Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Τσιμεντόστρωση και εργασίες βελτίωσης στο δρόμο Πόρου – Ασπρογέρακα.

Επιστολή προς τον αντιπεριφεριάρχη Κεφαλλονιάς και Ιθάκης
για τον δρόμο Πόρου - Ασπρογέρακα.

 Θέμα: Τσιμεντόστρωση και εργασίες βελτίωσης στο δρόμο Πόρου – Ασπρογέρακα.

Αξιότιμε κε αντιπεριφερειάρχη
Η ισχυρότατη βροχόπτωση που έφερε τα ξημερώματα της 19 Σεπτεμβρίου ο «Ιανός» στη Κεφαλονιά δημιούργησε προβλήματα και στο οδικό δίκτυο Πόρου - Ασπρογέρακα κλείνοντας τον δρόμο σε δυο σημεία. (συγκεκριμένα έγιναν κατολισθήσεις, τοπικές καθιζήσεις, παραμορφώσεις της επιφάνειας, ρωγμές, θρυμμάτιση του οδοστρώματος στην θέση του βεργωτή την πέτρα, καταπτώσεις που έκλεισαν την όδευση των νερών προς τα φρεάτια με τα όμβρια ύδατα και φερτά υλικά να διασχίζουν και καλύπτουν ολόκληρο το μήκος του οδόστρωμα, δημιουργώντας αυλάκια πολλά και μεγάλα.) Σημαντικές παρεμβάσεις διάνοιξης που έκαναν τα συνεργεία της δημοτικής ενότητας Πρόννων, με JCP δεν είναι ασφαλές και αρκετές.
Παρατηρώντας την αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την χώρα μας τα τελευταία χρόνια και των γεωλογικών φαινομένων της περιοχή μας, σας ενημερώνουμε ότι στην περιοχή δραστηριοποιούνται αρκετοί αγρότες και κτηνοτρόφοι με τον κίνδυνο εγκλωβισμού και αποκλεισμού που διατρέχουν από κατολισθήσεις και καθιζήσεις.
Η χρηματοδότηση τσιμεντόστρωσης της μέχρι σήμερα χωμάτινης αυτής οδού, που συνδέει τον Πόρο με τους τους δυο πανέμορφους παραδοσιακούς οικισμούς Ασπρογέρακα και Αννινάτα, μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων και παράλληλα, η κατασκευή των απαραίτητα τεχνικών έργων που απαιτούνται για τα όμβρια ύδατα, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες οδικές παρεμβάσεις στην ευρύτερη αυτή, αγροτικό - τουριστική περιοχή της δημοτικής ενότητας των Πρόννων.
Ικανοποιεί επίσης το αίτημα των κατοίκων της περιοχής, που πρώτη φορά στις 10 Σεπτεμβρίου του 2006 συνέταξαν επιστολή με 311 υπογραφές διαμαρτυρίας και παρέδωσαν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ζητώντας να πέσει άσφαλτο κατά μήκος όλου του δρόμου που ενώνει την ευρύτερη περιοχή της Σκάλας με τον Ασπρογέρακα και τον Πόρο.
Η σημερινή περιφεριακή ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης ολοκλήρωσε ένα τμήμα του επαρχιακού αυτού δρόμου που συνδέει τον Ασπρογέρακα με τα Αννινάτα και την ευχαριστούμε. Ευχόμαστε και επιθυμούμε να τσιμεντοστρωθεί και το υπόλοιπο τμήμα Κάναλο - Καθαρές Στράτες, συμβάλλοντας στην βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων της παραγωγής και στην ανάδειξη των δυο οικισμών που θα δώσουν ζωή στην περιοχή.
Ο Ασπρογέρακας είναι από τα χωριά της Κεφαλονιάς που δέχτηκε στο μέγιστο βαθμό την καταστροφική μανία του Εγκέλαδου το 1953. Κάποιοι όμως κάτοικοι δεν το εγκατάλειψαν ποτέ κι έτσι ο Ασπρογέρακας δεν ανήκει στα χωριά της Κεφαλονιάς που ερημώθηκαν τότε. Σήμερα, οι μόνιμοι κάτοικοι του φτάνουν τους 25, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2011.
Στόχος της περιφέρειας ενότητας αλλά και του δήμου πρέπει να αποτελεί τέλος, η αποκατάσταση του δρόμου και των οικισμών για να προσελκύσουν κατοίκους στο νησί που ενδιαφέρονται για οικόπεδα , μικρά ακίνητα και παλιά κτίρια σε παλαιούς οικισμούς .
Με βάση αυτά στα στοιχεία η κοινότητα πόρου απευθύνει έκκληση, στην Περιφερειακή ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης για κατανόηση της αναγκαιότητας αντιμετώπισης του εν λόγω προβλήματος και την εκδήλωση της απαιτούμενης δράσης .
Παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας.
Με εκτίμηση Ο πρόεδρος κοινότητας πόρου . Οδυσσέας Γαλιατσάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου