Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Mε πόσους εμβολιασμούς έκλεισε ο Φεβρουάριος στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη

 


Ο μήνας Φεβρουάριος ήταν έντονος τόσο για την Κεφαλονιά όσο και για την Ιθάκη στο μέγα θέμα της Υγείας μας και του covid 19. Και τα δυο νησιά , όπως και όλα τα άλλα νησιά του Ιονίου, ενώ ήταν στην πράσινη ζώνη του covid χάρτη της Ευρώπης, βρέθηκαν κυριολεκτικά από τη μια νύχτα στην άλλη στην κόκκινη ζώνη με την επιβολή σκληρών μέτρων καραντίνας.

Ουδείς εκ των αρμοδίων είχε το φιλότιμο να απολογηθεί για το πως φθάσαμε σε αυτή την κατάσταση αλλά και από πάνω «την ακούσαμε» ότι φταίει ο κόσμος και μόνο ο κόσμος που δεν τηρεί τα μέτρα..

Οσο αφορά τα κρούσματα θα μιλήσουμε διεξοδικά σε άλλη ανάρτηση. Οσο αφορά την πορεία των εμβολιασμών στο νησί μας , τα στοιχεία είναι τα εξής:

Στην Κεφαλονιά έχουν διενεργηθεί 3.820 εμβολιασμοί εκ των οποίων οι 1.590 είναι ολοκληρωμένοι με διπλή δόση.

Στην Ιθάκη που ξεκίνησε πολύ αργότερα τους εμβολιασμούς έχουν διενεργηθεί έως σήμερα 191 και μόλις οι 3 είναι ολοκληρωμένοι.

Να υπενθυμίσουμε ότι για να αποκτήσει ανοσία ο πληθυσμός της Κεφαλονιάς απαιτούνται 2.500 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί και στην Ιθάκη 2.240

Εχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας.. Και αν το εμβόλιο της Pfizer τελικά απαιτεί τρεις δόσεις, τότε ο δρόμος γίνεται ατελείωτος..

πηγη   Kefaloniapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου