Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Απαγορευτικό σε όλα τα λιμάνια μας


ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ ΚΑΡΑΒΟΛΑΤΡΕΣ: Επιτακτική η ανάγκη ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Ιόνιων Νησιών
 ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦ.ΠΡΕΣΣ
7nisa_diadromes.jpg
Η περίοδος διαρκούς ύφεσης που βιώνουμε οδηγεί σε κλονισμό της συνεκτικότητας και σε ισχυρές διαταραχές μεταξύ των δεσμών του κοινωνικού ιστού οι οποίες ενισχύονται όταν οι κάτοικοι διαφορετικών περιοχών, ακόμα και της ίδιας περιφέρειας, αισθάνονται ξένοι μεταξύ τους.
 
... η έναρξη ενός δρομολογίου σε αυτή τη γραμμή, θα βοηθούσε ποικιλοτρόπως στη διακίνηση τοπικών προιόντων και τη μεταφορά τουριστών  μεταξύ των νησιών.
 
Είναι χρέος μας, όχι μόνο να συνεχιστεί, αλλά κυρίως να ενδυναμωθεί η Επτανησιακή παράδοση και ο πολιτισμός εναρμονιζόμενα στη σύγχρονη εποχή.
 
Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο αν μειώσουμε τις αποστάσεις που μας χωρίζουν, με απευθείας ακτοπλοική σύνδεση .....
 Διαβάστε το άρθρο..
Την ανάγκη σύνδεσης των νησιών του Ιονίου την διαπιστώσαμε κατά την επίσκεψή μας στην Κέρκυρα τον Οκτώβρη και το ρεπορταζ που κάναμε με τους καθημερινούς ανθρώπους της Κέρκυρας. Στα πενήντα άτομα που ρωτήσαμε εάν έχουν ταξιδέψει στα νησιά του Ιονίου ΜΟΝΟ ένας είχε απαντήσει θετικά. Ολοι μας έλεγαν "είναι ντροπή να μην μπορούμε να πάμε στην Κεφαλονιά, στη Ζάκυνθο και ούτε και εσείς να μπορείτε να έρθετε εδώ.."
Οι ίδες διαπιστώσεις και στις συζητήσεις μας με επιχειρηματίες της Κέρκυρας οι οποίοι ήθελαν να προωήθουν προϊόντα τους στο νησί μας αλλά και να αγοράσουν προϊόντα από την Κεφαλονιά, ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως μας είπαν για την  Κερκυραϊκή αγορά έχει η Κεφαλλονίτικη φέτα (δυστυχώς το Κεφαλλονίτικο λευκό τυρί)..
Ζητήσαμε λοιπόν την γνώμη και τις προτάσεις από τους κυρίως αρμόδιους για το θέμα: τους ναυτικούς μας! Oι Κεφαλονίτες Καραβολάτρες, μια ομάδα στην οποία συμμετέχουν καπετάνιοι, μηχανικοί και ναυτικοί, στο σημερινό άρθρο επιχειρηματολογούν για την άνάγκη αυτής της σύνδεσης για οικονομικούς, τουριστικούς και πολιτισμικούς λόγους.  
Τους ευχαριστούμε για την ανταπόκριση και την συνεργασία  τους 

kakokairia.jpgΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΣΟΙ ΤΑΞΙΔΕΥΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ..!

 
 kefalonites Karavolatres

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου