Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής «Γιώργος και Σταμάτης Ρηγούτσος» - ΓΝΩΣΗΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑ



Γνώσης ΠανόραμαΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής «Γιώργος και Σταμάτης Ρηγούτσος»
Η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο μπορεί να ήταν η μόνη που «πήγε περίπατο» στον Δήμο Νέας Ερυθραίας, αφού η πόλη κυριολεκτικά ασφυκτιούσε από την κίνηση τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, αλλά η διοίκηση του δήμου τήρησε φέτος το «έθιμο» με μια συμβολική κίνηση. Στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα, η δήμαρχος εισηγήθηκε να τιμήσει ο Δήμος Νέας Ερυθραίας τη συγκεκριμένη ημέρα, αφού η σχετική εκδήλωση δεν έγινε «λόγω κακοκαιρίας», δίνοντας τα ονόματα των Γιώργου και Σταμάτη Ρηγούτσου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. «Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με τους διαφορετικούς τρόπους κινητικότητας και συγκεκριμένα με την ποδηλασία, ενώ έχουν οδηγήσει πολλά παιδιά να ασχοληθούν με αυτήν», αιτιολόγησε την εισήγησή της η Βασιλική Ταμβάκη.
.
Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να κάνει δεκτή την πρόταση της δημάρχου να λάβει το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής τα ονόματα των αδερφών Γιώργου και Σταμάτη Ρηγούτσου, οι οποίοι ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του τμήματος της ποδηλασίας του Πανερυθραϊκού.
Ο Γιώργος Ρηγούτσος επανεκλέχτηκε ομόφωνα πρόεδρος του Πανερυθραϊκού, θέση την οποία ανέλαβε για πρώτη φορά το 1981, ενώ εκλέγεται στην ίδια θέση συνεχώς από το 1992. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας στην οποία έχει διατελέσει επίσης πρόεδρος. Ο Σταμάτης Ρηγούτσος έχασε πριν από δυο χρόνια τη μάχη με την επάρατη νόσο σε ηλικία 65 ετών. Ο παλαίμαχος άσος του ποδηλατικού τμήματος της ΑΕΚ, με τα χρώματα της οποίας έτρεξε για περισσότερα από 23 χρόνια, άρχισε την καριέρα του στην ΑΕΚ σε ηλικία μόλις 16 ετών, μετά τη νίκη του στο Λαϊκό Αγώνα, τον οποίο διοργάνωνε κάθε χρόνο η εφημερίδα Αθλητική Ηχώ στη διαδρομή Παναθηναϊκό Στάδιο-Βούλα. Στην 23χρονη καριέρα του στην ποδηλασία, αναδείχθηκε πολλές φορές πρωταθλητής Ελλάδος στο δρόμο και την πίστα. Επίσης, επικράτησε πολλές φορές στην ανάβαση Πάρνηθας, που διοργάνωνε ο ιστορικός σύλλογος ΣΠΑ Ερμής. Αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα δύο φορές στο διεθνή ποδηλατικό γύρο Αιγύπτου, τερματίζοντας τη μία φορά 6ος, ενώ πήρε μέρος και στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τυνησίας.
ΤΩΡΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΓΝΩΣΗ ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΡΗΓΟΥΤΣΟΣ ΗΣΑΝ ΑΝΘΟΚΗΠΟΥΡΟΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΟΚΟΜΕΝΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΤΟΥΣ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ
Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΡΗΓΟΥΤΣΟΣ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ
ἡ Σχολη ἀπὸ τὴν δεκαετία τοῦ 1950 καὶ ἑξῆς, ὁπότε καὶ καταρτίστηκαν σ’ αὐτὴν χιλιάδες μαθητές, ἀρχικὰ στὰ τμήματα Μηχανοτεχνιτῶν καὶ Ἠλεκτροτεχνιτῶν καὶ στὴν συνέχεια στὶς Μέσες Τεχνικὲς Σχολὲς Ἐργοδηγῶν (Τεχνικῶν Βοηθῶν Οἰκοδόμων, Μηχανολόγων καὶ Ἠλεκτρολόγων, Σχεδιαστῶν), ἡμερήσιες καὶ ἑσπερινές. Στὴν δεκαετία τοῦ 1960 στὴν Σχολὴ λειτουργοῦσαν ἡμερήσια (τριετοῦς φοίτησης) καὶ ἑσπερινὰ (τετραετοῦς φοίτησης) τμήματα: Μηχανοτεχνιτῶν, Ἠλεκτροτεχνιτῶν, Ἐργοδηγῶν Ἠλεκτρολόγων, Ἐργοδηγῶν-Ἠλεκτρονικῶν καὶ Ἐργοδηγῶν Μηχανολόγων στὰ ὁποῖα ἦσαν ἐγγεγραμμένοι πάνω ἀπὸ 1300 μαθητές.
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΑΦΟΥ ΕΚΕΝΕ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ...Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΕ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΒΓΑΖΕ ΑΣΠΡΟΠΡΟΣΩΠΗ .....
ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου