Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ!


Κατά τη χθεσινή συζήτηση αποκαλύφθηκε μια άγνωστη πτυχή της διαμάχης τοπικού συμβουλίου και εφόρου αρχαιοτήτων. Το τοπικό συμβούλιο τον Φεβρουάριο του 2011 αποφάσισε αλλαγή χρήσης του τ. κοινοτικού ξενώνα για την οποία όμως δεν έλαβε γνώση κανείς από όσους κλήθηκαν στη συνάντηση του Απριλίου του 2011 (έφορος αρχαιοτήτων, σύλλογοι), δυο μήνες μετά.
Τον Απρίλιο του 2011 συμφωνήθηκε στη συζήτηση με το τοπικό συμβούλιο να συνεχιστεί η χρήση του κτιρίου για το πανεπιστήμιο και τις αρχαιολογικές δράσεις. Ωστόσο ο έφορος αρχαιοτήτων με επιστολή του στο δήμαρχο διαμαρτυρήθηκε αργότερα για το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν τα συμφωνημένα και άλλαξε η χρήση του κτιρίου χωρίς ενημέρωσή του. Το τοπικό συμβούλιο εξέλαβε ως εκβιασμό και απειλή την υποχρέωση του εφόρου να εξετάσει το ενδεχόμενο να μεταφέρει τα ευρήματα στο Αργοστόλι, καθώς η πρόταση του τοπικού συμβουλίου για το σχολείο στα Τζαννάτα δεν γίνεται σε καμία περίπτωση αποδεκτή από το υπουργείο πολιτισμού ως χώρος φύλαξης αφού δεν πληροί βασικούς κανόνες ασφαλείας των ευρημάτων (δεν έχει καν σκυροδετημένη ανωδομή).
Η απόφαση του τοπικού συμβουλίου του Φεβρουαρίου του 2011 κοινοποιήθηκε στον κ. Βασιλάκη τον περασμένο Αύγουστο, σχεδόν 6 μήνες μετά και ενώ ενδιάμεσα του δόθηκε διαβεβαίωση για παραμονή του πανεπιστημίου και των αρχαιολογικών αποστολών εκεί…
Δεν δόθηκε κάποια συγκεκριμένη απάντηση από τοπικούς συμβούλους για το ποια χρήση θα έχει ο τ. τουριστικός ξενώνας και απλά τονίστηκε ότι δεν επιθυμούν να φιλοξενούνται αρχαιολόγοι και γενικά όσοι προσφέρουν κάποιο έργο στην ανάδειξη αρχαιολογικών θέσεων στην περιοχή. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει πρόβλημα με τις φιλοξενούμενες αποστολές καθώς βγάζουν στα μπαλκόνια του τ. τουριστικού ξενώνα τη μπουγάδα τους (προφανώς όσο φιλοξενούνται εδώ πρέπει να μένουν άπλυτοι).
Επίσης οι ακροατές ενημερώθηκαν για πλήθος ώριμων ή σε εξέλιξη μελετών
(σχεδόν 10) για μεγάλα αναπτυξιακά έργα που μπορούν να προωθηθούν στο ΕΣΠΑ και σε άλλα προγράμματα για χρηματοδότηση για την περιοχή μας. Οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Σολωμός και Καμπίτσης παραδέχθηκαν ότι αρκετές από αυτές είναι 10 μήνες μετά την ανάληψη χρεών από τη δημοτική αρχή σε ντουλάπες στην Πάστρα και δεν έχουν προωθηθεί ή αξιοποιηθεί καθόλου. Αναφέρθηκε απλά ότι φυλάσσονται. Επίσης δεν ξεκαθαρίστηκε αν υπάρχει η απαραίτητη πολιτική αξιολόγησή τους και απόφαση να προωθηθούν κάποιες από αυτές, καθώς δεν γίνεται όλες να υλοποιηθούν. Από τους αρμοδίους τονίστηκε ότι δεν εμφανίζεται κάποιος μηχανικός από τα κεντρικά του δήμου στο Αργοστόλι για να τις προωθήσει!
Δεν ξεκαθαρίστηκε στο ελάχιστο αν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από τις τοπικές αρχές για να συνεχιστεί το πρόγραμμα του πανεπιστημίου Simon Fraser καθώς κάποιοι από τους παριστάμενους αρμοδίους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους ισχυρίστηκαν ότι δεν γνωρίζουν / δεν έχουν ασχοληθεί με το θέμα ή παραδέχθηκαν ότι δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικό ακόμα. Η επιτροπή για τη υποστήριξη του πανεπιστημίου έχει συναντηθεί και με το Δήμαρχο και με τον αντιδήμαρχο κ. Παπαδάτο οι οποίοι έχουν γνώση του θέματος από πολλούς μήνες πριν, ενώ και ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας έχει ενημερωθεί τηλεφωνικά για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου