Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΜΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΑ , ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΑ!

Βόμβα ΣτΕ: Στον αέρα εκλεγμένοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες

Στον .. «αέρα» τινάζει τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ, καθώς με απόφασή του έκρινε αντισυνταγματικό το νομό Ραγκούση που προβλέπει ... 
την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στη χώρα μας.
Ωστόσο λόγω της σοβαρότητας του θέματος, το ζήτημα θα κριθεί οριστικά από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Συγκεκριμένα το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης « επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δε μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος»
Σύμφωνα με το ΣτΕ «η άσκηση του εκλογικό δικαιώματος στις εκλογές της Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί λειτούργημα απαραίτητο για την πραγμάτωση της λαϊκής κυριαρχίας ως τοιαύτης νοούμενης της ασκούμενης από το λαό ως εκλογικό σώμα απαρτιζόμενο μόνο από τους έχοντες δικαίωμα ψήφου Έλληνες πολίτες».
Αξιοσημείωτη είναι και η αναφορά σε άλλο σημείο της απόφασης των δικαστών κατά την οποία ο Έλληνας νομοθέτης « εμερίμνησε να διαφυλάξει την εθνική ομοιογένεια του κράτους μεταξύ των άλλων και δια της θεσπίσεως δικαίου ιθαγένειας του οποίου οι ρυθμίσεις εβασίζοντο κατ’ αρχής στο σταθερό κριτήριο του «δικαίου του αίματος», δηλαδή την καταγωγή από Έλληνες γονείς».
Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις αναφέρει η απόφαση του ΣτΕ το Σύνταγμα διαχρονικά περιέλαβε διατάξεις οι οποίες καθιέρωσαν την πολιτογράφηση ενηλίκων αλλοδαπών.
Στο ΣτΕ έχει προσφύγει εκλογέας Έλληνας πολίτης ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η υπουργική απόφαση που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο ομογενών όπως επίσης και η εγκύκλιο του ίδιου υπουργού που τους δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
newscode.gr 

antigrafh  24ωρο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου