Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 29 Απριλίου 2023

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

                                   

Συμπληρώνονται φέτος, την 1η του Μάη, 137 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886.

Η 1η του Μάη είναι ένα σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι μέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που θυσιάστηκαν, που έδωσαν ηρωικούς αγώνες για τις κατακτήσεις μας.

Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά τις δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού.  

Στεκόμαστε με ευλάβεια σε όλους τους νεκρούς της πανδημίας, στους νεκρούς των Τεμπών, στους νεκρούς των εργοδοτικών εγκλημάτων σε όλον τον κόσμο και με θαυμασμό στους ηρωικούς υγειονομικούς που έχασαν τη ζωή τους παλεύοντας ενάντια στην πανδημία.

Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη ενάντια στο νέο ΕΣΥ, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, τη λειτουργεία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, στην πάλη για ένα σύστημα υγείας δημόσιο και δωρεάν για όλους, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο, αντίστοιχο της επιστημονικής προόδου της εποχής μας.

Πάλη για:

Ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας στις μονάδες Υγείας.

Αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος, στο ύψος του νοσοκομειακού επιδόματος που καταργήθηκε με τα μνημονιακά μισθολόγια, και επέκτασή του σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων για να σταματήσει η εντατικοποίηση. Εφαρμογή 5ήμερου - 6ωρου - 30ωρου με 1 εφημερία την εβδομάδα για τους γιατρούς και 1 νυχτερινή βάρδια για όσους δουλεύουν κυκλικό ωράριο.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ.

 

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

          ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ                                                        ΒΙΛΛΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου