Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ Ανοιχτή επιστολή προς τους απανταχού Σαμικούς , Πυλαρινούς, Πυργισιάνους (και σε όλους τους Κεφαλονίτες)

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ   Ανοιχτή επιστολή προς τους απανταχού Σαμικούς , Πυλαρινούς, Πυργισιάνους (και σε όλους τους Κεφαλονίτες)
Του Παύλου Βασιλάτου

Αγαπητοί φίλες και φίλοι
Παίρνω αυτή τη πρωτοβουλία για να σας αναδείξω ένα πολύ σημαντικό θέμα που όλοι λίγο ή πολύ γνωρίζετε. Οι περιοχές της Σάμης της Πυλάρου και του Πυργιού έχουν υποβαθμιστεί. ‘Έφυγαν δημόσιες υπηρεσίες από τη Σάμη, καταργήθηκε ο Δήμος , έφυγαν τα γραφεία ΟΤΕ , ΔΕΗ, έφυγαν τράπεζες….

Επίσης καταργήθηκε η ακτοπλοϊκή γραμμή Σάμη – Πάτρα που ήταν η κύρια γραμμή συγκοινωνίας όλης της Κεφαλονιάς με τα μεγάλα αστικά κέντρα, με άμεση συνέπεια τη υποβάθμιση του λιμανιού της Σάμης.
Με βάση τα παραπάνω και την γενικότερη οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο μας έχει παρατηρηθεί μια – μικρή για την ώρα- μείωση του μαθητικού δυναμικού της περιοχής , κυρίως στο Γενικό Λύκειο Σάμης που όπως γνωρίζετε η φοίτηση στο Λύκειο δεν είναι υποχρεωτική.
Τα σχολεία της περιοχής μας –Δημοτικά Πυλάρου και Σάμης, Γυμνάσιο Σάμης και Γενικό Λύκειο Σάμης – λειτουργούν άψογα ανταποκρινόμενα επαρκώς στις σύγχρονες ανάγκες.
Ιδιαίτερα το Γενικό Λύκειο Σάμης έχει όλες τις δυνατότητες να ανταποκριθεί και ανταποκρίνεται με επιτυχία στο νέο θεσμό του Λυκείου.
Το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό είναι πλήρως επιστημονικά και παιδαγωγικά καταρτισμένο. ‘Όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ,μπορώ να πω με βεβαιότητα ,ότι δίνουν και τη ψυχή τους για να μπορέσουν να βοηθήσουν τα παιδιά.
Στο σχολείο μας λειτουργούν όλες οι ομάδες προσανατολισμού(πρώην κατευθύνσεις).
Κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των υποψηφίων μαθητών του σχολείου που εισάγονται στα Ανώτερα και Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας έχοντας υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις της Γ Λυκείου(68% εως70% των υποψηφίων τα τελευταία τρία χρόνια σε σχολές αυξημένης ζήτησης ). 
Όμως το κυριότερο χαρακτηριστικό του σχολείου μας είναι η προσωπική ενασχόληση και φροντίδα των εκπαιδευτικών με το κάθε μαθητή ξεχωριστά.
Βοηθάμε το κάθε παιδί όχι μόνο στις επιδόσεις του στα μαθήματα , αλλά πρωτίστως στη βελτίωση και ανάδειξη της προσωπικότητας του και της γενικότερης παρουσίας του στην κοινωνία.
Για τους παραπάνω λόγους έχω να σας κάνω την εξής πρόταση.
Όσες οικογένειες που δεν κατοικούν μόνιμα στη Σάμη ,στη Πύλαρο και στο Πυργί αλλά έχουν την δυνατότητα να μείνουν και το χειμώνα διότι έχουν σπίτι(π.χ. οικογένειες ναυτικών που μένουν στα μεγάλα αστικά κέντρα κυρίως στην Αθήνα στον Πειραιά και στην Πάτρα, ή επαγγελματίες και εργαζόμενοι που έχουν ή εργάζονται σε τουριστικές επιχειρήσεις στην περιοχή και το χειμώνα μας εγκαταλείπουν για να ζήσουν στις μεγάλες πόλεις ) ας πάρουν τη γενναία απόφαση να μείνουν και το χειμώνα στη περιοχή μας , να μείνουν στο Νησί μας και φυσικά να γράψουν τα παιδιά τους στα σχολεία μας. Η περιοχή της Σάμης και της Κεφαλονιάς έχει πολλά να τους προσφέρει και το χειμώνα. Ακόμη όσα παιδιά είναι από χωρισμένους γονείς ή αντιμετωπίζουν διάφορα οικογενειακά προβλήματα και μπορούν να μείνουν σε συγγενείς ή φιλικά τους πρόσωπα το χειμώνα τότε είναι καλοδεχούμενα να φοιτήσουν στα σχολεία μας.
‘Όσοι από εσάς μπορείτε κάντε τη υπέρβαση. Στείλτε τα παιδιά σας να φοιτήσουν στο Γενικό Λύκειο Σάμης. Να είστε σίγουροι ότι δεν θα το μετανιώσετε. Ο Σύλλογος Διδασκόντων και εγώ προσωπικά εγγυούμαστε την καλύτερη διαμονή τους, την μαθητική βελτίωση τους και την κοινωνική τους ανέλιξη. Εγγυόμαστε για τη όσο το δυνατό ασφαλέστερη παραμονή τους από την αρχή μέχρι το τέλος του σχολείου.
Όνειρο μας είναι το Γενικό Λύκειο Σάμης να παραμείνει ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιφερειακό Λύκειο. Ρωτήστε για μας. Το σχολείο θέλει παιδιά για να τα βοηθήσει.
Σάμη 11 Αυγούστου 2014 Με εκτίμηση
Παύλος Βασιλάτος
Δν/της ΓΕΛ Σάμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου