Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Στα γαλανόλευκα το πιο εμβληματικό κτήριο του Τορίνο για την 25η Μαρτίου

 


Aris Chalkias

Η πόλη του Τορίνο θύμισε… Ελλάδα το βράδυ της 25ης Μαρτίου, καθώς το κτήριο – ορόσημο της πόλης, η Μόλε Αντονελιάνα, ύψους 166 μέτρων, προέβαλε στην επιβλητική της θόλο την ελληνική σημαία, και το σύνθημα «Ελευθερία ή θάνατος». Το κτήριο που χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και στεγάζει το πασίγνωστο Εθνικό Μουσείο Κινηματογράφου της Ιταλίας και είναι το πιο ψηλό στο κέντρο της πόλης, μετέδωσε το μήνυμα της ελληνικής επανάστασης σε όλο το Τορίνο, αφού το κτήριο είναι ορατό σχεδόν από κάθε σημείο του. 

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου και η προβολή της ελληνικής σημαίας με το ιστορικό σύνθημα, προήλθε κατόπιν πρωτοβουλίας του Επίτιμου Γενικού Προξενείου της Ελληνικής Δημοκρατίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου του Τορίνο και με την χορηγία του Ιταλό – Ελληνικού Οργανισμού για την εκπαίδευση, «Microkosmos».  

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η ελληνική σημαία και το σύνθημα της επανάστασης, δέσποσε για αυτή την σπουδαία νύχτα, σε όλο το Τορίνο», δήλωσε η πρόεδρος του Ιταλό – Ελληνικού Οργανισμού για την εκπαίδευση, «Microkosmos», Δρ. Σοφία Μαστροκούκου, και συνέχισε: «Μέχρι τα μέσα του 18ου αιώνα, η κατάκτηση θεωρούνταν νόμιμη και, επομένως, η κυριαρχία βασίζεται στην κατάκτηση. Με την εμβληματική φράση "Ελευθερία ή θάνατος", οι επαναστατημένοι Έλληνες όρισαν την ελευθερία, τόσο ατομική όσο και συλλογική, ως έννοια που προκύπτει από τη μεταβολή της νομικής θεώρησης της ίδιας της κατάκτησης και αμφισβητεί την όποια κατάκτηση βασίζεται στην ισχύ,  καθώς η ισχύς δεν παράγει δίκαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου