Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΑΦΙΕΡΟΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙς,,ΣΥΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ

Καλές τοποθετήσεις ένθεν και ένθεν! Τελικά έχω την εντύπωση ότι το ενδιαφέρον για το θέμα της Ομηρικής Ιθάκης μια και δεν είναι απλό σε λύσεις, αναζωπυρώνεται με τον ευγενή διάλογο τις αντιπαραθέσεις τις νέες ιδέες και το πραγματικό ενδιαφέρον μακριά από εγωισμούς. Δίνουμε ίσως και τροφή στους αρχαιολόγους να ψάχνουν. Εδώ ο Σλήμαν μπακάλης ήτανε και ότι βρήκε τα βρήκε από μαρτυρίες και παρατήρηση απλών ανθρώπων. Ας ήμαστε λοιπόν αισιόδοξοι προσφέροντας ό,τι μπορεί ο καθένας, καλή διάθεση να υπάρχει. Με αυτή τη λογική έσπρωξα και εγώ λίγο το φίλο το Σπύρο να γράψει τις απόψεις του. Δε ξέρω αν φτάσει στην Ιθάκη αλλά μερικά τοπωνύμια τα τσίμπησε που λένε! Καλό και αυτό για το τόπο μας. Του είπα όμως να χώσει κάπου εκεί μέσα και κάτι δικό μου αλλά με έγραψε! Μάλλον φοβάται το ξύλο χα χα χα χα χα. Το κακό είναι ότι με έχει επηρεάσει λίγο, όχι για τη θέση της Ομηρικής Ιθάκης αλλά για το ξύλο! Χουά χα χα χα χα χα χα χα. σε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,,, ΙΣΩΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΙΘΑΚΗΣ!
Γειά σου φίλε Αβραάμ με τις ιδέες σου και τη τέχνη σου!!! Ορέ όλα τα λεφτά είναι εφκείνη η σχεδία του Οδυσσέα! Άμα φκιάσω μία ίδια να δείς ότι θα με κυνηγήσει το Λιμεναρχείο. Γιατί ορέ δε θα είναι κληρονομιά του προγόνου μας? Αφού την έχει νηολογήσει ο Ποσειδώνας έκπαλαι, δε μετράει? Χουά χα χα χα χα χα χα. σε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,,, ΙΣΩΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΙΘΑΚΗΣ!
Για δε μου λές φίλε Poros αντέχει το Blog κάπως πιο σκληρή αντιπαράθεση στο θέμα της Ομηρικής Ιθάκης, ή θα σε πάρουνε και εσένα και μένανε με τα μπατικά οι «Νότιοι»? Αυτό το λέω γιατί εδώ στη παρέα των «Βορείων» υπάρχει μια συζήτηση που ξεκίνησε τυχαία το καλοκαίρι με τις αντιρρήσεις μας και τις διαφωνίες μας πάντα, (αυτό σημαίνει πραγματικός διάλογος βέβαια) όμως πέρα από αυτό άλλο να κουβεντιάζεις και άλλο να δημοσιεύεις. Το παλεύω λοιπόν να πείσω ένα φίλο κάπως δύστροπο (σώπα ρε τι είδηση και αυτή για πατριώτη μας), να κάμει κάποιες αναρτήσεις που αφορούν τη Βόρεια πλευρά των νησιών μας. Μου λέει όμως ότι θα γίνουμε κομμάτια και δε θέλει . Έκαμε μια προσπάθεια κάπου αλλά μισοδουλειές του κάμανε. Είδες μου λέει αφού τα ξέρω εγώ δεν υπάρχει άκρη σε τούτα τα κουρλονήσια, και ξαναχώθηκε στο καβούκι του. Να τονε ξεκαβουκώσω, ή θα φάω και τσι ρέστες? Και θα τσι φάω από όλους ο ψημένος. Χουά χα χα χα χα χα σε ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΡΙς





Παλληκάρι ο Γιώργος και δε μας έχει κοντά να ακούει το χειροκρότημα… Δε κάνει και καμιά στάση τση προκοπής μια – δυό μέρες να ξεκουραστεί λιγουλάκι. Γιατί ορέ μπας και φοβάται τσι Σειρήνες? Και τι έγινε ορέ? Και ο Οδυσσέας επήε έδεκει στη Θεσπρωτία με το κουπί του και έκαμε δέκα χρόνια να ματαγυρίσει! Χα χα χα. Κουράγιο φίλε μεγάλη απόφαση αυτή και με πολλούς κινδύνους. Γιώργη γερά με τσα – μπου – κά! σε Διανυχτέρευση στο Μαυροβούνι για τον Γιώργο και το καγιάκ του

ΚΑΙ  ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑΚΙ ΣΑΚΙς
Χαίρομαι που το ταξίδι που έζησα εγώ, με τις συγκινήσεις του και τις σπουδαίες εμπειρίες του, το γνωρίζουν κι άλλοι ανήσυχοι άνθρωποι. Μπράβο στον ερευνητή και μακάρι να ευοδωθεί η προσπάθειά του. Σημαντικός επίσης και ο χάρτης που παρατίθεται. σε ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΘΕΩΡΙΑ! Η ΡΙΣΙΑΝΙΚΗ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ!
ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ  ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ!
Ομηρική Ιθάκη http://www.yantzi.gr/.../

1 σχόλιο:

  1. Ορέ Αβραάμ διαλεμπαμέσα μου πως το κατάλαβες?
    Με έπιασε η ψυχοπόνια για τσου Κεφαλλονίτες και γράφω πάλε την Οδύσσεια πραματικά.
    Δε την αλλάζω δηλαδής όλη κάτι κομματάκια μονάχα έτσι που να μη πολυφαίνομαι, που να δείχνει όμως καθαρά και πως η Ομηρική Ιθάκη είναι η σημερινή.
    Άκουε λοιπόνε:
    Αμα ψάξε από δω, ψάξε από φτού σκάσει κάνα κανόνι ότι είναι η Ιθάκη στη Κεφαλονιά οι Κεφαλλονίτες τη βάψανε!
    Σύμφωνα με τσου διεθνείς κανονισμούς πρέπει να γίνει ανταλλαγή πληθυσμών. Να κουβαληθούνε δηλαδής οι Θιακοί στη Κεφαλονιά και οι Κεφαλλονίτες στην Ιθάκη.
    Επειδής όμως δε θέλουνε μήτε να το ακούσουνε οι Κεφαλλονίτες γιατί δε τσού χωράει και θα κάθεται ο ένας απά στον άλλονε θα αναγκαστούνε να πληρώνουνε αποζημιώσεις και νοίκια τσου Θιακούς όπως λένε οι διεθνείς κανονισμοί.
    Αυτά μου τα ανέλυσε ένας φίλος Κεφαλλονίτης και μου είπε φάτσα μπάτσα « διάλε παρ και σας και δαύτηνε τη σκρόφα (την Ιθάκη), σκάλισε – σκάλισε σε μπελάδες θα μας βάλετε με τσου κουρλοθιακούς»! Τώρα ποιοι είναι πιο κουρλοί δε ξέρω αλλά σα να έχει δίκιο.
    Είμαι κι ο μισός Κεφαλλονίτης (γιός του Αινήσειου και μιάς Φορκυνοπούλας άσε τι λέει η μυθολογία, αλλά ξέρεις «φερμουάρ») και το αίμα νερό δε γένεται, δε θα κουραστώ και πολύ κάτι κόμματα και κάτι λεξούλες θα αλλάξω στα έγραφα του Ομήρου και κανείς δε θα καταλάβει τίποτις.
    Τι να κάμω άλλη ώρα σφάζω με τη χατζάρα άλλη είμαι ψυχόπονος, τώρα με πιάσανε οι καλές μου με τσου Κεφαλλονίτες.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή