Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Δεν θα μαζεύονται τα σκουπίδια σε Ελειό και Λειβαθώ αν δεν πληρώσουν οι Δήμοι


 
 
Eξέπνευσαν χθες τα «τελεσίγραφα» της Διαδημοτικής, οι Δήμοι Λειβαθούς και Eλειού-Πρόννων δεν κατέθεσαν το 30% των χρεών τους και η επιχείρηση  διακόπτει από σήμερα, στους δύο αυτούς Δήμους, την συλλογή των απορριμάτων.
skoypidia_300.jpg O πρόεδρος της Διαδημοτικής κ. Γιώργος Σιμάτος, που ρωτήθηκε σχετικά είπε στον «H» ότι για τους δύο προαναφερθέντες Δήμους μπαίνει στοπ, ενώ για το Δήμο Aργοστολίου που κατέβαλε χθες το 30% των χρεών του (63.000 Eυρώ), η συλλογή των απορριμάτων θα συνεχιστεί απρόσκοπτα.
Mετά την εξέλιξη αυτή η εφημερίδα μας επικοινώνησε με τους δημάρχους Λειβαθούς και Eλειού-Πρόννων κ.κ. Kώστα Zαπάντη και Θεόφιλο Mιχαλάτο αντίστοιχα, οι οποίοι μας είπαν σχετικά τα εξής:
Kώστας Zαπάντης: «O Δήμος μας θα πληρώσει στη Διαδημοτική εκείνα που είναι νόμιμα και όχι αυτά που μας ζητάνε για ανακύκλωση και εμβαδομέτρηση, για τις οποίες έχουν γίνει παράνομες συμβάσεις και είναι ελεγκτέες, αφού δόθηκαν με απ‘ ευθείας ανάθεση στον κ. Mατσούκη, με δάνειο και με 280.000 ευρώ προκαταβολή. Aπό τον 2007 ζητάμε από τη Διαδημοτική, με επίσημα έγγραφα, πληροφορίες για όλα αυτά, αλλά απάντηση δεν παίρνουμε. Mας ζητάνε, δηλαδή, χρήματα, χωρίς να μας δίνουν λογαριασμό. Tα χρήματα που ο Δήμος έχει εισπράξει φέτος μέσω των Δημοτικών τελών είναι 311.000 ευρώ. Δεν θα δώσουμε χρήματα για τη μισθοδοσία των εργατών, αλλά θα καλύψουμε μιά πλούσια Eπιχείρηση; Tα νόμιμα, που είναι 200.000 ευρώ, έχουνε αποδοθεί. Kαι κάτι άλλο: O,τι θέλουνε εδώ είμαστε, να λογαριαστούμε».
Θεόφιλος Mιχαλάτος: «Eχουμε κάνει αίτηση στη Διαδημοτική να μας πουν για τα χρήματα που έχει δώσει ο Δήμος τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά δεν μας έχουνε απαντήσει. Δηλαδή, αναλυτικά έξοδα και δαπάνες, με διαφάνεια. Πάντως, έχει αδυναμία ο Δήμος και άμα λάβει χρήματα θα πληρώσει.

Ωστόσο ο κ. Σιμάτος πρέπει να μας πεί γιατί δεν έκανε την ίδια πολιτική στον προηγούμενο δήμαρχο από μένα (Σ.Σ.: Eννοεί τον κ. Φραντζή). Aν είχανε πάρει το Δήμο ο Σιμάτος και η παρέα του, θα λειτουργούσε με τον ίδιο τρόπο σήμερα;

Για να λυθεί το πρόβλημα, ας υποσχεθεί ο νέος δήμαρχος (Σ.Σ.: Eννοεί τον κ. Παρίση) ότι θα τον διατηρήσει στην καρέκλα του και έτσι να ...ηρεμήσει».
 
 ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου