Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΝΝΩΝ


Ως εμπορικός σύλλογος Πρόννων με οργή και αγανάκτηση παρακολουθήσαμε το πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο να αποφασίζει ουσιαστικά την κατάργηση της τουριστικής δραστηριότητας στον Πόρο και να καταδικάζει την περιοχή μας σε «αναπτυξιακή χωματερή» της Κεφαλονιάς, μέσω της χωροθέτησης τεραστίων μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών στην πιο όμορφη ακτογραμμή όλου του νησιού.
Η απόφαση αυτή καταργεί την όποια προοπτική τουριστικής ανάπτυξης μεταξύ Πόρου-Σάμης που είναι η πιο υποσχόμενη περιοχή σε όλα τα Ιόνια Νησιά για αυτό το σκοπό. Καταργεί την όποια πιθανότητα βιώσιμης ανάπτυξης μαρίνας στο λιμάνι μας. Καταδικάζει κάθε καλοκαίρι τις παραλίες μας να γεμίζουν από το μαΐστρο με ιζήματα και τροφές ψαριών. Καταδικάζει μια τεράστια περιοχή ιδανική για αυτό το σκοπό με απαγόρευση προσέγγισης στα αλιευτικά και τουριστικά σκάφη.
Όλα αυτά για 15-20 θέσεις εργασίας; Μας κοροϊδεύετε;;;

Ο Περιφερειάρχης της ΠΙΝ, ο αντιπεριφερειάρχης κύριος Κουρής και όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι που υπερψήφισαν την απόφαση-ταφόπλακα για την περιοχή των Πρόννων, καλούνται  άμεσα και δημόσια να απαντήσουν στα εξής;
- Επιθυμούν τη δημιουργία μαρίνας στον Πόρο και την ανάπτυξη της περιοχής μέσω ποιοτικού θαλασσίου τουρισμού;
- Επιθυμούν την παραλιακή οδική σύνδεση Πόρου-Σάμης;
- Επιθυμούν την ποιοτική τουριστική ανάπτυξη ευρύτερα στην περιοχή των Πρόννων, που είναι άλλωστε η πιο υποβαθμισμένη τουριστικά στο νομό (έτσι εννοούν τη βοήθεια οι περιφερειακοί μας σύμβουλοι άραγε;)
Τα παραπάνω δεν είναι δυνατά μέσω της χωροταξικής δέσμευσης της περιοχής για ιχθυοκαλλιέργειες. Οτιδήποτε άλλο ειπωθεί είναι φαιδρή υποκρισία και αναπτυξιακή γελοιότητα. Ο κ. Κουρής θεωρώντας μας μειωμένης αντίληψης πολίτες, μας ενημερώνει μάλιστα ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες αποτελούν «εναλλακτική πρόταση» στην τουριστική δραστηριότητα!!!

Ποια (ανύπαρκτη) περιβαλλοντική μελέτη και ποια (επίσης ανύπαρκτη) μελέτη οικονομικών επιπτώσεων έλαβαν υπόψη για να ψηφίσουν έτσι οι περιφερειακοί σύμβουλοι; Γιατί αυτή η βιασύνη, γιατί όλα εν κρυπτώ, χωρίς να ξέρουν τίποτα οι τοπικές κοινωνίες και με ταχύτητες πρωτόγνωρες για την τοπική αυτοδιοίκηση; Αν δεν απαντήσετε στα παραπάνω με στοιχεία και μελέτες που συγκεκριμένα και επιστημονικά διασφαλίζουν τα συμφέροντα της τοπικής οικονομίας, τότε από μόνοι σας και με την ψήφο σας, γίνεστε ανεπιθύμητοι στην περιοχή μας και δεν θεωρείστε από εμάς υπερασπιστές των συμφερόντων της πλέον, αλλά δηλωμένοι εχθροί.
Γιατί δεν λάβατε υπόψη σας τις κάθετες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, τις ομόφωνες αρνητικές αποφάσεις όλων των τοπικών συμβουλίων, όλων των τ. Καποδιστριακών δήμων και του νέου Καλλικρατικού δήμου Κεφαλονιάς;;; Ξέρετε κάτι που δεν ξέρουμε;

Καλούνται ο περιφερειάρχης κ. Σπύρου, ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής και οι  περιφερειακοί σύμβουλοι Τζιόγια Γρουζή, Βαγγέλης Φιορεβάντες, Θόδωρος Γαλιατσάτος και Διονύσης Γεωργάτος να αποδείξουν εμπράκτως ότι σέβονται την τοπική κοινωνία και έχουν το στοιχειώδη σεβασμό και ευθιξία απέναντι της να ακούσουν την άποψη μας, ως επαγγελματίες και πολίτες. Να κάνουν τα πάντα ώστε να διορθώσουν το εγκληματικό λάθος τους και να σταματήσουν την αποστολή της πρότασης στο υπουργείο ΑΜΕΣΑ.

Ειδικότερα για την κ. Γρουζή που κατάγεται και ψηφίζεται από την περιοχή των Πρόννων πέφτουμε από τα σύννεφα, καθώς θα περιμέναμε από αυτή πρώτη να μας υπερασπιστεί. Ως δημοτική σύμβουλος του τ. Δήμου Ελειού-Πρόννων μάλιστα είχε ψηφίσει ενάντια στην χωροθέτηση ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή και με αυτή τη δημόσια θέση ψηφίστηκε από τους πολίτες της περιοχής. Τι μεσολάβησε κ. Γρουζή και αλλάξατε άποψη και γιατί εξαπατάτε συνειδητά τους πολίτες;;;

Αποφασίστε όλοι σας με ποιους είστε… με τις κοινωνίες ή με τα συμφέροντα;
Για όσους είναι με τα εχθρικά για τον τόπο μας συμφέροντα, να γνωρίζουν από τώρα ότι τέτοιο έκτρωμα στην περιοχή ΔΕΝ θα γίνει ποτέ δεκτό και οι «υπηρεσίες» τους είναι άδικος κόπος.

Καλούμε δημόσια όλους τους θεσμικούς φορείς του νησιού να πάρουν ξεκάθαρη θέση άμεσα και να δείξουν έμπρακτα την συμπαράστασή τους στην περιοχή των Πρόννων, μετά από αυτή την ξεκάθαρα εχθρική απόφαση που υπερασπίζεται οτιδήποτε άλλο από τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας μας.

Εκ μέρους του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου