Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ: Απαράδεκτη η κατάσταση στα σχολεία

 
 
 

1_lykeio300.jpgΤο Δ.Σ με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου διαπιστώνει ότι οι συνθήκες που ξεκινάει αυτή η χρονιά για τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και τους γονείς είναι πρωτόγνωρες.
Η οικονομική κρίση και η κυβερνητική πολιτική έχει επιφέρει κατακόρυφη πτώση των εισοδημάτων μας ως γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών, έχει φέρει τεράστια μείωση των κονδυλίων που δίνονται για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων (πετρέλαιο, καθαριότητα, φως, νερό, τηλ., αναλώσιμα).
Η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας για το «νέο σχολείο» δημιουργεί τις συνθήκες για την διαμόρφωση του σχολείου της αγοράς και της επιχειρηματικότητας και όχι των λαϊκών αναγκών.
Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις βιβλίων που τα υποκαθιστούν με τα DVD.
Υπάρχουν σημαντικά κενά εκπαιδευτικών.
Δεν υπάρχουν αίθουσες σε μια σειρά σχολεία για να γίνουν μαθήματα (2ο ΛΥΚΕΙΟ : κοντέινερς, 1ο ΛΥΚΕΙΟ: έλλειψη 2 αιθουσών).
Οι μεταφορές μαθητών είναι με σημαντικές ελλείψεις.
Δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες επισκευές για την υγιεινή και ασφάλεια σε πολλά σχολεία.
Τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες είναι ελάχιστα και δεν αντιμετωπίζουν τις βασικές ανάγκες.
Όλα αυτά προκαλούν σημαντική επιπλέον επιβάρυνση στους γονείς που καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Ως Ένωση Γονέων Αργοστολίου συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους του Κοργιαλενείου Ιδρύματος που είναι 9 μήνες απλήρωτοι και ζητάμε το ίδρυμα να λειτουργήσει στα πλαίσια Ενιαίου Κρατικού Φορέα. Η Κοργιαλένειος βιβλιοθήκη προσφέρει σημαντικό έργο και υποστήριξη στα παιδιά μας για την εμβάθυνση στην γνώση.
Ως γονείς δηλώνουμε  ότι δεν αντέχουμε να πληρώσουμε τα νέα χαράτσια που μας επιβάλουν και με κάθε τρόπο θα αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική που μας εξοντώνει.
Για όλα αυτά καλούμε τους Συλλόγους μέλη μας να πάρουν αποφάσεις και να διεκδικήσουν ενωτικά, μαζικά και αγωνιστικά τα προβλήματα των σχολείων.
Συμμετέχουμε στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 5 Οκτωβρίου 2011 στο Αργοστόλι και στην Πανεργατική-Πανελλαδική Απεργία στις 19 Οκτώβριου 2011 για να διεκδικήσουμε από την Κυβέρνηση και τον Δήμο Κεφαλονιάς όλα τα παραπάνω.
 

Αργοστόλι 27 Σεπτεμβρίου 2011
   
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου