Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

ΟΥ ΧΩΡΙΣΕΙΣ - Απόφαση σταθμός για χωρισμένους:

 

Ο άνδρας θα πληρώσει αποζημίωση στη σύζυγο για τις δουλειές του σπιτιούΜια απόφαση σταθμό που θα απασχολήσει στο μέλλον εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες δικαστήριο στην Κίνα.

Σύμφωνα με την απόφαση ο άνδρας σε ένα ζευγάρι που πήρε διαζύγιο, είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει αποζημίωση στη γυναίκα του επειδή εκείνη έκανε τόσον καιρό τις δουλειές του σπιτιού.

Μάλιστα το δικαστήριο όρισε ως αποζημίωση τα 50.000 Γουάν δηλαδή ένα ποσό ίσο με 6.350 ευρώ. Και όλα αυτά για τα 5 χρόνια που το ζευγάρι ήταν παντρεμένο. Σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα της Κίνας, ένας ή μια σύζυγος μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση αν έχουν πέσει πάνω του τα περισσότερα οικογενειακά βάρη, όπως το μεγάλωμα των παιδιών, η φροντίδα ηλικιωμένων συγγενών και άλλα.

Στην Κίνα η απόφαση αυτή του δικαστηρίου έχει γίνει πρώτο θέμα στα ΜΜΕ και έχουν ανοίξει οι συζητήσεις γύρω από τη συμβίωση των δύο φύλων. Σύμφωνα με τον «Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη», οι Κινέζες δαπανούν περίπου 4 ώρες την ημέρα σε απλήρωτη εργασία, περίπου 2,5 φορές περισσότερο από τους άνδρες.

Πηγή: aftodioikisi.gr & Kefaloniamagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου