Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΠΟΡΟΣ Καταδικάζει την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου


Απόσπασμα

Από το πρακτικό της με αριθ. 11/2011 συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Πόρου.

Αριθμός Απόφασης: 39/2011 Περίληψη:
Καταγγελία της απόφασης του Περιφερειακού
Συμβουλίου σχετικά με την εγκατάσταση νέων
μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στη θαλάσσια
περιοχή μεταξύ Πόρου – Σάμης.

Στον Πόρο και στο Γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας σήμερα την 21η του μηνός Σεπτεμβρίου έτους 2011 ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 22:30 ήλθε σε συνεδρίαση το Συμβούλιο Πόρου μετά την από 21-9-2011 πρόσκληση του Προέδρου, λόγω του κατεπείγοντος, σε καθένα από τους συμβούλους και σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο 5 μελών ευρέθηκαν παρόντα και τα 4μέλη, ήτοι:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ
1. Κουστουμπάρδης Επαμ. (Πρόεδρος) Μπατιστάτος Αριστοτέλης (Α/πρόεδρος)
2.Μηλιαρέσης Γεώργιος (Μέλος) αν και είχε προσκληθεί
3.Κορισιάνου Ελένη (Μέλος)
4.Λαζαρής Πέτρος (Μέλος)


Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Δημοτικός Σύμβουλος Β. Καμπίτσης και οι Πρόεδροι των παρακάτω Συλλογων:
Γ. Μεταξάς – Μαριάτος (Πρόεδρος Σωματείου Ενοικιαζόμενων Δωματείων & Διαμ/των «ΟΙ ΠΡΟΝΝΟΙ»
Γ. Τζαμαρίας (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου)
Ζ. Σιμωτά (Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Πόρου ο ΠΡΟΝΗΣΟΣ)
Α. Πετράτος (εκπρόσωπος Πολιτιστικού Συλλόγου Τζαννάτων)

Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης, ανέφερε ότι πρόσφατα στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα της χωροθέτησης νέων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στα Ιόνια νησιά. Έχουμε πληροφορηθεί ότι έχει προταθεί σαν θέση για εγκατάσταση παρόμοιας μονάδας, η θαλάσσια περιοχή βόρεια του Πόρου και μέχρι την περιοχή της Σάμης. Επειδή όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε τι σημαίνει μια τέτοια ενέργεια για την περιοχή μας, τι αρνητικές επιπτώσεις θα έχει για την ανάπτυξη του τουρισμού σε μια περιοχή
απείρου κάλλους με καθαρά νερά, όμορφες παραλίες και με πολλές δυνατότητες για εγκατάσταση ξενοδοχειακών μονάδων – κάτι που θα συμβάλλει αφάνταστα στην οικονομική ανάπτυξη του Πόρου και Σάμης.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος πρότεινε να καταγγελθεί άμεσα η εν λόγω απόφαση και φυσικά οι Περιφερειακοί σύμβουλοι της Κεφαλλονιάς και ειδικά αυτοί της περιοχής μας, που με ‘’ελαφρά την καρδιά’’ και την συνείδηση, αποφάσισαν κατά των συμφερόντων της περιοχής μας και υπέρ ξένων συμφερόντων και επενδυτών.
Και κάλεσε το συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση, κατά την οποία όλοι οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν την αντίθεσή τους για την απόφαση της Περιφέρειας και την αποφασιστικότητά τους να την πολεμήσουν με κάθε μέσο και τρόπο.
Μετά από την διαλογική συζήτηση, το Συμβούλιο,

Ομόφωνα Αποφασίζει

- Καταδικάζει την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, την οποία θεωρεί μεθοδευμένη, σχετικά με την εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή μας, περιοχή Πόρου – Σάμης, καθόσον εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, αγνοώντας τα πραγματικά συμφέροντα, που είναι αποκλειστικά και μόνο, η τουριστική ανάπτυξη με την εγκατάσταση νέων ξενοδοχειακών μονάδων.
Με δεδομένο ότι ο Πόρος στερείται άλλες κατάλληλες εκτάσεις για μεγάλες τουριστικές επενδύσεις και με το γεγονός ότι από χρόνια μελετάται η αξιοποίηση της εν λόγω περιοχής, π.χ. έχει ήδη γίνει η σχετική προμελέτη για διάνοιξη δρόμου από Πόρο προς Σάμη και έχει αρχίσει η επέκταση της υδροδότησης της περιοχής με τοποθέτηση συστήματος ύδρευσης σε μήκος τριών χιλιομέτρων. Επίσης, έχουν γίνει επενδύσεις σε αγορά γης από ιδιώτες που έχουν παρουσιάσει μεγάλο ενδιαφέρον για δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων.
- Καταγγέλει τους Περιφερειακούς συμβούλους της Κεφαλλονιάς, που με την ψήφο τους υπονομεύουν το μέλλον μιας περιοχής με πολλές δυνατότητες για ανάπτυξη στον τουριστικό τομέα. Ειδικά, καταγγέλλονται οι σύμβουλοι που προέρχονται από την περιοχή μας και ο κ. Α/περιφερειάρχης.
- Απαιτεί από τον εκλεγμένο βουλευτή Κεφαλλονιάς, τους Κεφαλλονήτες βουλευτές, υπουργούς κ.λ.π., καθώς επίσης και ειδικά τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, να ενεργήσουν για την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής, η οποία αποτελεί την ταφόπλακα της περιοχής μας.

Αυτή η απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό : 39/2011 αυτό συντάχθηκε το πρακτικό αυτό και υπογράφεται ως ακολούθως:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ
(υπογραφές) (υπογραφές)

Ακριβές αντίγραφο
Πόρος 21-09-2011
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΕΠΑΜ. ΚΟΥΣΤΟΥΜΠΑΡΔΗΣ

2 σχόλια:

  1. Συμπατριώτες τι νέα; Μήπως είναι καιρός να καταλάβετε ότι ο καιρός της καλοπέρασης και της αποχαύνωσης τελείωσε; Σήμερα ο Πόρος,αύριο η Σκάλα και ο Κατελειός,μεθαύριο κάποιο άλλο σημείο της Κεφαλονιάς για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα κάποιων.Είναι αστείο να μιλάνε για αύξηση του εργατικού δυναμικού με τις ιχθυοκαλλιέργειες όταν όλοι ξέρουμε ότι τις εργατικές θέσεις θα τις πάρουν 15 Πακιστανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή