Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Έρχεται η πρώτη πτήση της Easyjet

Σήμερα η  έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου και θα σας παρουσιάσουμε τις πτήσεις που αναμένουμε στην αρχή της σεζόν.

Για μια ακόμα χρονιά στις 27 Μαρτίου ποδαρικό θα μας κάνει η εταιρεία Easyjet με την πρώτη της πτήση από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου.

Κατά τη διάρκεια του Απριλίου η εταιρεία θα εκτελεί 5 πτήσεις την εβδομάδα κάθε Δευτέρα , Τρίτη , Πέμπτη , Παρασκευή και Σάββατο.

Τον αντίστοιχο περσινό μήνα η Easyjet εκτελούσε προς το νησί μας 6 πτήσεις την εβδομάδα(+ κάθε Τετάρτη).

Επόμενη εταιρεία θα είναι η Transavia η οποία από τις 22 Απριλίου θα ξεκινήσει το πρόγραμμα της από το Παρίσι(αεροδρόμιο Orly) και κατά τη διάρκεια της περιόδου θα εκτελεί δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι φετινές πτήσεις θα είναι κοινές με το Άκτιο κάτι που συνεπάγεται και μικρότερο αριθμό αφίξεων.

 

 

Στις 21 Απριλίου θα ακολουθήσουν οι πτήσεις της ίδιας εταιρείας από το Άμστερνταμ όπου κατά τη διάρκεια του Απριλίου σε συνεργασία και με τη Sunweb θα πραγματοποιούνται 3 πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τρίτη , Παρασκευή και Σάββατο.

Εδώ δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Τέλος στις 28 Απριλίου θα ξεκινήσει και η σύνδεση της TUI Netherlands επίσης από το Άμστερνταμ με την εταιρεία να εκτελεί δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Παρασκευή οι οποίες θα είναι κοινές με τη Σκιάθο και την Κάρπαθο/Καβάλα.

Δυστυχώς το φετινό Μάρτιο και Απρίλιο δεν θα έχουμε τις πτήσεις της Ryanair από το Λονδίνο και τη Ρώμη οι οποίες το 2022 είχαν αρχίσει στις 27 και 29 Μαρτίου αντίστοιχα καθώς το 2023 έχουν προγραμματιστεί ως εξής:

-RYANAIR/ΛΟΝΔΙΝΟ Από τις 3 Ιουνίου δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

-RYANAIR/ΡΩΜΗ Από την 1η Ιουνίου δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Πέμπτη και Κυριακή.

Συνεπώς από τους δύο αυτούς προορισμούς στην αρχή της σεζόν θα έχουμε συνολική απώλεια 20 πτήσεων.

Επίσης οι πτήσεις της Easyjet από το Μπρίστολ το 2023 θα ξεκινήσουν στις 3 Μαίου όταν πέρυσι είχαν αρχίσει στις 30 Μαρτίου και επομένως και εδώ έχουμε απώλεια 5 πτήσεων.

Με τα έως τώρα δεδομένα η έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου φαίνεται να κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το 2022 και να επιταχύνει περισσότερο από τον Ιούνιο και μετά.

 

πηγη   το kefaloniapress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου