Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

ΣΧΕΣΗ ΑΡΓΟ-ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΔΥΣΣΕΑ

Οι αποικίες των Κεφαλλήνων


Φίλε μου porosnews μην απορρίπτεις όσους ψάχνουν την Ιθάκη εκτός Ιονίου, γιατί παράδειγμα οι Κεφαλλήνες κατά τον Όμηρο και τους άλλους που έχουν ασχοληθεί μαζί μας ποτέ δεν αναφέρονται σαν εποικιστές, σωστός δεν είμαι??
Λάθος μεγάλο αυτό και παραποίηση τση Ιστορίας.
Ιδού μια πανάρχαια αποικία μας στα Βόρεια προάστια τση Ευρώπης που το όνομά της λύνει και τη  διαχρονική υπόσταση τση ιδιαιτερότητάς μας.
Η λέξη «Κουρλάντ - Κουρλανδία» να είναι τάχα προομηρική???
Αυτό το αφήνω στη κρίση και στην έρευνα των απανταχού Ομηριστών με ένα μόνο σίγουρο δεδομένο:
Έχουμε κουρλάνει και την Ευρώπη!!!
Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα. 

 Ιδού η αποδεικτική ανω   φωτο



απαντηση  μου.
Ο Παυσανιας μας ανοιξε νεους δρόμους
Ο φιλτατος  Ροκκος μας ενημερωνει οτι περιοχη  Κουρλων υπάρχει και αλλου εκτος το δικο μας νησι.
Εγω να τον μαθω λιγο Γεωγραφια.
Μυκήνες, Vágar, Νήσοι Φαρόε


μπας  τελικα και ο Οδυσσεας  ανεβηκε σε Καναδα,, σαν εφκιονε τον αλλο Κεφαλληνα θαλασσοΠΟΡΟ Ιωάννη φωκα???

ας δουμε και μια ανάρτηση ΠΥΘΕΙΑΔΑ,, Και με σχεση τα ταξιδια μεσω ποταμιων
https://porosnewstv.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html

ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ, ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ,ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ
POROSNEWSTV.BLOGSPOT.PE
ακολουθει  και μια παλιότερη αναρτηση μου σε σχεση με την Αργοναυτικη,, μπας και βρουμε ακρες

Αν  υποθεταμε επειδη πολλες από τις περιπέτειες στην θάλασσα  Οδυσσέα και Αργω,, μοιαζουν,
μην προσπάθησε ο Ηρωας μας να επαναλάβει το ταξίδι του Ιασωνα?
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ http://porosnews.blogspot.gr/2013/01/blog-post_7739.html#more
Βασικά είχα προσπαθήσει να ξεκινήσω ένα παραμυθάκι,, προσθέτωντας και κάνωντας μίξη με πληροφορείες από την Πάμπλουτη σε ήρωες  ελληνική μυθολογία ,,και οχι μόνο!, Μήν ξεχνάμε σε αυτήν στηρίζεται όλος ο πολιτισμός,, η Ιταλία έχει την Αινιάδα παραλαγή της Οδύσσειας με ηρωά τον Αινία, και  κατά - μετά την Αργοναυτική εκστρατία ,,μια γενιά μετά τον Κέφαλό και τον Μίνωα, και  τρεις πριν τον Τρωικό Πόλεμο, όπου  όλη η Ανατολή και τα παράλια της μαύρης θάλασσας έγιναν αποικίες ελληνικές,,οπότε και ο μέγας Τρωικός Πόλεμος πολύ πιθανον να ήταν μια τέτοια ελληνική διαμάχη με θέμα το εμπόριο.





ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΟΝΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ
PRONOIKEFALONIAS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ E-POROS
Η ναυπήγηση της Αργούς. Η Αθηνά (αριστερά) προσαρμόζει το ιστίο, ο Τίφυς στο κέντρο και ο Άργος στα δεξιά. Έργο αγνώστου σε πηλό, βρέθηκε κοντά στην Πόρτα Λατίνα στην Ρώμη. Πιθανόν του 1ου μ.Χ. αι. Συλλογή Τόουνλυ.

Στους στίχους 85-90 ο Ορφέας αναφέρει στην προσφώνηση τού Ιάσωνα προς τον ίδιο: «Έτσι με ευμένεια δέξου με σαν φίλος (Ορφέα) και άκουσε ευνοϊκά τα λόγια μου και εμένα που σε ικετεύω να με ακολουθήσεις στα βάθη τού Ευξείνου Πόντου και στον όμορφο Φάσι με το πλοίο Αργώ, γιά να μάς δείξεις τους θαλάσσιους δρόμους τής Παρθενίας Θάλασσας ως συμπαραστάτης των ηρώων που περιμένουν να ακούσουν την λύρα και την θαυμάσια φωνή σου και επιθυμούν να σ’ έχουν βοηθό σε κοινούς μόχθους στο πέλαγος. Γιατί δεν σκέφτονται να ταξιδεύσουν σε βαρβαρικές φυλές δίχως εσένα. Πράγματι μόνο εσύ απ’ τους ανθρώπους μπορείς να διαβείς την σκοτεινή καταχνιά, τον έσχατο κρυψώνα, την γη με τον αβαθή πυθμένα και να βρεις τον δρόμο τής επιστροφής».

Ενώ στους στίχους 101-102, ο Ορφέας χαρακτηριστικά αναφέρει στον Ιάσωνα: «Αρκετοί είναι οι κόποι, αρκετοί και οι μόχθοι που πέρασα ταξιδεύοντας στην απέραντη γη και στις πόλεις». Ο ίδιος δηλαδή ο Ορφέας αναφέρει ότι την στιγμή της συνάντησής του με τον Ιάσωνα ήταν ήδη αρκετά κουρασμένος από τα πολλά ταξείδια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αποκαλύπτεται έτσι ο μέγιστος ρόλος τού Ορφέα στην Αργοναυτική εκστρατεία· ήταν αυτός που οδήγησε τους Αργοναύτες μέσα στις άγνωστες θάλασσες. Αυτός που κατάφερε να περάσει την Αργώ μέσα από βαρβαρικές φυλές οι οποίες φαίνεται ότι τον σέβονταν και τον εκτιμούσαν. Αλλά γιά να σέβεσαι κάποιον, πρέπει να τον έχεις γνωρίσει. Φαίνεται δηλαδή ότι ο Ορφέας είχε διδάξει τους ανθρώπους. Μόνο αυτός θα μπορούσε να περάσει «αλώβητος» ανάμεσά τους. Ούτε καν σκέφτονταν οι Αργοναύτες να διαβούν τις αφιλόξενες αυτές περιοχές μόνοι τους. Ένας όμως άνθρωπος με το τεράστιο ανάστημα τού Ορφέα ενέπνεε απόλυτη εμπιστοσύνη στο πλήρωμα ότι θα τους οδηγεί με ασφάλεια.


ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΟΜΗΡΙΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

31 Δεκ 2012
"Η Αργοναυτική εκστρατεία είναι ένας από τους δημοφιλέστερους μύθους της ελληνικής αρχαιότητας, που κατέχει την ίδια θέση με τα ομηρικά έπη και τους άθλους του Ηρακλή. Όλοι αυτοί οι μύθοι είναι τόσο αγαπητοί ,που ...

Ο ΑΝΩ  ΧΑΡΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΥΡΙΣΜΟ  ΤΗς  ΑΡΓΩ,, (ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ)  ,,

2 σχόλια:

  1. Ναι ορέ όταν επήανε κάτι ταλαίπωροι σκανδιναβοί έδεκει τσι Φερόες κατά το 500 μετά Χριστό εβρήκανε ένα αεροδρόμιο με νια ταμπέλα Agamemnon airport, οπότε είπανε τσι Μυκήνες φτάσαμε ορές και δώσανε στο νησί το όνομα Μυκήνες!!
    Κάκακακακακακα.
    Αυτό το ξέρω από το νόνο μου που γύρισε από τη Κουρλανδία και πάρει τσι αρβύλες του και ένα σώβρακο που τα είχε ξεχάσει.
    Κάκακακακακακα.
    Και που να δείτε που στο Βόρειο πόλο ακριβώς στο σημείο μηδέν, έχει ένα χωριό με ιγκλού με ονομασία Μαρκό – πολο, από κεφαλλήνες εκ Μαρκόπουλου και είναι γιομάτο με φιδάκια τσι Παναγίας αραχτά πάνου στο πάγο και κάνουνε παγοθεραπεία.
    Αυτό κι αν είναι θαύμα!
    Άμα θα οργανώσετε εκδρομή συμμετέχω αβλεπί, αρκεί να έβρω τη θερμοφόρα τση νόνας μου.
    Κάκακακακακακακακα.
    Σπ. Ρόκκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ορέ όταν επήανε κάτι ταλαίπωροι σκανδιναβοί έδεκει τσι Φερόες κατά το 500 μετά Χριστό εβρήκανε ένα αεροδρόμιο με νια ταμπέλα Agamemnon airport, οπότε είπανε τσι Μυκήνες φτάσαμε ορές και δώσανε στο νησί το όνομα Μυκήνες!!
    Κάκακακακακακα.
    Αυτό το ξέρω από το νόνο μου που γύρισε από τη Κουρλανδία και πάρει τσι αρβύλες του και ένα σώβρακο που τα είχε ξεχάσει.
    Κάκακακακακακα.
    Και που να δείτε που στο Βόρειο πόλο ακριβώς το σημείο μηδέν, έχει ένα χωριό με ιγκλού με ονομασία Μαρκό – πολο, από κεφαλλήνες εκ Μαρκόπουλου και είναι γιομάτο με φιδάκια τσι Παναγίας αραχτά πάνου στο πάγο και κάνουνε παγοθεραπεία.
    Αυτό κι αν είναι θαύμα!
    Άμα θα οργανώσετε εκδρομή συμμετέχω αβλεπί, αρκεί να έβρω τη θερμοφόρα τση νόνας μου.
    Κάκακακακακακακακα.
    Σπ. Ρόκκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή