Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Kραυγή αγωνίας απ' τις επιχειρήσεις.

O πρόεδρος του Eμπ. Συλλόγου Aργοστολίου κ. Στ. Σπαθής Eμπορικός Σύλλογος: 

Oχι νέα μείωση μισθών-συντάξεων.

O πρόεδρος του Eμπ. Συλλόγου Aργοστολίου κ. Στ. Σπαθής
“Η κυβέρνηση επιμένει δυστυχώς σε λάθος ρότα στην οικονομική πολιτική. Τα λάθη από καθυστερήσεις και οι παραλήψεις που έγιναν στην αρχή της θητείας της κυβέρνησης δημιουργούν πράγματι περιορισμούς στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής. Ωστόσο νέα μέτρα περικοπής εισοδημάτων θα εγκρίνουν το φαύλο κύκλο της ύφεσης”, τονίζει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο Σύλλογος Εμπόρων Αργοστολίου “Η Κράνη”.
Η νέα μείωση μισθών και συντάξεων που εξετάζεται -συνεχίζει η ανακοίνωση- θα πρέπει πάση θυσία να αποφευχθούν. Oχι μόνο για λόγους κοινωνικούς αλλά και οικονομικούς. Τη στιγμή που οι τιμές των προϊόντων συνεχίζουν να αυξάνονται μιά νέα μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζόμενων και των συνταξιούχων θα κόψει και άλλο το οξυγόνο. O ρυθμός της ύφεσης αντί για 5,5% που προβλέπει η κυβέρνηση είναι πιθανόν να ξεπεράσει και το 6-6,5% με ότι αυτό θα σημαίνει για την λειτουργία της οικονομίας κα της κοινωνικής σταθερότητας.
Την κραυγή αγωνίας αυτή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την διαρκώς επιδεινωμένη κατάσταση στην αγορά όπως υποστηρίζει η ασφυκτική εξοντωτική της φορολογικής πολιτικής, την μεταφέρει με επιστολή προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό οικονομίας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ο Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου Η ΚΡΑΝΗ. Oι επιχειρήσεις με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω τους και οδηγούνται σε χιλιάδες λουκέτα σε όλη την Ελλάδα και στο νησί μας.
Πιστεύουμε κ. υπουργέ ότι αυτή η κραυγή αγωνίας που σας μεταφέρουμε θα αποτελέσει θέμα επανεξέτασης της αδικούμενης φορολογικής πολιτικής ώστε να τεθούν οι βάσεις εκείνες που χρειάζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ανακάμψουν από την μεγάλη κρίση που διέρχονται, πράγμα που θα σημαίνει και ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας και λύση στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας. Με αλλεπάλληλα και εξοντωτικά μέτρα δεν λύνεται το πρόβλημα παρά μόνο αυξάνεται και επιδεινώνεται. Θεώρουμε ότι θα πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα αυτή η φοροεισπρακτική λαίλαπα σε βάρος των μικρομεσσαίων επιχειρήσεων με την οποία ασφυκτιά η αγορά. Σκύψτε επιτέλους πάνω από την πραγματική οικονομία και αφήστε στην άκρη τα μέτρα-μέτρα-μέτρα, μειώστε το ΦΠΑ, μην κόψετε άλλο μισθούς και συντάξεις, όχι άλλους φόρους στα καύσιμα, όχι άλλες έκτακτες εισφορές, όχι άλλη μείωση στον βασικό μισθό των νέων σε 2,5 ευρώ την ώρα, όχι άλλη μείωση σε εισφορά ποσού ύψους 10% του OΑΕΕ.
Φτάνει κ. υπουργέ, δεν θέλουμε άλλο να μας δώσετε, δεν έχουμε ανάγκη από μεσσίες. Εχουμε ανάγκη από μια κυβέρνηση, μια πολιτεία δίκαιη και ισότιμη απέναντι στον πολίτη της. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να πάρουν θέση άμεσα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που βιώνουν οι μικρομεσσαίες επιχειρήσεις. Να συναντηθούμε όλοι και να αποφασίσουμε για το μέλλον μας εμάς, των επιχειρήσεών μας και των οικογενειών μας.
O Πρόεδρος
ΣTAYPOΣ ΣΠAΘHΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου