Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Τελικά η εστίαση μπαίνει σε lockdown…



 Η αγορά της εστίασης μπαίνει πλέον στον κύκλο του lockdown, με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, όπως υποστηρίζει το ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Τελικά η εστίαση μπαίνει σε lockdown. Σε ένα νέο ιδιότυπο lockdown που θα φέρει νέα λουκέτα και προβλήματα στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

ΕΝΑΣ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ RAPID TEST ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ. ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΝΙ LOCKDOWN Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ LOCKDOWN.

Τα μέτρα της κυβέρνησης αναμφισβήτητα μειώνουν τη δυνατότητα πρόσβασης των πελατών στους χώρους εστίασης, καθώς ο ένας στους δυο Έλληνες είναι ανεμβολίαστος και παράλληλα δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην επιβίωση των επιχειρήσεων. Στην πραγματικότητα η εστίαση μπαίνει ξανά σε ένα πολύμηνο άτυπο lockdown.

Η κυβέρνηση με τα μέτρα που ανακοίνωσε κοροϊδεύει και πάλι τις επιχειρήσεις της εστίασης χωρίς να παίρνει αντισταθμιστικά μέτρα που να καθιστούν βιώσιμο τον κλάδο, ενώ από τον περασμένο Ιούλιο έχει αποσύρει κάθε μέτρο στήριξης του κλάδου. Η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό που όλοι πρέπει να προστατέψουμε, όμως δεν μπορεί για μια ακόμα φορά να χρησιμοποιείται ένας κλάδος που παρέμενε κλειστός για μήνες και συσσώρευσε χρέη και ζημίες. Τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι τεράστια και θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα εκατοντάδων επιχειρήσεων. Το ΠΑΣΚΚΕΔΙ και τα Μέλη του σέβονται την προσπάθεια της κυβέρνησης στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας και προτρέπουν τους πολίτες αλλά και τους εργαζομένους του κλάδου να εμβολιαστούν, όμως συνεχίζει να εμμένει στην ανάγκη η κυβέρνηση να στηρίξει με πρόσθετα αντισταθμιστικά μέτρα τις επιχειρήσεις όπως:

  • Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων του κλάδου με νέα προγράμματα μη επιστρεπτέας προκαταβολής
  • Μετάθεση των πληρωμών των προηγούμενων επιστρεπτέων προκαταβολών μετά την 1η Ιανουαρίου 2023
  • Νομοθετική παρέμβαση στο θέμα των ενοικίων των επιχειρήσεων
  • Δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίας

Στόχος όλων είναι να αντιμετωπιστεί η πανδημία με τις λιγότερο δυνατόν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές αλλά παράλληλα οι επιχειρήσεις να

Καταστροφικά τα νέα μέτρα

Το ΠΑΣΚΚΕΔΙ κατανοεί τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η χώρα εξαιτίας του τέταρτου κύματος της πανδημίας που εξελίσσεται. Oι επιχειρήσεις μέλη του , στην πλειονότητα τους, όλο το προηγούμενο διάστημα με υψηλό κόστος τήρησαν και συνεχίζουν να τηρούν τα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του Covid-19 ,όμως ο εμβολιασμός είναι ο μόνος δρόμος για την προστασία της κοινωνίας, των πολιτών και των εργαζομένων και την επιστροφή στην κανονικότητα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Διαφορετικά βαδίζουμε προς έναν ακόμα χειμώνα δυσκολότερο του περσινού και τα λουκέτα που θα μετρήσουμε στο τέλος του, θα αποτελέσουν “καταστροφικό μονόδρομο” για την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα.

Το ΠΑΣΚΚΕΔΙ και τα Μέλη του σέβονται και τηρούν τις αποφάσεις της κυβέρνησης, όμως την καλούν να επανεξετάσει τις αποφάσεις της και να «κλείσει» κάθε παράθυρο που δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και παράλληλα να παράσχει εκείνα τα αντισταθμιστικά μέτρα που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να επιβιώσουν.

Το ΠΑΣΚΚΕΔΙ ζητά για να μπορέσουν να αντέξουν οι επιχειρήσεις στη δύσκολη αυτή συγκυρία:

  • Μετάθεση των πληρωμών των προηγούμενων επιστρεπτέων προκαταβολών μετά την 1η Ιανουαρίου 2023
  • Νομοθετική παρέμβαση στο θέμα των ενοικίων των επιχειρήσεων
  • Δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίας
  • Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων με νέα προγράμματα μη επιστρεπτέας προκαταβολής
  • Επιδότηση όλων των χρεών που έχουν δημιουργηθεί από 12/3 έως το τέλος του έτους.
  • Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση σε 6% για καφέ και φαγητό.
  • Το ΠΑΣΚΚΕΔΙ από την αρχή της πανδημίας αντιμετώπισε με υπευθυνότητα την δύσκολη κατάσταση ενημερώνοντας τα μέλη του και την κοινωνία και αυτό θα συνεχίσει να κάνει με κάθε μέσο που έχει στη διάθεση του.

Εκ του ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου