Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων στο Δήμο Κεφαλλονιάς.


ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ   ΑΠΟ  ΤΟ  http://kefalos-net.blogspot.com/
Με αφορμή τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο για το νησί μας.
Οι ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η Κεφαλλονιά, όπως η γεωγραφική ιδιομορφία των επιμέρους δημοτικών διαμερισμάτων σε συνδυασμό με τις μεγάλες αποστάσεις, καθιστούν απαγορευτική μία τέτοια εξέλιξη και αναμένεται να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Νομού μας.
Η συγχώνευση σχολείων θα έχει ως αποτέλεσμα «σπατάλη χρόνου» και ταλαιπωρία των γονέων και μαθητών, οι οποίοι καθημερινά θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν σ’ ένα σχολείο  όπου ενδεχομένως θα νιώθουν «ξένοι».
Επιπροσθέτως τα σχολεία στα απομακρυσμένα και απομονωμένα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου δεν είναι μόνο εστία εκπαίδευσης και πολιτισμού αλλά αποτελούν και το βασικό κύτταρο, την καρδιά των κοινωνιών αυτών και βασική προϋπόθεση της λειτουργίας τους και της επιβίωσής τους. Δεν  θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε ότι η ζωή των κοινωνιών αυτών περιστρέφεται γύρω από τα σχολεία αυτά.
Θα πρέπει επίσης να υπογραμμιστεί ότι η οικονομική επιβάρυνση του Δήμου μας σε περίπτωση συγχώνευσης σχολικών μονάδων με το κόστος της μεταφοράς των μαθητών, θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη πολύ άσχημη οικονομική του κατάσταση με όλες τις συνέπειες που αυτό θα έχει.
Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση, με πρόσχημα την κρίση και εφαρμόζοντας την πολιτική του μνημονίου, επιδιώκει αλλαγές με στόχο την περικοπή των δαπανών για την εκπαίδευση, την προώθηση του σχολείου της αγοράς, την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και στα σχολεία και τελικά τη διάλυση της δημόσιας παιδείας. Στο όνομα του ΔΝΤ, το σχολείο της γειτονιάς ή της κοινότητας καταργείται για να δώσει τη θέση του σε πολυπληθή, απρόσωπα και μαζικά «πολυδύναμα» σχολικά κέντρα.
Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης πιστεύει ότι η μεταρρύθμιση του κράτους με το σχέδιο Καλλικράτης έχει ως πρώτο και κύριο στόχο την αποκεντρωμένη λειτουργία του, την ενίσχυση των Καλλικράτειων δήμων και κυρίως την εξυπηρέτηση του πολίτη στον τόπο διαμονής του. Μια ενέργεια κλεισίματος και συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων του δήμου μας, θα είναι σε αντίθετη κατεύθυνση με το πνεύμα της μεταρρύθμισης και για τον λόγο αυτό δηλώνει αντίθετος σε μια τέτοια εξέλιξη.

2 σχόλια:

  1. Σωστά τα λέει ο Παρίσης. Δεν πρέπει να γίνουν συγχωνεύσεις σχολείων στην Κεφαλονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ,, ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή