Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Ο 11ος Βαλλιάνειος αγώνας δρόμου σε κλικ: Ρεκόρ συμμετοχών

 

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Με σύμμαχο τον καιρό, πολύ κέφι και αριθμό συμμετοχών που ξεπέρασαν τους προσδοκίες των διοργανωτών πραγματοποιήθηκε ο 11ος Βαλλιάνειος Αγώνας Δρόμου στο Αργοστόλι.

Από νωρίς το πρωί, δρομείς όλων των ηλικιών, παιδιά και γονείς κατέκλυσαν την πλατεία Βαλλιάνου. Λίγο μετά τις 11 ξεκίνησαν οι παιδικοί αγώνες στον πεζόδρομο της Βαλλιάνου. Παιδάκια από 3 μέχρι 10 ετών σε χωριστές σειρές έτρεξαν υπό τα χειροκροτήματα γονέων, συγγενών και φίλων.


Πριν την έναρξη του αγώνα πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις. Οι Alternative runners βραβεύτηκαν δια της προπονήτριας τους και μεγάλης δρομέα Αντριάννας Βασιλάτου ως η πολυπληθέστερη συμμετοχή. Βραβείο τιμής ένεκεν αποδόθηκε στον αποβιώσαντα μεγάλο αθλητή από το Ληξούρι Γεράσιμο Αντωνάτο, με το βραβείο να παραλαμβάνουν τα εγγόνια του που συμμετείχαν στον αγώνα.

Στη συνέχεια γύρω στις 12 δόθηκε η εκκίνηση των 10χλμ και περί τους 400 δρομείς ξεκίνησαν για την δύσκολη και επίπονη διαδρομή.
Η διαδρομή διέσχιζε την οδό Ριζοσπαστών και συνέχισε στον γύρο της Λάσσης και πίσω. Για τους γνωρίζοντες την διαδρομή, αυτή εμπεριέχει σημαντικά σημεία δυσκολίας, όπως η ανηφόρα που ξεκινάει μετά το φανάρι σταδιακά και δυσκολεύει στη συνέχεια.
Ο πρώτος που έκοψε το νήμα ήταν ο Σπύρος Σκαφιδάς με 37.57, ενώ ακολούθησαν οι Βασίλης Λάσκαρης και Παναγής Χάλδας από τους άνδρες.

Στις γυναίκες πρώτη ήρθε η Στεφανία Μπενάκη με 40.52, ενώ ακολούθησαν οι Κατερίνα Καραμπέτσου και Εριέττα Γαλάτη.

Παράλληλα και ενώ ο αγώνας ήταν σε εξέλιξη, τα παιδιά από τη σχολή χορού της Ελισάβετ Λιβιεράτου, παρουσίασαν εξαιρετικά χορευτικά, ενώ οι μαθητές από την σχολή καράτε της Ελένης Λαμπίρη πραγματοποίησαν επιδείξεις.

Να σημειωθεί ότι επικράτησε μια σύγχυση προς στιγμήν καθότι οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και από εκεί που ο Βαλλιάνειος συγκέντρωνε 200 μέχρι 250 άτομα, φέτος ήρθαν πάνω από 300 δρομείς, ενώ με τους εφήβους εκτιμήθηκε ότι έφτασε τα 400.

Την μουσική επένδυση της εκδήλωσης ανέλαβε ο εξαιρετικός DJ Θωμάς Βουτσινάς, ενώ τα ηχητικά η Ηχοθέαμα του Όθωνα Κουταβά.

Την παρουσίαση και τον σχολιασμό των αγώνων ανέλαβε αφενός η ψυχή της διοργάνωσης Βάνια Σαμόλη και ο γνωστός μας δημοσιογράφος Σάκης Βούτος.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr είναι του Neil Jackson.

πηγή: ekefalonia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου