Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Τέσσερις ελληνικοί προορισμοί βρίσκονται στην 20άδα

Τέσσερις ελληνικοί προορισμοί βρίσκονται στην 20άδα με τους κορυφαίους παγκόσμιους προορισμούς για διακοπές με αυτοκίνητο του DiscoverCars.com.

Στην πρώτη, μάλιστα, πεντάδα συναντάται η Καλαμάτα, στην πέμπτη θέση, με βαθμολογία 9,1/10, ενώ ακολουθούν, από ελληνικής πλευράς πάντα, η Κεφαλονιά, στην όγδοη θέση, με βαθμολογία 8,9/10, η Κως, στην 14η και η Ζάκυνθος στην 19η θέση.

Το DiscoverCars.com χρησιμοποίησε τα ετήσια δεδομένα αξιολόγησης περισσότερων από 150.000 πελατών για να καθορίσει τις 20 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για διακοπές με αυτοκίνητο.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Μπρατισλάβα (Σλοβακία), στη δεύτερη το Ροβανιέμι (Φινλανδία), στην τρίτη η Βικτώρια (Σεϋχέλλες), με μέση βαθμολογία 9,3/10. Στην τέταρτη θέση ακολουθεί η Λιουμπλιάνα (Σλοβενία).


Οι αυστραλιανές πόλεις Περθ και Αδελαΐδα καταλαμβάνουν την 9η και 10η θέση, με βαθμολογία 8,9/10 και 8,8/10 αντίστοιχα. Ενώ, ο περυσινός νικητής, το Ιβάλο (Φινλανδία), δεν κατάφερε να μπει στους 20 κορυφαίους προορισμούς για το 2023.

Σύμφωνα με τα σχόλια των ταξιδιωτών, οι 20 καλύτερες πόλεις για μια γραφική διαδρομή είναι οι εξής:
1. Μπρατισλάβα (Σλοβακία)
2. Ροβανιέμι (Φινλανδία)
3. Βικτώρια (Σεϋχέλλες)
4. Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)
5. Καλαμάτα (Ελλάδα)
6. Ελσίνκι (Φινλανδία)
7. Κοπεγχάγη (Δανία)
8. Κεφαλονιά (Ελλάδα)
9. Περθ (Αυστραλία)
10. Αδελαΐδα (Αυστραλία)
11. Ανκόνα (Ιταλία)
12. Μπριτζτάουν (Μπαρμπάντος)
13. Χόμπαρτ (Αυστραλία)
14. Κως (Ελλάδα)
15. Λόνσεστον (Αυστραλία)
16. Πόντα Ντελγάδα (Πορτογαλία)
17. Σκόπια (Μακεδονία)
18. Ουέλινγκτον (Νέα Ζηλανδία)
19. Ζάκυνθος (Ελλάδα)
20. Μπουργκάς (Βουλγαρία)

Ο Aleksandrs Buraks του DiscoverCars.com σχολιάζει: “Τα οδικά ταξίδια είναι μια δημοφιλής επιλογή διακοπών για πολλούς, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε τον τέλειο προορισμό με τόσες πολλές προσφορές. Γι’ αυτό προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να πάρουν μια απόφαση με επίγνωση όταν πρόκειται για τους πιο κατάλληλους προορισμούς γι’ αυτούς”.

“Κάθε χρόνο, οι πελάτες μας μάς παρέχουν πραγματικές αναφορές με βάση τις δικές τους εμπειρίες από την οδήγηση σε καθεμία από αυτές τις χώρες. Είναι πάντα συναρπαστικό να βλέπουμε ποιες χώρες θα βρεθούν στην τελική κατάταξη και πώς αυτή συγκρίνεται με την προηγούμενη χρονιά”, πρόσθεσε.

Συνολικά, φέτος, υπήρξαν πολλοί νεοεισερχόμενοι στην κατάταξη -και, είναι ενδιαφέρον ότι ορισμένες από τις πόλεις που κατέλαβαν την υψηλότερη θέση το 2022 δεν κατάφεραν καν να μπουν στην πρώτη 20άδα φέτος. Αυτός είναι ο λόγος, σύμφωνα με τον κ. Buraks, για τον οποίο οι ετήσιες εκθέσεις μας είναι τόσο ζωτικής σημασίας, καθώς τόσα πολλά μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μόλις 12 μήνες.

“Οι διακοπές με αυτοκίνητο ήταν πάντα ένας δημοφιλής τρόπος ταξιδιού, με τα ταξίδια με αυτοκίνητο να θεωρούνται σε μεγάλο βαθμό ως μια περιπέτεια… …Είτε πρόκειται να οδηγήσετε μέσα από το κέντρο ενός πολιτιστικού κόμβου, γεμάτου με υπερσύγχρονα κτίρια -όπως βλέπετε στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας- είτε προτιμάτε να απολαύσετε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η φύση και να απολαύσετε την τοπική άγρια ζωή -όπως προσφέρεται στην Κεφαλονιά της Ελλάδας- η κατάταξη περιλαμβάνει προορισμούς όλων των τύπων, για να ταιριάζουν σε όλα τα “, επισημαίνει το DiscoverCars.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου