Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΟΦΙΑ ΛΟΥΚΕΡΗ, ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ!!

ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ & ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
27.09.11ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ  ithacanews.gr
http://1.bp.blogspot.com/-GDX3Sf33qHw/TjLkwvKqhHI/AAAAAAAACD0/DFERDSib7tc/s1600/loukerisofia1.jpg
ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ &
ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ, ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ & ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ
Πέντε υπουργοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κατάγονται ή καυχιόνται ότι κατάγονται από την Κεφαλλονιά & ένας Κεφαλλονίτης βουλευτής που ζει με την οικογένεια του στη Κεφαλλονιά! Καιρός είναι να δείξουν όλοι μαζί την αγάπη τους για το νησί! Είναι εντυπωσιακό ότι σε μία εποχή που ο άξονας ανάπτυξης για όλη τη χώρα είναι ο τουρισμός, στο συγκεκριμένο νησί τα αρμόδια υπουργεία του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να εισηγηθούν δημιουργία νέων ιχθυοκαλλιεργειών σε ένα πανέμορφο και προικισμένο από τη φύση νησί, τη Κεφαλλονιά & επίσης σε ένα παγκόσμιο προορισμό την Ιθάκη. Το περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων νήσων αδιαφόρησε; Έκανε λάθος; Άλλοι ισχυρίζονται το μεν άλλοι το δε. Για τους κατοίκους και των δύο νησιών όμως είναι παντελώς αδιάφορο!


Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η ακύρωση της απόφασης αυτής. Που ήταν άραγε ο Βουλευτής μας όταν τα αρμόδια υπουργεία της κυβέρνησης έκαναν μελέτες για την επέκταση ιχθυοκαλλιεργειών στην Κεφαλλονιά & στην Ιθάκη; Μήπως έπινε καφέ με τον κ. Γερουλάνο όπου ως γνωστόν πολλές από τις υπάρχουσες μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών στη Κεφαλονιά του ανήκουν;
Η απόφαση αυτή του περιφερειακού συμβουλίου, που ήρθε σε αντίθεση με την απόφαση του ΔΣ της Κεφαλλονιάς όσον αφορά την ανάπτυξη νέων μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών στο νησί της Ιθάκης & της Κεφαλλονιάς, είναι το λιγότερο απαράδεκτη, καθώς πέρα από το ότι αποτελεί και προσωπική μου άποψη, είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω στην πρόσφατη συνέλευση που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πόρου κ. Κουστουμπάρδης Επαμεινώνδας με παρουσία πολλών πολιτών από το νησί της Κεφαλλονιάς, αντιδημάρχων καθώς και του ίδιου του δημάρχου & του βουλευτή.
Δύο στοιχεία προκαλούν ερωτηματικά για την υπόθεση αυτή:
1) Γιατί στα υπόλοιπα νησιά των Ιονίων νήσων δεν υπάρχουν ιχθυοκαλλιέργειες πλην μίας που λειτουργεί στη Κέρκυρα;
2) Ποιοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι τα δύο αυτά πανέμορφα νησιά σηκώνουν και άλλη μόλυνση;
Στη συνέλευση που παρεβρέθηκα δίπλα μου κάθισε για κάποια στιγμή ένας μεγάλης ηλικίας κύριος, που μου ψιθύρισε με απογοητευμένο ύφος ότι είναι ψαράς τα τελευταία 40 χρόνια της ζωής του. Μου είπε λοιπόν ότι και μέχρι πριν 8 με 10 χρόνια όσο βαθειά και αν ανοιγόταν μπορούσε να δεί λεπτομέρειες από το βυθό. Τώρα πλέον δεν βλέπει τίποτα, ούτε στα τρία μέτρα. Αυτό κρίνετε το όσοι το διαβάσετε με την ψυχή σας & όχι με την ψυχρή λογική.
Αν αντισταθμίσει κανείς τα έσοδα από αυτές τις μονάδες σε σχέση με την υποβάθμιση της τουριστικής ανάπτυξης καθώς επίσης και το ποιοί θα είναι οι λαμβάνοντες (ξένα συμφέροντα) & ποιοί από την τουριστική ανάπτυξη (επιχειρηματίες των νησιών μας) η απάντηση είναι πολύ απλή…
Το ανησυχητικό είναι ότι παρόλο την αρνητική στάση όλων, για το ζήτημα αυτό, εκείνος ο οποίος θα μπορούσε πραγματικά να σταματήσει κάτι τέτοιο πλέον είναι αποκλειστικά και μόνο, ο βουλευτής των νησιών μας. Αναμένοντας όλοι την ομιλία του διαπιστώσαμε ότι παρόλο την αρνητική του στάση ως προς την απόφαση αυτή οι προτάσεις του ήταν αδιάφορες & απαθείς.
Επειδή όμως στην Ελλάδα συνήθως αρκούμαστε μόνο να κρίνουμε και δεν προτείνουμε, στην περίπτωση αυτή, μίας ειλημμένης λάθος απόφασης, θα περίμενα και εγώ όσο και οι υπόλοιποι από τον βουλευτή μας (μιας και είναι βουλευτής της κυβέρνησης) μια και το θέμα αυτό το έφεραν στο περιφερειακό συμβούλιο τα αρμόδια υπουργεία της κυβέρνησης όπου ανήκει, να επέμβει δυναμικά στους συναδέρφους του (υπουργούς του ΠΑΣΟΚ), να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στα νησιά μας όπου έχει την τιμή να είναι βουλευτής & να ακυρώσει την απόφαση αυτή.
Είναι σίγουρο ότι όλοι κρίνουμε την απόφαση αυτή επιβλαβή για την τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας.
Η μόνη λύση που θα μπορούσε πλέον να δοθεί θα ήταν αποκλειστικά από τη θέληση του βουλευτή, τη πυγμή & την επιρροή του. Καιρός είναι, για ένα έστω τόσο σοβαρό θέμα μίας και είχε την ευκαιρία να το αντιληφθεί και μόνος του την ημέρα της συνέλευσης των κατοίκων στον Πόρο, να ενεργοποιηθεί και να δείξει στους κατοίκους των νησιών μας πόσο ενδιαφέρεται για αυτά. Άλλωστε είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έστω και σε τοπικό επίπεδο. Να δείξει επιτέλους ότι ενδιαφέρεται για την τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας & για τους κατοίκους της.
ΣΟΦΙΑ ΛΟΥΚΕΡΗ
Υποψήφια Βουλευτής ΝΔ Κεφαλλονιάς & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου