Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Καλό μήνα 1η Σεπτεμβρίου


   Πάει και ο Αύγουστος… πάει και το Καλοκαίρι!!! Όμως δεν λέω “Καλό Χειμώνα” (όχι ακόμη) γιατί στην Ελλάδα βρισκόμαστε και το Καλοκαίρι μαζί με όλα τα συναφή, συνεχίζεται και τον Σεπτέμβρη.
Ήρθε και ο Σεπτέμβρης… και έφερε μαζί του μια αύρα δροσιάς!
Κάτι μου λέει ότι αυτός ο μήνας θα είναι γεμάτο εκπλήξεις. Για μένα σίγουρα θα είναι, επειδή περιμένω πολλά να συμβούν μέσα στο μήνα αυτό…
Ελπίζω τα περισσότερα που θα συμβούν να είναι θετικά.
 ΝΑ    ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ  ΚΑΙ  ΤΙΣ  ΤΙΜΕΣ ΜΕ ΤΟ  ΝΕΟ  ΦΠΑ

Την ανιούσα παίρνουν από σήμερα όλα τα είδη εστίασης και τα αναψυκτικά, καθώς αρχίζει να ισχύει ΦΠΑ στο 23%.

Σφοδρές αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες που κήρυξαν ήδη στάση πληρωμών στο δημόσιο και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ.

Σε ΦΠΑ 23% μετατάσσονται:

- Καφές, τσάι, σοκολάτα, χυμοί, αναψυκτικά, αεριούχα νερά φυσικά ή τεχνητά ανεξάρτητα από τον τρόπο πώλησής τους, δηλαδή χονδρικά ή λιανικά, και ανεξάρτητα από τα σημεία της πώλησης, δηλαδή πώληση από σούπερ μάρκετ, περίπτερα, εστιατόρια, ταχυφαγεία κ.λπ. Tο εμφιαλωμένο νερό παραμένει στον χαμηλό συντελεστή.

- Τρόφιμα έτοιμα για κατανάλωση σε εστιατόρια, ταβέρνες, σουπερμάρκετ κ.λπ.

- Οι υπηρεσίες σε καφενεία, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, ψητοπωλεία, οινομαγειρεία, αναψυκτήρια, σνακ μπαρ και καταστήματα διάθεσης catering.

- Τα φαγητά σε πακέτο, αλλά και φαγητά που διατίθενται από καντίνες, κυλικεία σε γήπεδα, μπαρ κινηματογράφων και θεάτρων, πιτσαρίες, κινέζικο, γεύματα διαίτης ή υγιεινής διατροφής, σούπερ μάρκετ που παραδίδουν έτοιμα μαγειρεμένα φαγητά και οι επιχειρήσεις πώλησης σάντουιτς, τυροπιτών, σαλατών και λοιπών παρόμοιων πρόχειρων γευμάτων ή σνακ.

- Τα γλυκά που τρώγωνται εντός ζαχαροπλαστείου, αλλά όχι αυτά που τρώγωνται εκτός.

Με την αύξηση, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, ένας καφές των 4 ευρώ θα πάει στα 4,35 ευρώ, ένα ψημένο κοτόπουλο των 9 ευρώ θα αυξηθεί στα 9,8 ευρώ, ένα γεύμα τεσσάρων ατόμων αξίας 80 ευρώ ανατιμάται στα 87 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου