Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ


ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 13.00 ΤΟΠΙΚΗ

ΙΣΧΥΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ 21.00 ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΡΙΤΗ 12.00 ΤΟΠΙΚΗ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ: ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ, ΦΥΣΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ


Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας αναμένεται να κινηθεί από την περιοχή της Αδριατικής ανατολικά νοτιοανατολικά με αποτέλεσμα από την Κυριακή το βράδυ και από τα βορειοδυτικά να επηρεάσει τη χώρα μας. Καθώς το σύστημα αυτό θα απομακρυνθεί ανατολικότερα πολικής προέλευσης αέριες μάζες θα κινηθούν από τα βόρεια Βαλκάνια νοτιότερα κι έτσι από το απόγευμα της Δευτέρας θα επηρεάσουν τη χώρα μας με έμφαση τα βόρεια τμήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
 Προς το βράδυ της Κυριακής ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδευόμενες πιθανόν και από χαλάζι θα επηρεάσουν το βόρειο και κεντρικό Ιόνιο και προοδευτικά την βορειοδυτική ηπειρωτική χώρα.
 Από τα ξημερώματα της Δευτέρας τα έντονα αυτά φαινόμενα θα εξαπλωθούν ανατολικότερα και νοτιότερα κι έτσι μέχρι νωρίς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα έχουν επηρεαστεί το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας καθώς επίσης η Κρήτη και οι Κυκλάδες.

 Προς το απόγευμα της Δευτέρας θα επηρεαστεί το σύνολο του Αιγαίου με έμφαση τα ανατολικά και βόρεια τμήματα.

Μέσα στη Δευτέρα πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη δυτική Μακεδονία με ένα ενδεικτικό υψόμετρο από τα 500 μέτρα και πάνω.

Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας στο Ιόνιο θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα βόρεια τμήματα του Αιγαίου βορειοανατολικοί-βορειοδυτικοί 7 με 8 πιθανόν πρόσκαιρα και 9 μποφόρ.
Συγκεκριμένα για την περιοχή της Αττικής περιμένουμε μέσα στη Δευτέρα να εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες φαινόμενα που δεν αποκλείεται να έχουν ένταση. Πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί και προς το απόγευμα της Κυριακής αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι τα φαινόμενα δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να προκύψουν προβλήματα ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο.

Οι πολίτες καλούνται να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας ελέγχοντας στο μέτρο του δυνατού φρεάτια και υδροροές και να ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές όπου κρίνουν απαραίτητο ότι πρέπει να παρέμβουν. Επίσης αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος καλό είναι να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους κατά την διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων και να μην επιχειρούν να διασχίζουν πλημμυρισμένους δρόμους με οποιοδήποτε μέσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου