Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

KAI ENA KOYIZ ΑΠΟ ΜΑΚΗ ΜΕΤΑΞΑ

Σκέφτηκα να ξεκινήσω τον νέο χρόνο με ένα κουίζ. Η φωτογραφία που βλέπετε είναι ενός πολύ καλού μου φίλου που μου την εμπιστεύθηκε, του αρχαιολόγου Γιάννη Μόσχου. Εσείς πρέπει να βρείτε ποιο είναι το βουνό που δύει ο ήλιος και από ποιο σημείο της Ελλάδος είναι τραβηγμένη αυτή η φωτογραφία.

Σχόλια
Demetria Foka Ελπίζω να διαλεξες φωτό του ωραιότερου βουνού του νησιού μας!ποντάρω Αίνος
Makis Metaxas Δημητρία μου σε ευχαριστώ για την συμμετοχή αλλά αδυνατώ σε αυτή την φάση να επιβεβαιώσω ή να απορρίψω την κρίση σου, όπως βεβαίως και όσων θα συμμετάσχουν σε αυτό το κουίζ. Αν ήμουν ο Αλέφαντος θα έλεγα " πές το και έτσι " !!!
Σπύρος Τζιλιάνος Όλη η Ελλάδα είναι υπέροχη, επομενως δύσκολη και η απάντηση...
Anastasios E Germenis Απέναντι είναι το ομηρικό εἰνοσίφυλλον και ἀριπρεπές Νήριτον. Η φωτο πρέπει να έχει τραβηχτεί από το Καλόν Όρος.
Makis Metaxas Γιατρέ μου καλή χρονιά να έχουμε !!! σε ευχαριστώ για την συμμετοχή αλλά θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες ώρες για να δούμε εάν θα επιβεβαιωθείς.
George Diamantatos ΑΙΝΟΣ...ΑΠΟ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ.
Makis Metaxas καπετάνιε μου σε ευχαριστώ για την συμμετοχή αλλά αδυνατώ σε αυτή την φάση να επιβεβαιώσω ή να απορρίψω την κρίση σου,Θα πρέπει να περιμένουμε!!!
Maria Konstantatos-Christoforatos Καλημερα χρονια πολλα καλη χρονια με πολυ πολυ υγεια για μενα ειναι πολυ δυσκολο το να μαντεψω εχω πολλα ηλιοβασηλεματα τραβηξει απο το σπιτι μου που ο ηλιος δυει πισω απο τους Βαρδιανους και τα ωραιοτερα στην Παλιοκαστριτσα στην Κερκυρα παντως απο καποι περιοχη αρχαιολογικη απο Ιθακη?
Makis Metaxas Μαρία μου καλημέρα, καλή χρονιά σου εύχομαι σε σένα και όλη την οικογένεια !!! σε ευχαριστώ για την συμμετοχή αλλά αδυνατώ σε αυτή την φάση να επιβεβαιώσω ή να απορρίψω την κρίση σου,Θα πρέπει να περιμένουμε!!!
Maria Konstantatos-Christoforatos Ορος Νηριτος στην Λευκαδα.
Nikolaos Laskaris Σίγουρα δύσκολή απόφαση... ή απο Πελοπόννησο ή απο Αιτωλοακαρνανία... κ. Μάκη δεν θα βάζατε ποτέ κάτι διαφορετικό απο το Πραγματικό Ομηρικό Νήριτον, τον Αίνο...
Maria Konstantatos-Christoforatos Ο γερμανος αρχαιολογος Dorpfeld, που υποστηριζε πως η ομηρικη Ιθακη αντιστοιχει στην σημερινη Λευκαδα θεωρουσαι πως το ορος νιριτος που ανεμφερεται στην οδυσσεια ειναι η ελατη μηπως απο εκει?
Makis Metaxas σε ευχαριστώ για την συμμετοχή και για την συλλογιστική σου Νίκο μου αλλά αδυνατώ σε αυτή την φάση να επιβεβαιώσω ή να απορρίψω την κρίση σου,Θα πρέπει να περιμένουμε!!!
Christos Koln Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Αίνος από Δυτική Ελλάδα και ίσως απο Πόρτες
Makis Metaxas Καλησπέρα Χρήστο !!! σε ευχαριστώ για την συμμετοχή αλλά αδυνατώ σε αυτή την φάση να επιβεβαιώσω ή να απορρίψω την κρίση σου,Θα πρέπει να περιμένουμε!!!
Πολυξένη Γαρδέλη Δύσκολη απάντηση .....
Maria Konstantatos-Christoforatos Μονο ο αρχαιολογος εχει την απαντηση
Makis Metaxas Μαρία μου στο τέλος θα τον καλέσουμε τον Γιάννη να πάρει θέση και να μας λύσει τον γόρδιο δεσμό !
Maria Konstantatos-ChristoforatosMakis Metaxas μονο ο φωτογραφος
Maria Konstantatos-Christoforatos Μακη μου ξεσηκωσες ολους τους κεφαλονιτες πρωι πρωι και ο γορδιος δεσμος δεν λυνεται
Dionissios Violetta Kotrokois Ευτυχισμένη χρονια κ.Μεταξα,υπέροχη φωτογραφία ,θελω να πιστεύω πως το βουνό ειναι ο Αινος μας ,αλλά αδυνατώ να βρω από που ειναι τραβηγμένη ,θα περιμένουμε να μας το αποκαλύψετε ,καλή συνέχεια ...
Makis Metaxas Καλή χρονιά Διονύση σε σένα και όλη την οικογένεια !!! μέχρι το βράδυ ελπίζω οτι θα ξέρουμε την απάντηση !!!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ
Απαντήστε...
Roxanne Hionis Δύσκολο, αλλά μου κέντρισε την προσοχή!!!...Μάλλον θα πέσω έξω..λεω υποθετικά..Ερύμανθος 'η Χελμός. Το πρώτο γιατι βρίσκεται δυτικά τις Αχαίας και βρέχεται απ'το Ιόνιο Πέλαγος(ο νομός) χώρια απ΄τον Κορινθιακό και Πατράικο Κόλπο.. και ο Κυριος Μόσχος κατάγεται και άπ 'την Πάτρα..????
Makis Metaxas Χρόνια σου πολλά Ρωξάνη !!! ναι ο κύριος Μόσχος ζει στην Αχαΐα ! περισσότερα ελπίζω οτι θα μάθουμε από τον ίδιο !!!
Roxanne Hionis Episis!!!!! Tha epanertho pali..Pantos Ahaia 'h Aitolia. (mikro tehniko provlima..)

Anna Lippiatou Κυριε Μάκη δύσκολα μας βαζετε....
Makis Metaxas Καθόλου δύσκολα δεν σας βάζω, δες το σαν μια πρόταση για ορεινές διακοπές με θέα τ.. .......
Anna Lippiatou Κουλουρι στη γεωγραφια κύριε Μάκη 😀😀😀
Makis Metaxas Νομίζω Άννα μου πως έφτασε η ώρα να μάθουμε την πραγματική ιστορία του τόπου μας ...
Γρηγορης Γεωργαντιρης Λιγο δυσκολο για Πελοποννησο ειδικα για Χελμο και Ερυμανθο δεν βοηθα η φωτο αναμενομεν λοιπον!
Roxanne Hionis Η αλήθεια είναι οτι, θα χρειαστούμε ενα στοιχείο να μας πείτε, κύριε Μάκη!..
Makis Metaxas Δεν μπορώ να μιλήσω... δεσμεύομαι ... αλλά θα είστε όλοι πολύ περήφανοι για την ιστορία της πατρίδας μας .
Roxanne Hionis Αράκυνθος
Chez Vassiliki Δύσκολο αλλά θα πω ότι η το περίγραμμα είναι όπως φαίνεται ο Αίνος από την Πάτρα. Όμως, ο ήλιος δεν δύει σε αυτό το σημείο ούτε φαίνεται τόσο κοντά. Εκτός αν τραβήχτηκε με τηλεφακό νότια της Πάτρας, από βουνό. Πιθανόν τον Ερύμανθο. Το βουναλάκι μπροστά αριστερά, μοιάζει με το Κάστρο της Κυλλήνης.
Makis Metaxas Βασιλική μου από την Πάτρα είσαι;
Dimitris Vandoros Μάκη καλησπέρα. Οντως ιδιαίτερο ξεκίνημα για τη νέα χρονιά, όπως ιδιαίτερο είναι και το βουνό της φωτό. Πιθανότατα πρόκειται για τον Αίνο, με λήψη από την Ηλεία.
Makis Metaxas Δημήτρη μου σε ευχαριστώ για την συμμετοχή αλλά αδυνατώ σε αυτή την φάση να επιβεβαιώσω ή να απορρίψω την κρίση σου,Θα πρέπει να περιμένουμε!!!
Natasha Metaxa Η πλαγια καθώς πέφτει στη θάλασσα την Ατρο μου θυμιζει αλλα απο που να είναι ταρβηγμένη η φωτογραφία?
Natasha Metaxa Ελα δωσε ένα στοιχείο!! 


Makis Metaxas Ας βοηθήσω τότε λίγο ....Είναι ένα από τα πλέον διάσημα βουνά του κόσμου !!!!
Nikolaos Laskaris χαχάχα! κ. Μάκη, Το ομηρικό Νηριτον το εινοσιφυλλον και αριπρεπες παραμένει ένα απ τα διασημότερα βουνά...

Γιάννης Κων. Κρούσος Μας φώτισες (ως συνήθως). Κάποτε, στην παραλία της Κυλήνης - Στροφυλιάς έστηνα αντίσκηνο, απ΄' όπου φαινόταν ο Αίνος κάπως έτσι. Αυτή, όμως, πρέπει να είναι βαλμένη πιο μέσα, μια και μπροστά έχει κορυφογραμμές. 
Makis Metaxas Εσύ Γιάννη μου για τιμωρία θα περιμένεις μέχρι το τέλος για να μάθεις !!! 
Γιάννης Κων. Κρούσος Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια. Πάλι καλά, που δε λες "όρθιος στη γωνία, με την πλάτη προς τους συμμαθητές". 
Makis Metaxas χαχαχα αυτά τα κάνανε οι άλλοι βρε Γιάννη !!! εμείς είμασταν συνήθως στην απέξω ... 
Dionysia Simota καλή χρονιά με υγεία !!η φωτ ειναι απο αιτωλοακαρνανία κ φυσικά ο Αίνος το μεγάλο βουνό όπως το έλεγε η νόνα μου !!
Makis Metaxas Διονυσία μου σε ευχαριστώ για την συμμετοχή αλλά αδυνατώ σε αυτή την φάση να επιβεβαιώσω ή να απορρίψω την κρίση σου,Θα πρέπει να περιμένουμε!!! 
Γιάννης Πρόνειος Εύτε Φεράς επέβαλλεν ουλομένη Διός ούρω
καιν σφίν υπέκ νεφέων Ιθάκης τ' όρος απύ πέφαντο....

Makis Metaxas Γιάννη μου στην Ομηρική διάλεκτο πες όσα θές !!! δεν θα πέσεις έξω !!! 
Maria Konstantatos-Christoforatos τουτο δε νηριτο εστιν ορος καταειμενο υλη


ΒΟΗΘΕΙΑ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΛΟΚΕΡ  ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΔΑΙΝΙΣΙΟ


Σχόλια

Dennis Germenis Αφου ειναι Δύσης αποκλείεται να ειναι ενα απο τα βουνά της Ιθακης. Εκτός αν η φωτογραφια ειναι τραβηγμένη απο ανατολικότερο σημείο. Δύσκολο κουίζ με τα δεδομένα. Επιφυλακτικά θα έλεγα τα βουνά του Αθερα .....

  ΑΝΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΜΕ ΡΙΣΙΑΝΟΥς, ΚΑΙ ΠΑΛΙΕς ΕΡΕΥΝΕς ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ ΝΤΕΝΙΣ ,,ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΥΙΖ ΣΙΓΟΥΡΑ,,ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΘΑΚΗ,, ΑΛΛΑ Η ΟΜΗΡΙΚΗ!!!
 
Dennis Germenis Γιωργο μου μπερδεύομαι λιγο με την Ιθακη, εκτός αν η φωτογραφια εχει τραβιχθει απο Σαρακινικο μα το τοπίο λιγο παράξενο δεν επιμένω εκτός οπως λες και εσυ θα ειναι η Ομηρικη !!!!!!!!!
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ ENOΩ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ,, ΕΙΜΑΙ ΠΟΡΟ-ΜΕΝΟς ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙς ΠΡΟΣΕΞΕΙ,, ΟΤΙ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ ΗΤΑΝ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΜΑς,, ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ  ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ  ΙΘΑΚΗ! (ΝΗΣΙΟΤΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ)







1 σχόλιο:

  1. Αφου ειναι Δύσης αποκλείεται να ειναι ενα απο τα βουνά της Ιθακης. Εκτός αν η φωτογραφια ειναι τραβηγμένη απο ανατολικότερο σημείο. Δύσκολο κουίζ με τα δεδομένα. Επιφυλακτικά θα έλεγα τα βουνά του Αθερα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή