Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Από Ε.Α.Σ (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης

 

Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, γνωστοποιεί ότι

δημοσιοποιήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η νέα πρόσκληση για τα Σχέδια Βελτίωσης σύμφωνα με την οποία καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση-στήριξη για τη Δράση 4.1.5 «Υλοποίηση  επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος  Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020».

 Στόχος της Δράσης είναι η επίτευξη ανθεκτικής, βιώσιμης και ψηφιακής οικονομικής ανάκαμψης των γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις υφιστάμενες αλλά και τυχόν μελλοντικές συνέπειες της πανδημίας ή όποιου άλλου κινδύνου προκύψει.

     H καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης-στήριξης είναι Δευτέρα 16 Μαΐου 2023.

     Στο πλαίσιο της Δράσης ενισχύονται αγροτικές επενδύσεις όπως μεταξύ άλλων : Ίδρυση, μετεγκατάσταση, ανέγερση, επέκταση και εκσυγχρονισμός γεωργικών κτιρίων και κατασκευών. Αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση καινούργιου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού. Αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση πολυετών φυτειών των οποίων η εγκατάσταση δεν γίνεται με τη χρήση σπόρου. Περίφραξη και διαμόρφωση αγροτεμαχίων και φυτειών. Αγορά καινούργιου αυτοκινήτου με ψυκτικό θάλαμο για την εξυπηρέτηση εκμετάλλευσης παραγωγής ανθέων ή μανιταριών. Αγορά καινούργιου φορτηγού αυτοκινήτου για τη μεταφορά μελισσοκυψελών. Αγορά και εγκατάσταση Η/Υ και λογισμικού διαχείρισης γεωργικής εκμετάλλευσης, εξοπλισμού επικοινωνιών και γραφείου. Επενδύσεις σε φωτοβολταικά και γενικές Δαπάνες.

     Η χρηματοδότηση της υλοποίησης του επενδυτικού Σχεδίου καλύπτεται από  Δημόσια δαπάνη και Ιδιωτική συμμετοχή. Το όριο του αιτούμενου προϋπολογισμού είναι τα 150.000€ ενώ μπορεί να ανέρθει έως τις 250.000€, υπό προϋποθέσεις.

     Για διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι Κεφαλλονίτες και Θιακοί Παραγωγοί μπορούν να προσέρχονται καθημερινά στο Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων, στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ στην παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι.

                  Από Ε.Α.Σ (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου