλη εφοσον εγω τυχαια την αντεγραψα οπως λεει η αναρτηση μου απο την http://olympia.gr , και οπως βλεπουμε τα καλα κλεπτονται εξου ,, και το σαιτ http://egersis.blogspot.com/2009/08/blog-post_4515.html , αλλα πιθανον και αλλου!
Εμενα ολα τα ομηρικα τα πρωτα χρονια μου τα αντεγραφε συνεχεια ενα πολυ καλο σαιτ με αναγνωστικοτητα το πατρινακι,, και αν στην αναζητηση σε αυτο αν γραψεις porosnews ,, λογο μετα το 2011 ειχαμε συνεχη δραση , θα δειτε πολλες ομηρικες αναρτησεις! κοινοποιω σχετικο συνδεσμο παραπομπης εκει!