Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ!!

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΣΟΥΜΕ  ΤΟΝ ΠΑΡΕΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ  ΚΥΡΙΟ ΚΩΣΤΑ ΖΑΠΑΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ  ΠΑΡΕΙΧΕ,,  ΜΙΛΗΣΕ  ΓΙΑ ΤΙΣ   ΜΕΛΕΤΕΣ (ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΦΗΜΕΝΕΣ  ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ),ΚΑΙ  ΑΝΑΦΕΡΩΝΤΑΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΜΗΜΑ  ΕΓΡΑΦΟΥ  ΠΟΥ  ΘΑ  ΣΤΕΛΝΑΜΕ  ΣΤΟ  ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΑΝ ΕΜΠΟΡ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ!
ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΤΙ ΕΝΟΟΥΣΕ ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ  ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ,ΚΑΙ   ΕΙΝΑΙ  ΜΟΝΑΔΙΚΑ!

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ


Α) ΕΣΠΑ & ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

Με τη διαμόρφωση της εθνικής συμμετοχής στο 5% για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα στο ΕΣΠΑ, αναμένεται να προωθηθεί ως κεντρική πολιτική επιλογή η ένταξη δημοσίων έργων στις περιφέρειες της χώρας μας μέχρι το 2013. Σε όλες τις λίστες της περιφέρειας και του δήμου για τα έργα που θα υποβληθούν αιτήσεις χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ για το νομό μας, διαπιστώνουμε την απουσία της περιοχής μας ακόμα και σε ότι αφορά τα μικρού προϋπολογισμού έργα. Λάβετε σοβαρά υπόψη ότι όποιο μεγάλο έργο έχει πραγματοποιηθεί στην περιοχή μας έγινε με συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα από την ΕΕ και όχι μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων ή από αυτόνομα τομεακά προγράμματα υπουργείων.

Συγκεκριμένα μετά από ερωτήσεις που κάναμε σχετικώς έχουν καλές προοπτικές ένταξης σε χρηματοδοτικά προγράμματα συμβεβλημένα με το ΕΣΠΑ τα παρακάτω έργα:
Η μελέτη κατασκευής ολόκληρου του δρόμου προς το μοναστήρι της Άτρου.  Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι δασικός και το έργο μπορεί να ενταχθεί με φορέα υλοποίησης μόνο το δασαρχείο Κεφαλονιάς στο ΕΣΠΑ, οπότε απαιτείται κάποιος να παρακολουθεί την εν λόγω υπηρεσία στις ενέργειες που κάνει, αν νομίζετε ότι είναι έργο που αξίζει να διεκδικήσουμε. Έχει γίνει κάποια διερευνητική επαφή για να γνωρίζουμε αν το δασαρχείο μπορεί να πιστοποιηθεί ως φορέας υλοποίησης έργων στο ΕΣΠΑ;
 
 
Ο δρόμος Πόρος-Ασπρογέρακας είχε απορριφθεί από την λίστα έργων του Γ ΚΠΣ. Έχει εξεταστεί ποια στοιχεία του φακέλου ήταν ελλιπή και αν μπορεί να επικαιροποιηθεί η μελέτη ή να ενταχθεί με το κόστος νέας μελέτης;

Η μελέτη για το νέο κτίριο πολλαπλών χρήσεων δίπλα στο σημερινό πολιτιστικό κέντρο / γραφεία κοινότητας είναι πλήρης και ώριμη προς ένταξη αρκεί να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες για τα στατικά του κτιρίου και η απαραίτητη επικαιροποίηση της μελέτης με βάση τις σημερινές τιμές.
Αυτό απαιτεί πίεση από την πλευρά σας προς τις κεντρικές υπηρεσίες του δήμου και της περιφέρειας για ένταξη του στα έργα που η ΠΙΝ θα προωθήσει. Αν θεωρείτε ότι υπάρχει έλλειψη δημοσίων χώρων στον Πόρο για τη στέγαση υπηρεσιών για ποιο λόγο να μην ασχοληθείτε επισταμένως με το παραπάνω έργο; Παρακαλούμε εξηγήστε στις κεντρικές υπηρεσίες ότι στα πλαίσια της ισότιμης αντιμετώπισης των αναπτυξιακών αναγκών, ο Πόρος πρέπει να έχει κτίρια που θα εξυπηρετούν δημόσιες ανάγκες σε αριθμό που θα πλησιάζει τον έτερο οικισμό αντιστοίχου μεγέθους στην Κεφαλονιά, τη Σάμη η οποία έχει δυνατότητα να στεγάζει πολλές υπηρεσίες λόγω της αστικής της συγκρότησης από πολλές δεκαετίες πριν.

Οι έτοιμες μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα σε δημοτικά διαμερίσματα της περιοχής μας, μεταξύ των οποίων και ο Πόρος. Είναι ένα έργο που θα καταπολεμήσει την εποχιακή ανεργία στο ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό της περιοχής μας.

Η μελέτη επέκτασης του σχεδίου πόλεως του Πόρου την οποία έχει αναλάβει το μελετητικό γραφείο του κ. Τσουκαλά και βρίσκεται στη φάση Β1. Χρειάζεται επειγόντως μικρή χρηματοδότηση για να μπορέσει πλέον ολοκληρωμένη να διεκδικήσει πλήρη ένταξη στα τομεακά προγράμματα του ΟΠΑΧ. Εκτός από την προφανή ανάγκη επέκτασης του σχεδίου πόλεως, παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι είναι έργο απαραίτητο και πιθανή αιτία επιπλοκών ενόψει της εκτέλεσης των έργων αποχέτευσης χωρίς να υπάρχουν οριστικές χαράξεις οδών στις παρυφές του οικισμού.

Η ολοκληρωμένη από την ΤΥΔΚ μελέτη χωροθέτησης πλωτών εξεδρών στον παλαιό λιμένα Πόρου την οποία πρέπει σε συνεννόηση με το λιμενικό ταμείο να δείτε αν χρειάζεται, δεδομένου ότι έχουν ήδη γίνει ενέργειες από το λιμενικό ταμείο σε αυτή την κατεύθυνση.


Επειδή προφανώς το ΕΣΠΑ με βάση την οικονομική κατάσταση και τα μελλούμενα είναι η τελευταία ορατή ευκαιρία για την επόμενη εικοσαετία ώστε η περιοχή μας να δει εκτέλεση κάποιου μεγάλου αναπτυξιακού έργου (πέραν της αποχέτευσης) θεωρούμε ότι εκτός των παραπάνω ίσως θα έχετε προωθήσει την εκπόνηση νέων μελετών και για άλλα έργα που είναι απαραίτητα ή των οποίων οι κωδικοί δεν συμπληρώνονται από αιτήσεις άλλων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να έχουν ευκολότερη ένταξη. Καθώς εσείς γνωρίζετε καλύτερα την εικόνα συμπλήρωσης των αντίστοιχων κωδικών, έχετε υπόψη κάποιο έργο από την περιοχή μας το οποίο μπορείτε να ενταχθεί χωρίς να έρχεται σε ανταγωνισμό με αντίστοιχα αιτήματα μεγαλύτερων πληθυσμιακά περιοχών της ΠΙΝ οι οποίες διαθέτουν μεγαλύτερο πολιτικό κεφάλαιο ώστε να πιέσουν για ένταξη έργων τους στο ΕΣΠΑ;
Παρακαλούμε ενημερώστε μας ποιος αιρετός (δημοτικός/τοπικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος) ή υπηρεσία έχει αναλάβει να προωθήσει τα παραπάνω για λογαριασμό της περιοχής μας συνολικά ή ανά περίπτωση, ώστε να μην ερχόμαστε στη δύσκολη θέση να ενοχλούμε όλους σας κάθε φορά που θα ζητάμε ενημέρωση.

Επίσης παρακαλούμε ενημερώστε μας:
1)                      Σε τι φάση βρίσκονται οι διαδικασίες που έχουν εξαγγελθεί στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο και από τον δήμαρχο του νησιού μας κ. Παρίση σχετικά με το νέο κτίριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Πόρο.
2)                      Αν ασχολείται κάποιος με μελέτες που δεν είχαν ολοκληρωθεί όπως η ράμπα κρουαζιερόπλοιων στον κυματοθραύστη του Πόρου την οποία είχε αναλάβει ο κ. Σβορώνος.
3)                      Για την προώθηση της ανάγκης αντικατάστασης της κάτω γέφυρας Βόχινα ή έστω της πρόσθεσης μικρής γέφυρας πεζών. Μια συζήτηση με τον κ. Ματσούκη θα μπορούσε να βοηθήσει.
4)                      Αν έχετε έρθει σε συνεννόηση με τον κ. Ματσούκη ο οποίος έχει ολοκληρώσει την προμελέτη της κατασκευής παραλιακού δρόμου που θα ενώνει τον Πόρο με τη Σάμη και μας ενημέρωσε ότι με τις κατάλληλες κινήσεις μπορεί να διεκδικήσει χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ.
5)                      Για τις κινήσεις σας σχετικά με τη δυνητική εκμετάλλευση προς όφελος της τοπικής οικονομίας των αδιάθετων οικοπέδων του δημοσίου στο βόρειο άκρο του οικισμού του Πόρου.
6)                      Ποιος παρακολουθεί την πορεία των διαδικασιών για την εκτέλεση του έργου αποχέτευσης Πόρου.
7)                      Αν έχετε κάποια πρόθεση για προετοιμασία μελέτης διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων μετά το πέρας των έργων αποχέτευσης ή και άμεσα για όσους χώρους δεν θα επηρεαστούν από αυτά.

Τα παραπάνω δεν είναι παρεμβάσεις που απαιτούν χρήματα ή απασχόληση του εργατικού προσωπικού του δήμου, τα οποία κατανοούμε ότι δεν βρίσκονται σε αφθονία στις μέρες μας. Είναι ζητήματα που κυρίως εξαρτώνται από το χρόνο που διαθέτετε εσείς, την πίεση που μπορείτε να ασκήσετε στις κεντρικές υπηρεσίες μέσω των θεσμικών σας ρόλων και από την καθημερινή σας ενασχόληση και το ενδιαφέρον που δείχνετε. Για τις περισσότερες περιπτώσεις η επικαιροποίηση των μελετών δεν απαιτούνται παραπάνω από 2-3 εβδομάδες αν παρακολουθεί κάποιος το θέμα αρμοδίως. Επίσης από όσο γνωρίζουμε οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Κεφαλονιάς δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποστελέχωσης ώστε να μην μπορούν να υποστηρίξουν σε λογικό χρόνο την ολοκλήρωση επικαιροποίησης των μελετών που υπάρχουν. Ο χρόνος τρέχει εναντίον μας, η καθυστέρηση είναι δεδομένη, κωδικοί της ΠΙΝ συμπληρώνονται ή κλείνουν και διαδικαστικές ενέργειες δίχως κόστος δεν έχουν καν ξεκινήσει. Αν επιθυμούμε να μιλάμε για ανάπτυξη, κατά την άποψή μας τα παραπάνω είναι το 90% από όσα μπορούν να γίνουν στην περιοχή μας. Το υπόλοιπο 10% αφορά περισσότερο ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης κυρίως με βερμπαλιστικό και διαχειριστικό χαρακτήρα.

Β) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ

 Αναλόγως θα επιθυμούσαμε να ενημερωθούμε ποιες ενέργειες έχετε αναλάβει σε σχέση με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ. Από αυτό εξαιρούνται το Αργοστόλι, το Ληξούρι και η Σάμη. Ως εκ τούτου ο Πόρος είναι ο μεγαλύτερος οικισμός της Κεφαλονιάς που δικαιούται να εντάξει έργα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Είναι ζήτημα τιμής και προσωπικού ενδιαφέροντος όλων μας να μην εμφανιστεί η δημοτική κοινότητα Πόρου σε χαμηλές ή μηδενικές θέσεις όσων αφορά την ένταξη έργων εκεί. Έχετε στο σχεδιασμό σας να συζητήσετε με την τοπική κοινωνία ποιες προτάσεις θα ήταν πιο αποτελεσματικές και εφαρμόσιμες ή ποιες τέλος πάντων χρειάζονται περισσότερο; Θεωρούμε ότι και ο καθένας σας προσωπικά θα έχει ασχοληθεί και σχηματίσει γνώμη για το ποιες παρεμβάσεις θα μπορούσε να εντάξει η περιοχή μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, οπότε δεν ξεκινάμε από μηδενική βάση.
Εμείς ως εμπορικός σύλλογος έχουμε διαπιστώσει πλήθος πιθανών δράσεων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε πως θα δημιουργηθεί και μάλιστα ότι η δημοτική κοινότητα Πόρου είχε δικαίωμα να χρηματοδοτηθεί από αυτό.
Πέραν των πολλών δράσεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν, θεωρούμε ότι στα πλαίσια των εναλλακτικών μορφών τουρισμού έχουμε ως περιοχή τη δυνατότητα για ένα καταπληκτικό δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών με αφετηρία τον Πόρο. Οι τουρίστες που ενδιαφέρονται για πεζοπορίες χρειάζονται καθημερινά διαφορετική διαδρομή με χάραξη και σήμανση ώστε να έρθουν ως ομάδες στον Πόρο και η μια που υπάρχει τώρα δεν αρκεί.



Συγκεκριμένα:
-                       Μια διαδρομή με θρησκευτικό/φυσιολατρικό χαρακτήρα από τα Ράγια στο μοναστήρι της Άτρου.
-                       Μια διαδρομή που θα έχει σχέση με το νερό, τη φύση και τους προσεισμικούς οικισμούς μας από τον Άγιο Νικόλαο (λίμνη Άβυθος, νερόμυλοι, πηγές, Μοναστηράκι, Αφραγιάς)
-                       Μια διαδρομή που θα προσφέρει παραθαλάσσιο περίπατο και πρόσβαση σε παραλίες από τον Πόρο προς Μακριά Πέτρα / Κουτσουπιά / Αντίσαμο.
-                       Μια διαδρομή μεικτού περιεχομένου από τα Λιμένια και επιστροφή μέσω Κορωνής (Καταρράκτες Γραδούς, Αγίου Κάμπος, Ρωμαϊκοί τάφοι, Αννινάτα)
-                       Την υπάρχουσα πεζοπορική διαδρομή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στο Παχνί και πλήθος άλλων επιλογών που μπορούμε να αναπτύξουμε όπως διαδρομή προς το οροπέδιο της Νιπολάς.

Όπως γνωρίζετε η λήξη της προθεσμίας υποβολής προτάσεων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι εντός του φθινοπώρου.

ΜΑΡΙΝΑ ΠΟΡΟΥ

Για το ζήτημα της μαρίνας του Πόρου, ένα έργο πανθομολογούμενα απαραίτητο για την τοπική αγορά, διαπιστώσαμε από την αναγκαστική εμπλοκή μας, ότι θα μπορούσαμε να έχουμε προχωρήσει ταχύτερα. Δεν θα το αναφέραμε καν, αλλά στο μοναδικό τοπικό συμβούλιο στο οποίο είχαμε την τιμή να λάβουμε πρόσκληση για να καταθέσουμε την άποψή μας, για το τεχνικό πρόγραμμα, είχαμε αναφέρει το συγκεκριμένο έργο ως το πιο σημαντικό κατά την άποψη μας για την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Εφόσον δεν εκφράστηκε κάποια αντίρρηση από τους παραβρισκόμενους θεωρήσαμε ότι θα προωθηθεί αρμοδίως.
Αφού πέρασε αρκετός καιρός, μερικούς μήνες αργότερα με αφορμή δημόσια διαμαρτυρία μας και ύστερα από επίσκεψη του κ. Βαλλέτα στην περιοχή μας καταλάβαμε ότι όλα βρίσκονταν σε στασιμότητα, ενώ ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί για πλήθος θεμάτων. Ήρθαμε στην πολύ δυσάρεστη θέση να του υποδείξουμε προβλήματα που υπάρχουν στο λιμάνι και να συζητάμε θέματα τεχνικού περιεχομένου για τα οποία θα έπρεπε να έχει την συνδρομή τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, την οποία μας αποκάλυψε ότι μάταια αναζητά. Παρακαλούμε μεσολαβήστε ώστε να συμβληθεί κάποιος μηχανικός του δήμου ώστε να διεκπεραιώνονται ταχύτερα διαδικαστικά θέματα, τουλάχιστον για τις υποθέσεις του δικού μας λιμανιού.
Αναγκαστήκαμε να ψάξουμε για να του υποδείξουμε που βρίσκεται η μελέτη καθορισμού αιγιαλού και παραλίας τμήματος του λιμένα την οποία έχουν χρεωθεί πλέον οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Κεφαλονιάς καθώς και να αναζητήσουμε μηχανικό για να σφραγίσει την ακριβή σχεδιαστική αποτύπωση του λιμανιού του Πόρου την οποία μας ζήτησε τηλεφωνικώς ο λιμενάρχης Κεφαλονιάς ως απαραίτητη για την τοποθέτηση πλωτών εξεδρών. Επίσης ψάξαμε μέσω μηχανικών του δήμου στην μελέτη του νέου λιμανιού για απαραίτητα έγγραφα και τα οποία έπρεπε να πάμε εμείς να παραλάβουμε για να τα δώσουμε στο λιμενικό ταμείο.
Ο σύλλογός μας ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση να πρέπει να διεκπεραιώνει συνεννοήσεις και γραφειοκρατικές διαδικασίες, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος λόγω της οικονομικής κατάστασης να δεσμευθούν τα χρήματα των λιμενικών ταμείων και να χαθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης λιμενικών έργων στο λιμάνι του Πόρου. Υπάρχει βέβαιη χρηματοδότηση από τα διαθέσιμα του λιμενικού ταμείου αυτή τη στιγμή και την οποία δικαιούται πλήρως η περιοχή μας. Παρακαλούμε ασκήστε την πίεση που από τις θέσεις που κατέχετε μπορείτε στα κατάλληλα πρόσωπα και υπηρεσίες, ώστε το επόμενο καλοκαίρι να μην αναγκαζόμαστε να διώχνουμε τουριστικά σκάφη λόγω έλλειψης χώρου και υπηρεσιών στο λιμάνι μας, στερώντας πελάτες και έσοδα από τις επιχειρήσεις μας.
Επιβάλλεται κάποιος να παρακολουθεί την πορεία των εγκρίσεων του σχετικού φακέλου που έχει στείλει το λιμενικό ταμείο και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην έδρα της ΠΙΝ. Εντοπίστε τον υπεύθυνο υπάλληλο που χρεώθηκε το φάκελο και ενοχλήστε τον όσο μπορείτε ώστε να τελειώσει το συντομότερο το θέμα. Ο κ. Βαλέτας είναι πολύ συνεργάσιμος και διατεθειμένος να βοηθήσει, ωστόσο έχει πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας, ένα τιτάνιο έργο στον τομέα της κρουαζιέρας, ελάχιστη βοήθεια από τις τεχνικές υπηρεσίες και χρειάζεται να τον ενοχλούμε σε εβδομαδιαία βάση.
           
Παρακαλούμε αντιληφθείτε το επείγον της οικονομικής κατάστασης και υποστηρίξτε συνειδητά το σύλλογό μας στα καταγεγραμμένα δημοσίως αιτήματά του για αντιπροσώπευση της περιοχής μας στο 9μελές συμβούλιο του λιμενικού ταμείου (κανένας εκπρόσωπος της περιοχής μας) και στο δικαίωμα του λιμανιού μας να του αποδίδεται ετησίως ένα λογικό ποσοστό για λιμενικά έργα από τη στιγμή που προσφέρει τα μεγαλύτερα έσοδα στο λιμενικό ταμείο (τουλάχιστον 300.000 ευρώ το χρόνο). Μια απόφαση τοπικού συμβουλίου που να υποστηρίζει τα παραπάνω μονό καλό στον τόπο μπορεί να κάνει και θα αφορά ένα πολύ σημαντικό θέμα που άλλες  τουριστικές περιοχές το υλοποιούν κατά απόλυτη προτεραιότητα. Νομίζουμε ότι είναι πολύ καλή και δίκαιη αιτία ώστε να διεκδικήσουμε συντεταγμένα τη διόρθωση ανακολουθιών σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της περιοχής μας από κεντρικές υπηρεσίες. Είναι ζητήματα που πρέπει να θιχθούν δημόσια στο δημοτικό συμβούλιο και να υπάρχει τοποθέτηση και από το τοπικό συμβούλιο.

ΤΕΛΕΙΏΝΟΝΤΑΣ ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΣΩ ΑΛΛΟ,, ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ  ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,,  ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΟΥ  ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ,, ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΑΦΟΡΑ, !  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ  ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ,, ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΠΟΥ ΔΩΘΗΚΕ  ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΤΙ  ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ , ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΑΣΙΛΑΚΗ,, ΧΩΡΙΣ ΤΟΤΕ  ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ!! ΑΥΤΟ ΜΟΥ  ΦΤΑΝΕΙ  ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΞΚΕΦΤΟΥΝ!  ΕΞΑΛΟΥ ΝΟΜΙΖΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ  ΕΙΝΑΙ  ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΗ!
Συγκεκριμένα,, και με έγραφα με την βοήθεια  της Ρούλας Σιμωτα είχαν πάρει αποφάσεις  (αν είναι δυνατόν) να  μεταφερθούν λέει τα αρχαία στο κτίριο στα Τζαννάτα, !!!και ούτε  λίγο ούτε πολύ η χρήση του κτιρίου χρειάζεται για γραφεία (προφανώς Προέδρου και Αντιδημάρχου)!!  Το ότι στην αίτηση που περιμένει απάντηση η Εφορεία από το Δήμαρχο για την μελλοντική  χρήση του κτιρίου,, διαμαρτύρονται ότι τους  εκβιάζει και  βρίζει στην παράγραφο  " με αυτές τις συνθήκες είμαι υποχρεωμένος να μεταφέρω τα αρχαία στο Αργοστόλι"   !!  Δεν θέλω προς το παρόν να σχολιάσω κάτι άλλο  .., ίσως  είμαι παράλογος,, μόλις όμως το Πανεπιστήμιο φύγει ας έχετε μια ιδέα το τι έφταιξε!!  ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου