Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Σχολιασμος κατοικου περιοχης μας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης

 



Νίκη Ανδρονίκη

Αγαπητοί αρμόδιοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης ,
Επιτρέψτε μας να καταθέσουμε και μεις ένα σχόλιο για τις διαμαρτυρίες , που καλώς έφτασαν στ ' αυτιά σας τον τελευταίο καιρό .
Να αξιοποιηθούν τα μυκηναϊκά ευρήματα ζητάμε και όλοι εμείς της περιοχής του Πόρου , είτε μένουμε είτε όχι αυτή τη στιγμή στο νησί μας .
Ένα κομμάτι γης , για να γίνει τόπος στάθμευσης , ζητούν οι τοπικοί φορείς . Η Εκκλησία αρνείται ! Η θόλος του μυκηναϊκού τάφου κοντεύει να πέσει ! Γνωρϊζετε , υποθέτω , ότι συγγενείς της συζύγου του Μάκη Μεταξά από την Ολλανδία , έδειξαν εμπράκτως και κατά καιρούς το φιλελληνισμό τους !
Αναρωτιέμαι , αν ζούσε σήμερα ο Σπ. Μαρινάτος -- του οποίου καυχιέμαι ότι υπήρξα μαθήτρια -- θα περίμενε τόσα χρόνια αδράνειας και αδιαφορίας ; και θα φθάναμε στο σημείο να παρακαλούν οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι , και να αναγκάζονται να στέρνουν επιστολές , μην τυχόν ενδιαφερθεί κανένας αρμόδιος;
Είμαι σίγουρη ότι θα έδειχνε υπερβάλλοντα ζήλο για ένα μνημείο που --ακόμη και αν το αποσυνδέσουμε από το θέμα " κέντρο της ομηρικής Ιθάκης " -- θα είχε και πάλι τη μεγάλη αξϊα του !
Αμφιβάλλει κανείς ότι θα γινόταν πόλος έλξης Ελλήνων και ξένων , με επωφελή αποτελέσματα για το νησί και για τη χώρα μας , σε όλους τους τομείς ! ! ! Πρώτα -πρώτα εσάς θα τιμούσε !
Έτυχε να δω βίντεο σε εκδήλωση ευχαριστιών , γιατί ενδιαφερθήκατε για την αναπαλαίωση εικόνων , σύμφωνα με το -- δίκαιο άλλωστε -- αίτημα των ενδιαφερομένων από το χώρο της Εκκλησίας !
Λογικό δεν είναι και μεις , που αγαπάμε τον τόπο μας , να νιώθουμε πικρία , όταν -- μέχρι τώρα τουλάχιστον -- ζητάμε και παραπονιόμαστε για τα αυτονόητα ;
Τόσα χρόνια αδράνειας και αδιαφορίας !!!
Θέλω να πιστεύω πως θα σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων , ότι θα τακτοποιηθούν σύντομα αυτές οι εκκρεμότητες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ! . Θέλω επίσης να ελπίζω ότι και η Εκκλησία θα δείξει την ίδια καλοσύνη και την ίδια συμπαράσταση και όταν της ζητούν από τα τόσα που διαθέτει , και όχι μόνο , όταν η ίδια ζητάει από τους άλλους !
Μακάρι να μη διαψευσθούμε ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου